Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

Κλήθηκε για κατάθεση ο Μητροπολίτης Μόρφου μετά την «επεισοδιακή» λειτουργία των Θεοφανείων στην Ευρύχου

Πάει για κατάθεση ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος για την λειτουργία των Θεοφανείων – Είχαν καταγγελθεί πιστοί για τον περι λοιμοκάθαρσης νόμο με εξώδικα – Θα διερευνηθεί εάν προκύπτουν ποινικά αδικήματα εναντίον του

«Εξηγήσεις» ενώπιον των ανακριτών του ΤΑΕ Μόρφου κλήθηκε να δώσει ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος μετά την θεία λειτουργία που τελέστηκε ανήμερα των Θεοφανείων στην Ευρύχου, στη παρουσία πιστών.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη λειτουργία και ο καθαγιασμός των υδάτων σημαδεύτηκαν με ένταση και εξώδικα σε 10 πιστούς για μη τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού και συγκεκριμένα γιατί δεν έφεραν προστατευτική μάσκα.

Εξ’ αυτών και ο ιερέας και υπεύθυνος του ναού ο οποίος καταγγέλθηκε λόγω του ότι επέτρεψε την παρουσία πέραν των 75 ατόμων εντός του ναού.

Η αστυνομία όπως πληροφορείται η Cyprus Times σε συνεννόηση με τον Γενικό Εισαγγελέα έλαβε μεγάλο αριθμό καταθέσεων μέχρι σήμερα από πρόσωπα που συμμετείχαν στην θεία λειτουργία, ενώ εξετάζεται και κατά πόσο ο ίδιος ο Μητροπολίτης Μόρφου έχει διαπράξει οποιαδήποτε ποινικά αδικήματα.

Ο Μόρφου Νεόφυτος αναμένεται να καταθέσει εντός των επόμενων ημερών και στη συνέχεια, όπως ανέφερε αρμόδια πηγή στη Cyprus Times, o φάκελος θα διαβιβαστεί στον Γενικό Εισαγγελέα, Γιώργο Σαββίδη.

πηγη: https://cyprustimes.com , https://choratouaxoritou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου