Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021

«Γέροντα Πορφύριε, οι Τούρκοι μας απειλούνε πάλι. Θα έχουμε πόλεμο μαζί τους; »

Μαρτυρία κυρίου Γ.∆., πολιτικού μηχανικού, Αθήνα. 

Νομίζω πως ήταν στις αρχές του 1987 και είχαμε προβλήματα με την Τουρκία, διότι τα πολεμικά τους πλοία παραβιάζανε συχνά τα χωρικά μας ύδατα. Κάποιοι γνωστοί μου ήταν ανήσυχοι και πήγανε στον Άγιο και τον ρώτησαν: 

- Γέροντα, οι Τούρκοι μας απειλούνε πάλι. Θα έχουμε πόλεμο μαζί τους; 

- Όχι μωρέ… Τίποτα δεν θα γίνει με τους Τούρκους… 

Και μετά, μένοντας για λίγο σιωπηλός, συνέχισε: 

- Εεε… τελικά κά' να δυο νησιά θα μας πάρουνε, αλλά ο Θεός θα μας βοηθήσει να μην έχουμε μεταξύ μας εμφύλιο! Να προσέχουμε τον εμφύλιο, να είμαστε μονιασμένοι και κοντά στον Θεό… Τι περιμένετε! Αφού οι Έλληνες παρατήσανε την Ελλάδα. Σκοτώνουνε περισσότερα από 50.000 βρέφη τον χρόνο με τις εκτρώσεις. Τόσοι φόνοι! Μετά οι άλλοι (οι Τούρκοι) αυξάνονται συνέχεια... 

Από το βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε: «Ο Όσιος Πορφύριος ο Προφήτης, Μαρτυρίες - ΤΟΜΟΣ Β'. (Αγιοπαυλίτικο Ιερό Κελλί Αγίων Θεοδώρων – Άγιον Όρος)». 

πηγη: https://paraklisi.blogspot.com

2 σχόλια:

  1. Το ίδιο ακριβώς μου είχε πει ο μακαριστός πατέρας Σεραφείμ Δημόπουλος την Μ. Παρασκευή του 2008. Αυτή η σεπτή και αγιασμένη μορφή της Λάρισας, με το που καθίσαμε στην αυλή του, με ρώτησε τι δουλειά κάνω. Του απάντησα και μου λέει ένα δύο νησιά θα μας τα πάρουν οι Τούρκοι.

    Ευλογημένο το 2021 αδελφοί μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άγιος Γέροντας ο πατήρ Σεραφείμ Δημόπουλος.Μεγάλη ευλογία να τον γνωρίσετε.Μας λείπουν αυτές τις ημέρες τέτοιες πνευματικές μορφές.Έχουμε φτάσει στο σημείο να παρακαλούμε να επέμβει ο Χριστός με ένα πόλεμο για να γλυτώσουμε από αυτά που θέλουν να επιβάλλουν...Να είστε καλά.

      Καλή και ευλογημένη Χρονιά!

      Διαγραφή