Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

Γέροντα, τι θα γίνει με τους Τούρκους, τον κορωνοϊό και όλα αυτά που μας απειλούν;


ΓΕΡΟΝΤΑ ,ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ  ΜΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ;

 (επίκαιρη ,απομαγνητοφωνημένη συνομιλία με Μοναχό του Αγίου Όρους)

ΓΕΡΟΝΤΑ τι θα γίνει με τους Τούρκους,τον κορωνοϊό και όλα αυτά που μας απειλούν;

-Και εμένα ρωτάτε; εγώ δεν είμαι ο «βλέπων» αλλά ο «μη βλέπων «.Δεν ακούω  ειδήσεις.Όμως για τα χάλια που έχουμε καλά είμαστε. Θα μπορούσαμε να ήμασταν και χειρότερα.΄’Ετσι μου λέει ο λογισμός μου.Το κακό  έρχεται πολλές φορές στην Ορθόδοξο πίστη και στο Ορθόδοξο ποίμνιο σαν ορμητικό ποτάμι.Ρίχνει ολόκληρο ποτάμι να πνίξει την Εκκλησία και τους πιστούς .Όμως ο καλός Θεός βάζει ένα φράγμα μπροστά και το σταματά. Περνάει όμως και λιγάκι,ίσα-ίσα να βραχούν τα πόδια μας. Το πολύ το κρατάει. Έε ποτίζονται έτσι και μερικά χωραφάκια.Βρέχονται και οι κάλτσες μας και διαμαρτυρόμαστε.Τί φωνάζεις;.Θα μπορούσες όμως  να είχες γίνει ψάρι αν το επέτρεπε ο Θεός. Κάνε λίγη υπομονή.

Αλλά τι να κάνουμε που μόνο το κακό και τον φόβο ακούμε στην εποχή μας και όχι και το θρίαμβο του καλού.

Το κακό πάντα έχει υπερηφάνεια κάνει θόρυβο,ντόρο ,ενώ το καλό έχει ταπείνωση δεν ακούγεται…

Είχε έρθει σε ένα Μοναστήρι έξω στον κόσμο, πριν καιρό, μία καϋμένη γριούλα με μάσκα ,της λέω δεν βγάζεις καλύτερα την μάσκα διότι θα σε δώ στον δρόμο και δεν θα σε γνωρίζω.Εε την έβγαλε.Έχουν φοβίσει τον κόσμο.Εμείς στο Άγιον Όρος το έχουμε δει καθαρά.Όποιος βλέπει ειδήσεις έχει φόβο ,έχει κλειδαμπαρώσει το κελί του .Ενώ όποιος δεν βλέπει είναι πολύ ωραίος ,άνετος παντού.Έτσι ξέρουμε ποιος βλέπει ειδήσεις!

-Φοβούνται τον Θάνατο.

-Μνήμη θανάτου πρέπει να έχουμε. Φόβο θανάτου να μην έχουμε .Η μνήμη θανάτου σε βοηθάει να μην αμαρτάνεις .Να μην έχουμε φόβο θανάτου διότι «καθ’εκάστην»ημέρα αποθνήσκουμε. Ξέρεις τι  κινδύνους διατρέχουμε κάθε ημέρα;Άμα φοβάσαι τον θάνατο δεν μπορείς να οδηγήσεις,δεν μπορείς  να ανεβείς σε μία σκάλα, δεν μπορείς να βγεις από το σπίτι σου να πας στην δουλειά σου. Πας να πάρεις τα ξύλα από το δάσος και λες: «ωχ φοβάμαι τα φίδια». Ο υπερβολικός φόβος θανάτου είναι ψυχολογικό, είναι αρρώστια.

Μνήμη θανάτου να έχουμε.Και αν ο Χριστός θέλει να κοιμηθούμε, κοιμηθήκαμε. Προετοιμασμένοι είμαστε; Πιο πολύ λοιπόν βλέπω πως έχουμε φοβηθεί την γρίπη παρά το κριτήριο Του Θεού…

(Συνέχεια)

π.Διονύσιος Ταμπάκης

πηγη: http://apantaortodoxias.blogspot.com 

2 σχόλια: