Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

Αγίου Ιωάννου της Κροστάνδης: Τίποτε δεν είναι ακατατόρθωτο σε όποιον πιστεύει


151. Τίποτε δεν είναι ακατατόρθωτο σε όποιον πιστεύει. Η ζώσα και στερεά πίστις μπορεί να επιτελέση μεγάλα θαύματα εν ριπή οφθαλμού. 

Αλλά και άσχετα προς τη δική μας πίστη, ο Θεός επιτελεί θαύματα, όπως εκείνα που γίνονται μέσα στα Μυστήρια. Ο άρτος και ο οίνος μεταβάλλονται σε Σώμα και Αίμα Χριστού, αδιάφορο αν ο λειτουργός ιερεύς είναι ή δεν είναι άξιος. 

«μη η απιστία την πίστιν του Θεού καταργήσει;» (Ρωμ. γ’ 3), ρωτά ο Απόστολος. Οι δικές μας ελλείψεις δεν μπορούν να υπερισχύσουν στο ανείπωτο έλεος του Κυρίου. Ούτε η αδυναμία μας στη δική του παντοδυναμία.

152. Αρκεί να είναι θεάρεστο ό,τι ζητείς με την προσευχή σου και ας είσαι βέβαιος ότι ο Θεός θα ανταποκριθή στο αίτημά σου. 

Πίστευε ότι «παν δώρημα τέλειον άνωθεν εστι καταβαίνον». Από τον Θεό προέρχεται και όχι από τους ανθρώπους. Ούτε, φυσικά, από την τύχη. Ο Θεός βλέπει και ακούει όλες τις ανάγκες σου, κάθε κίνημα της καρδιάς σου και του νού σου. 

Είναι Πανάγαθος, Πάνσοφος και Παντοδύναμος. 

Μπορεί με την μεγαλύτερη ευκολία, μέσα σε μια στιγμή, να σου ικανοποιήση το αίτημα. Πολλά πράγματα είναι ακατόρθωτα για τους ανθρώπους, για τον θεό ούτε ένα. 

«Πάντα γαρ δυνατά εστι παρά τω Θεώ» (Μαρκ. ι’ 27).

Η εν Χριστώ ζωή μου - Αγίου Ιωάννου της Κροστάνδης

Εκδόσεις Παπαδημητρίου, σελ. 81-82

πηγη: http://www.sostis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου