Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Ακατάπαυστα δακρύζει η Παναγία η Παρηγορήτρια στον Βύρωνα


Με τη χάρη  του Θεού και με τις πρεσβείες των Αγίων, εισήλθαμε αισίως στο 2021.

Το έτος που παρήλθε άφησε ένα στίγμα πολύ βαθύ για την ιστορία της ανθρωπότητας μέσα από την εμφάνιση ενός ιού που τάραξε τα νερά και μας υπενθύμισε την ποταπότητα και αστάθεια της ανθρώπινης πεποίθησης.

Μέσα όμως σε όλα αυτά τα οποία επακολούθησαν ανέτειλε μία ελπίδα, μία απρόσμενη παρηγορία αλλά και μία αίσθηση απαλλαγής από το φόβο και τον τρόμο που έσπειρε η πανδημία.

Και ο λόγος φυσικά, για την παρηγορητική καθώς διαφαίνεται δακρυρροή της Ιεράς Eφεστίου Εικόνος της Παναγίας της Παρηγορητρίας που προστατεύει από το 2013 την ενορία του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος αλλά και όλη την Ιερά Μητρόπολή μας.

Μια ιερή δακρυρροή που από την 8η Σεπτεμβρίου 2020 έως σήμερα, εξακολουθεί να υφίσταται περισσότερο από τέσσερις (4) μήνες και που μας υποδηλώνει τη διαρκή παρουσία και αρωγή της Μητέρας του Θεού αλλά και όλου του κόσμου.

Στην ενορία μας συνεχίζονται οι παρακλήσεις στο ιερό πρόσωπο της Παναγίας μας, καθημερινά στις 11:00 το πρωί και στις 05:30 το απόγευμα, μνημονεύοντας τα ονόματα όσων αποθέτουν την ελπίδα τους σ’ Αυτήν, τα οποία συνεχώς λαμβάνουμε, είτε δια ζώσης είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Οι μαρτυρίες δε των πιστών για θαυματουργικές επεμβάσεις της Παναγίας μας συνεχώς πληθαίνουν, καθιστώντας το άγιο πρόσωπό Της ακόμα πιο αγαπητό και πιο αναγκαίο.

Είναι κάτι που με μία απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο μπορεί κάποιος να το επαληθεύσει.

Η Ιερά Παράκληση εξάλλου , θα μεταδίδεται μέσω της σελίδας του Ι.Ναού στο facebook (εδώ), κάθε Δευτέρα και Παρασκευή ώρα 05:30 μ.μ ενώ κάθε Κυριακή την ίδια ώρα θα μεταδίδεται ο Ακάθιστος Ύμνος ενώπιον της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας μας.

Σημειώνεται ότι, ο Ι. Ναός παραμένει ανοικτός από 07:00 έως 18:30 καθημερινά, ενώ στην είσοδο του Ι. Ναού διατίθεται ο Παρακλητικός Κανόνας εις την Παναγίαν την Παρηγορήτριαν, ποίημα της Καθηγουμένης Ισιδώρας Αγιεροθεϊτίσσης, τον οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε για τις ώρες ιδιωτικής προσευχής σας.

Ευχόμαστε εγκάρδια, η Κυρία Θεοτόκος η Παρηγορήτρια  να χαρίσει σε όλους την ίαση και την απαλλαγή από την πανδημία μέσα στο έτος που ανέτειλε και να μας αξιώσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να εορτάσουμε πανηγυρικά τα θαυμάσιά της εις ανάμνηση της έκλαμπρης, δια της δακρυρροής, παρουσίας Της.

Αμήν.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου