Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

"Δακρύζει η εικόνα του Αγίου Γέροντα Εφραίμ Αριζόνας του Φιλοθεϊτη"

 
"Δακρύζει η εικόνα του Αγίου Γέροντα Εφραίμ Αριζόνας του Φιλοθεϊτη"


"Δακρύζει  η  εικόνα του Αγίου Γέροντα Εφραίμ Αριζόνας του Φιλοθεϊτη"

Όπως μας ενημέρωσαν από χτες 3 Νοεμβρίου δακρύζει η εικόνα του Αγίου Γέροντα Εφραίμ στην Αμερική.

Ένα ακόμα μήνυμα για όσα είναι προ των πυλών να γίνουν στις Η.Π.Α. αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο;

Πολλά έχουν να δουν τα μάτια μας απ΄εδώ και πέρα. Ιδιαίτερα για τις Η.Π.Α. τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, τόσο με τις εγχώριες ταραχές, όπως ίσως και με μεγάλες καταστροφές, όπως μας έχουν ενημερώσει οι Άγιοι μας.

πηγη:https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10223328501217940&id=1147900182

http://apantaortodoxias.blogspot.com

7 σχόλια:

  1. Οι άγιοι δεν δακρύζουν για τις κακουχίες μας.
    Για την κατάντια μας, εμάς των ορθοδόξων, δακρύζουν.

    Στοίχημα ότι τα μοναστήρια του πλέον κλίνουν γόνυ στους αντίχριστους οικουμενιστές και οι πιστοί τους ψήφισαν Biden, βάζοντας την πίστη τους στο περιθώριο για χάρη των συμφερόντων της Ελλάδας...

    Για τα κατορθώματα τα δικά μας στην Ελλάδα, χρειάζεται να γράψεις ολόκληρο τόμο εγκυκλοπαίδειας για να τα αναφέρεις:

    Πρόσφατα ξεπουλήσαμε την πίστη μας (κολυμπάρι), κάναμε σχίσμα και κοινωνούμε με σχισματοαιρετικούς (ουκρανικό), καταργήσαμε την συνοδικότητα της Εκκλησίας (κολυμπάρι και ουκρανικό), καταργήσαμε την αποστολική διαδοχή της ιεροσύνης μας (αποδοχή ιεροσύνης "Ουκρανών" που είναι αβάπτιστοι και μη χριστιανοί), συμπροσευχηθήκαμε με αιρετικούς (ακόμα και μοναχοί του Αγίου Όρους το έκαναν αυτό!), και πολλά άλλα. Και για όλα αυτά οι πιστοί της Ελλάδος και της Αμερικής δεν έβγαλαν άχνα! Αντίθετα, πολεμούσαν και έβριζαν αυτούς που πήγαν να κάνουν κάτι για να αντιδράσουν!

    Είναι να μην κλαις;
    Μόνο εμείς είμαστε αναίσθητοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Άγιοι έχουν μεγάλη αγάπη και πιστεύουμε ότι δακρύζουν και γιαυτά που έρχονται.Σίγουρα όμως δακρύζουν και για αυτά που αναφέρετε.Εάν εσείς έχετε πληροφορίες ότι τα Μοναστήρια του Γέροντα και οι πιστοί κλίνουν προς τον οικουμενισμό και θέλετε να τους κρίνετε είναι δικό σας θέμα. Εμείς δεν γνωρίζουμε κάτι τέτοιο και δεν θα μπούμε στην διαδικασία να τους κρίνουμε.Άλλος κατέχει την θέση αυτή.Επίσης μπείτε στη θέση των μοναχών...θα έιχατε τον Μακαριστό Γέροντα Εφραίμ, Γέροντα και θα υποστηρίζατε τον οικουμενισμό? Αν ναι τότε ΔΕΝ θα είσασταν ποτέ πνευματικό Του παιδί.Ο Γέροντας ήταν Άγιος Εν ζωή και έχει αφήσει την παρακαταθήκη του στα μοναστήρια και στους πιστούς εκεί, οι οποίοι είναι πολύ πιο καλύτεροι από ότι είμαστε εμείς εδώ στην Ελλάδα.Γνωρίζουμε αδελφούς ομογενείς δεν μπορούμε να συγκριθούμε ούτε στην Πίστη, ουτε επίσης και στην αγάπη τους για την Πατρίδα που εμείς δεν έχουμε.Πλέον δεν κοινωνούμε καθόλου θα ήταν πιο σωστό να πούμε και είμαστε με κλεστές εκκλησίες.Το κολυμπάρι και το ουκρανικό είναι πολύ σοβαρά θέματα σίγουρα όμως υπάρχουν αρμόδιοι που είναι οι υπεύθυνοι γι'αυτά τα ζητήματα.Από πότε οι πιστοί είναι υπεύθυνοι για τις αποφάσεις που παίρνει η Εκκλησία?Σας ενημερώσανε εσάς σχετικά με το τι θα κάνουνε στο κολυμπάρι η με το ουκρανικό και το δεχτήκατε ? Εμάς όχι...Ούτε επίσης μας ρωτήσανε τώρα που κλείσανε τις εκκλησίες.Ο Θεός ο ίδιος τους ανέχετε.Θα μπορούσε π.χ. να πάρει τον Πατριάρχη και να μπει κάποιος άλλος ο οποίος δεν θα δεχόταν τίποτα από όλα αυτά.Τί είναι για το Θεό αυτό πολύ απλό.Δεν το κάνει όμως περιμένει την μετάνοια τους.Ο καθένας θα δώσει λόγο για τα έργα του,ανάλογα και με την θέση που έχει.Αυτοί που τον προδίδουν θα δώσουν λόγο για όλες αυτές τις ψυχές που καθοδηγούν.Να είστε σίγουρη γιαυτό.Το θέμα είναι τι κάνουμε τώρα? Ο διχασμός δεν οδηγεί ποτέ σε τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ζωή του χριστιανού υποτίθεται ότι πρέπει να είναι σταυρός και μαρτύριο. Αν μας έρθουν άσχημα και δύσκολα γεγονότα (σταυρός δηλαδή), οι άγιοι χαίρονται ή λυπούνται ανάλογα με την αντιμετώπιση που θα έχουμε σε αυτά, όχι από αυτά καθεαυτά. Εξάλλου, αυτά είναι παιδαγωγία του Θεού. Πως θα μπορούσαν ποτέ οι άγιοι να λυπούνται για την παιδαγωγία που δίνει ο Θεός; Σε τελική ανάλυση, πάλι για τα χάλια μας λυπούνται.

      Για τα μοναστήρια του γέροντα, οι τελευταίες πληροφορίες που είχα ήταν ότι ο "ελπιδοφόρος" από την πρώτη μέρα που πάτησε το πόδι του εκεί προσπαθούσε να αναιρέσει όλο το έργο και την πνευματική προίκα του γέροντα. Άλλαξε κανόνες και συνήθειες προς το κάκιστο. Απαίτησε ακόμα και τραγικές παραβάσεις Ιερών Κανόνων που απαιτούν καθαίρεση αυτού που τις κάνει. Από όσο ξέρω, υπήρξαν κάποιες ασθενείς αντιδράσεις, αλλά η εντύπωσή μου ήταν ότι δεν ήταν επί της ουσίας (πιο πολύ για διοικητικά θέματα ήταν), ούτε αποτελεσματικές. Αλλά το γεγονός και μόνο ότι είναι ακόμα στην θέση του, φανερώνει πολλά.

      Οι πιστοί πάντα ήταν και θα είναι αρμόδιοι για τα εκκλησιατικά θέματα! Εμείς είμαστε η Εκκλησία. Οι ποιμένες είναι απλά διάκονοι και εκπρόσωποι, όχι ηγέτες και αρχηγοί. Επίσης, ΠΟΛΛΕΣ ευκαιρίες δόθηκαν στους Έλληνες να καταδικάσουν όλα αυτά τα εκκλησιαστικά εγκλήματα, αλλά λίγοι ασχολήθηκαν. Η ατζέντα των οικουμενιστών ήταν πάντα γνωστή και έγινε γνωστή πολύ καλύτερα μετά την διάπραξη των πολλαπλών εγκλημάτων. Αν οι χριστιανοί της Ελλάδας νοιάζονταν, θα είχαν ελέγξει τους επισκόπους τους και θα είχαν καταδικάσει όλα τα εγκλήματα. Ο λαός είναι αυτός που διαφυλάττει την πίστη, όχι οι επίσκοποι.
      Και πως είναι δυνατόν να αφήνουμε κάποιους αιρετικούς επισκόπους που είναι εκτός Εκκλησίας (γιατί κάθε αιρετικός είναι εκτός Εκκλησίας) να αποφασίζουν για εμάς που είμαστε μέσα στην Εκκλησία (έστω και με τις πολλές μας αμαρτίες);

      Ο Θεός τους ανέχεται για να μας δοκιμάσει. Για να ενεργήσουμε εμείς με βάση την αγάπη μας στην Εκκλησία, όχι για να τους βλέπουμε απαθείς να καταστρέφουν την Εκκλησία και να λέμε "ο Θεός θα φροντίσει την Εκκλησία και την πίστη"!

      Επίσης, δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος διχασμός. Αυτοί που προκαλούν προβλήματα στην Εκκλησία είναι οικουμενιστές, αιρετικοί και εκτός Εκκλησίας, και μετρημένοι στα δάκτυλα του χεριού. Πιστεύω ότι όλο το πραγματικά πιστό πλήρωμα της Εκκλησίας, που ξέρει τι του γίνεται, θέλει να καταδικαστούν, είτε αυτοί είναι επίσκοποι, είτε αρχιεπίσκοποι, είτε λαϊκοί, είτε πατριάρχες. Τώρα αν μερικοί μεμονωμένοι από το ποίμνιο απέκτησαν τόσο μαύρα μεσάνυχτα από την προπαγάνδα κάποιων ποιμένων του, ώστε να θεωρούν ότι ο οικουμενισμός μπορεί να συμβιβαστεί με τον χριστιανισμό και να θέλουν να το πετύχουν αυτό, θα καταργήσουμε τους Κανόνες και την Παράδοση για να μη τους χαλάσουμε το πείσμα; Με το να πετάς την Παράδοση και τους Κανόνες, είσαι ήδη αποσχισμένος από την Εκκλησία. Επομένως, για τι διχόνοια μιλάμε;

      ...

      Διαγραφή
    2. ...
      Και κάτι άλλο: υπάρχει καλή αγάπη που σώζει και κακή αγάπη, που σε πάει στην κόλαση. Η κακή είναι αυτή που, για να κρατήσεις τις καλές σχέσεις, τις φιλίες, τους ειρηνικούς τόνους και την καλοπέραση, παραβαίνεις Θεϊκούς νόμους. Εδώ δεν μιλάμε καν για κάποιο μέλος της Εκκλησίας που έχει λάθος απόψεις και θεωρεί μια αμαρτία σας φυσιολογική. Εδώ έχουμε να κάνουμε με σχίσμα και αίρεση, δηλαδή χωρισμό από τον Χριστό και την Εκκλησία! Νομίζετε αληθινά, ότι αυτή η εμμονή στην σιγή και στην απάθεια είναι κάποιο είδος καλής αγάπης προς κάποιους; Η αγάπη στον Χριστό που ήρθε για να μας δώσει την Αλήθεια και την Ιεροσύνη του, δεν μετράει καθόλου; Η σιωπή είναι συνενοχή!
      Και, τέλος πάντων, η καταδίκη του ουκρανικού, της κολυμπαρίου μάζωξης, τους πσε, και άλλων παρόμοιων πραγμάτων, δεν είναι κάτι που θα έπρεπε να διχάζει. Κανονικά θα έπρεπε να ενώνει την Εκκλησία! Ακόμα και αν κάποιοι διαφωνούν, και το κάνουν χωρίς κανένα θεολογικό επιχείρημα, δεν είναι αυτό διχασμός, αλλά διχογνωμία.
      Πως μπορεί ποτέ να είναι η προβολή και η υποστήριξη της Αλήθειας διχασμός;

      Τέλος, κρίνω στάσεις, δεν κατακρίνω ανθρώπους. Μάλιστα, στάσεις ολόκληρων τοπικών Εκκλησίων. Είναι προφανές ποια είναι η ορθόδοξη στάση, και ακόμα προφανέστατο ότι οι περισσότερες (αν όχι όλες) οι ελληνικές τοπικές Εκκλησίες τηρούν στάσεις που είναι ακριβώς αντίθετες και αντορθόδοξες.
      Και είναι τραγικό που ο αγαπητός γέροντας Εφραίμ, έφυγε από την Ελλάδα και το Άγιο Όρος για να μεταδώσει την Ορθοδοξία στην Αμερική, και τώρα που κοιμήθηκε αρχίζει αν φαίνεται ότι δεν έμεινε Ορθοδοξία ούτε στην Αμερική, ούτε στην Ελλάδα και στο Άγιο Όρος. Απλά, όπως γινόταν πάντοτε μέσα στην Εκκλησία, βγήκαν αιρετικοί «αυτοκράτορες» και «πατριάρχες», και έγιναν αιρετικοί όλοι στην «αυτοκρατορία» στις απόψεις τους, για να μην πέσουν έξω από την εύνοια όλων δαύτων.
      Μακάρι να έχετε δίκιο για τους έλληνες της Αμερικής. Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι δεν βγαίνει άχνα για τίποτα.

      Διαγραφή
    3. Καταρχήν συγχωρέστε μας αδελφή που περάσαν 24 ώρες και παραπάνω για να εγκρίνουμε τα σχόλια σας και να σας απαντήσουμε.Συμφωνούμε μαζί σας,η ζωή του χριστιανού πρέπει να είναι σταυρός και μαρτύριο όμως αν αναρωτηθούμε πόσοι από εμάς δεχόμαστε την κάθε δοκιμασία με χαρά θα είναι πολύ μικρός ο αριθμός.Δεν είμαστε Άγιοι,είμαστε χριστιανοί των εσχάτων χρόνων δυστυχώς.Οι άγιοι δεν είναι δυνατόν να λυπούνται για την παιδαγωγία που μας δίνει ο Θεός,λυπούνται πιστεύουμε γιατί είναι άγιοι και δεν αντέχουν να υποφέρει ακόμα και η πιο αμαρτωλή ψυχή.Θα αναφέρω ένα παράδειγμα για να καταλάβετε πως το σκέφτομαι π.χ.υποφέρει κάποιος από μια σοβαρή ασθένεια και έχει αφόρητους πόνους,θα χαίρεται ο Άγιος ή θα λυπάται;Και είναι πολλά τα περιστατικά που οι ίδιοι οι άγιοι παρακαλούν το Χριστό και με τη βοήθεια Τους ο άνθρωπος που υποφέρει λυτρώνεται.Άπειρα τα θαύματα των Αγίων μας ακόμα για μικρά και ασήμαντα πράγματα μας βοηθούν.Για τα χάλια μας λυπούνται σίγουρα...

      Σχετικά με τα μοναστήρια του Γέροντα και τον Ελπιδοφόρο.Καταρχήν όταν βλέπουμε Αρχιεπίσκοπο με κοντό μουσάκι τι να περιμένουμε?Καθιέρωσε διαφορετικά κουταλάκια στο Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας στα μοναστήρια του Γέροντα Εφραίμ ήταν δυνατόν να μην προσπαθήσει να επέμβει?Δεν γίνονται αυτά.Δεν τον βάλανε τυχαία στη θέση αυτή όπως και πολλούς άλλους εδώ.

      Εμείς πραγματικά είμαστε η εκκλησία αλλά κατά πόσο ισχύει στην πράξη αυτό?Είναι μεγάλο το θέμα που ανοίγουμε.Είναι οι ποιμένες διάκονοι?Είναι οι ποιμένες έτσι όπως θα ήθελε ο Χριστός να είναι?Σίγουρα υπάρχουν κάποιοι που είναι και είναι άξιοι συγχαρητηρίων.Η πλειοψηφία όμως έχει σκανδαλήσει και απομακρύνει αρκετούς πιστούς από την εκκλησία.Η απλότητα δεν υπάρχει πουθενά.Γράφετε ότι πολλές ευκαιρίες δόθηκαν στους Έλληνες για να καταδικάσουν όλα αυτά τα εκκλησιαστικά εγκλήματα,αλλά λίγοι ασχολήθηκαν.Ποιός να ασχοληθεί όταν το σύστημα έχει φροντίσει οι Έλληνες να χάσουν κάθε πνευματική αξία που τους δόθηκε και να είναι κυριολεκτικά τυφλοί ακόμη και σε βασικά ζητήματα της Πίστεως και αυτό είναι κάτι που ξεκινάει από πολύ μικρή ηλικία,από τότε που είναι παιδιά.Ελάχιστα άτομα γνωρίζουν για την Πίστη μας και αυτοί γιατί είχαν γονείς που τους διαπαιδαγώγησαν έτσι ώστε να μην χάσουν τις πνευματικές αξίες τους.Ο δυτικός τρόπος ζωής έχει αλλοιώσει τους ανθρώπους.Δε οι νέες γενιές δεν έχουν ιδέα περί Θρησκείας και περί Πατρίδας και πως να έχουν τα παιδιά όταν το μάθημα των θρησκευτικών έχει γίνει μάθημα διαφορετικών θρησκειών!Πως να έχουν όταν είναι παιδιά διαλυμένων οικογενειών και πολλά από αυτά τα παιδιά έχουν να πάνε στην εκκλησία δυο φορές το χρόνο μπορεί και μια και καμία!!!

      Να σας πώ κάτι δεν τους αφήνουμε τους αιρετικούς επισκόπους και ούτε τους ακολουθούμε και ούτε τους υποστηρίζουμε,γνωρίζουμε και ποιοι είναι ειδικά τώρα με τον ιό πέσανε πολλές μάσκες,απλά εφόσον είναι επίσκοποι και εμείς θεωρούμε ότι είμαστε ανάξιοι να τους κρίνουμε γιατί όπως και να έχει αυτοί έχουν αφιερωθεί στο Θεό εμείς είμαστε στον κόσμο.Δηλαδή πως να κρίνω τον επίσκοπο και αν κάνω κάποιο λάθος να φορτωθώ και άλλες αμαρτίες δεν φτάνουν όσες έχω?

      Από όσους γνωρίζουν περί οικουμενισμού απαθείς δεν τους παρακολουθεί κανένας.Είναι ένα ζήτημα που πραγματικά πονάει πολύ.Πάρα πολύ.Πιστεύω ότι όσοι ανήκουν σε αυτή την κατηγορία περιμένουν κάτι να αλλάξει,αλλά δεν το βλέπουν.Δίνουν ευκαιρίες υπομένουν και πλέον ειδικά με το δεύτερο κλείσιμο των εκκλησιών δεν ξέρουν και τι να κάνουν.Προσωπικά περιμένω και άλλες επεμβάσεις θα αλλάξουν και άλλα πράγματα.

      Διαγραφή
  3. Να διευκρινήσω σχετικά με τον διχασμό που έγραψα αναφερόμουν στους πιστούς κυρίως που είναι στην αμερική. Αναφερθήκατε σε αυτούς και αυτοί αδελφοί μας είναι.Σκεφτείτε ότι αρκετοί από τους Έλληνες ομογενείς έμαθαν Ελληνικά μόνοι τους γιατί στο σχολείο δεν τους δίδασκαν την Ελληνική γλώσσα.Πόσα κενά έχουν αυτοί οι άνθρωποι και πόση προσωπική προσπάθεια έχουν καταβάλλει για να μάθουν για τη Πατρίδα τους που έχουν έρθει μία-δύο φορές, για την Θρησκεία, για την ιστορία...Οι οικουμενιστές είναι εχθροί του Χριστού και της Εκκλησίας και θέλουν σκόπιμα να αλλοιώσουν την Ορθόδοξη Πίστη μας.Επιβάλλεται όλοι αυτοί να απομακρυνθούν και να τιμωρηθούν.

    Υποστηρίζουμε την άποψη σε όλη μας την ζωή και με την ίδια μας την ζωή έμπρακτα,ότι όποιος σε αγαπάει σε δέχεται όπως είσαι.Δεν χρειάζεται να παραβείς κανένα Θεϊκό νόμο για να κρατήσεις καλές σχέσεις,φιλίες,πρόσωπα,πολυτέλεια,άνεση κ.τ.λ. Είμαστε απόλυτοι σε αυτό.Όποιος θέλει ακολουθεί σε όσους διαφωνούν να τους έχει καλά ο Θεός,δεν πειράζει.Ο Θεός αν χάσεις π.χ. μια φιλία μπορεί να σου δώσει μια άλλη πολύ πιο καλύτερη από αυτή που έχασες.Επίσης αναφέρεστε σε σιγή σαν ιστολόγιο αναφέρουμε όλα όσα οικουμενιστικά πράγματα πέφτουν στην αντιληψή μας,δεν τα αποσιωπούμε.Προσπαθούμε να διαβάζουμε και να είμαστε ενήμερωμένοι για όσα συμβαίνουν.Δυστυχώς δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου πάντα οπότε για κάποιες καταστάσεις μπορεί να μάθουμε μετά από λίγο καιρό. Η στάση μας είναι κατά του οικουμενισμού και της αιρέσεως του.Όλοι πρέπει να είμαστε κατά σαν ποίμνιο.Τι όμως μπορούμε να κάνουμε.Μιλάμε γράφουμε δεν γίνεται τίποτα.Αυτά που θέλουν τα περνάνε μια χαρά.Ακούει κανείς τους πιστούς?Δεν τους ακούει κανένας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα συμφωνήσουμε μαζί σας στο ότι οι στάσεις που τηρούν οι τοπικές Εκκλησίες είναι αντιθέτες και αντορθόδοξες.Ειδικά τώρα με το δεύτερο κλείσιμο των Ιερών Ναών.Έπρεπε οι ναοί να κλείσουν δευτερη φορά?Μήπως έχουν κλείσει για πάντα?Τι να σας πούμε το σκεφτόμαστε και αυτό.Κοιτάξτε ο Θεός έχει ένα σχέδιο για τον κάθε άνθρωπο.Το σχέδιο του Θεού για το Γέροντα Εφραίμ ήταν να πάει στην Αμερική.Σκεφτείτε πόσες μεταστροφές μπορεί να έγιναν εκεί,πόσες ψυχές σωθήκαν με την γνωριμία τους με το Γέροντα.Πόσοι μοναχοί,μοναχές,ιερείς χειροτονηθήκανε.Αυτό που έγινε στην Αμερική μέσω του Γέροντα είναι Ιεραποστολή.Δεν μπορεί να μην έμεινε τίποτα από τα τόσα μοναστήρια.Τραγικό ήταν σίγουρα που έφυγε από την Ελλάδα και το Άγιον Όρος,τραγικό ήταν και για τους γονείς μας που τον είχαν πνευματικό πατέρα και για όλα τα πνευματικά του παιδιά που μείνανε εδώ χωρίς πνευματικό πατέρα.Δεν ξέρουμε όμως αν υπήρχαν πιέσεις εδώ.Μήπως δεν ήταν πρόσφορο το έδαφος για να μείνει στην Ελλάδα ο Γέροντας και έφυγε?Αυτά είναι ερωτήσεις που μόνο Γέροντες στο Άγιον Όρος και στα μοναστήρια του στην αμερική γνωρίζουν και πιθανόν να μην θέλουν να απαντήσουν...Σας ευχαριστούμε για την ποιοτική συζήτηση που έχουμε,να είστε καλά.Ο Θεός να μας δίνει δύναμη στους έσχατους καιρούς που ζούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή