Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Συμβουλές σ’ ένα παιδίατρο


Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης

- Πως εξετάζεις τα παιδιά; - Έτσι… 

- Άκουσε να σου πώ. Την ώρα που εξετάζεις το κάθε παιδάκι θα κάνεις μέσα σου ένθερμη προσευχή με αγάπη: «Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησε τον δούλο σου». (Καί λέγοντας αυτά έπαιρνε βαθιά εισπνοή, άνοιγε τα χέρια του). Να έτσι, με ανοιχτή καρδιά θα παρακαλείς για το κάθε παιδάκι. Είναι μία ψυχούλα που έστειλε ο Θεός στα χέρια σου. Και καθώς θ’ ακουμπάς το χέρι σου στο κεφαλάκι τους και θα προσεύχεσαι ένθερμα μέσα σου, η χάρις του Θεού θα μεταγγίζεται στην ψυχούλα του παιδιού. 

Όλα αυτά μυστικά. 

Δεν θα καταλαβαίνουν τίποτα οι άλλοι. Θα τους δίνεις τα φάρμακα που λέει η επιστήμη σου, αλλά τελικά ο Χριστός θα θεραπεύει το παιδί, που παρακαλείς εσύ και οι γονείς του.

Άλλη φορά του είπε: - Δεν σε βλέπω να εξετάζεις τα παιδιά όπως σου είπα. Σε τρώει η ρουτίνα και ξεχνιέσαι. Μωρέ, δώσου στον Χριστό, και πρόσφερέ Του αυτά τα πλασματάκια με την προσευχή σου, να τα αγιάζεις! Είδες, ο Χριστός θεράπευε χρησιμοποιώντας αισθη­τό τρόπο, είτε τους έπιανε το χέρι ή ήγγιζε τους οφθαλμούς, τη γλώσσα, έτσι θα κάνεις κι εσύ. Πιάνοντας στην αγκαλιά σου το μικρό παιδί ή πιάνοντας το χέρι του μεγάλου, με την δοσμένη στο Χριστό έντονη και θερμή προσευχή σου, μετάγγιζέ τους χάρη Θεού. Το ίδιο δεν κάνει και ο ιερεύς σε κάθε μυστήριο; 

Για να έλθει η χάρις του Αγίου Πνεύματος, βάζει αισθητά το χέρι του στο κεφάλι του εξομολογουμένου, του χειροτονουμένου, του νυμφευομένου, του βαπτιζομένου κ.λπ. 

Είναι μυστική δύναμις η προσευχή, που μεταδίδεται μυστικά στην ψυχή του άλλου.

(Από το βιβλίο “Η θεϊκή φλόγα που άναψε στην καρδιά μου ο Γέρων Πορφύριος“ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ: ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΣΙΟ ΠΟΡΦΥΡΙΟ), Άγιος Πορφύριος

πηγή:https://agiosdimitrioskouvaras.blogspot.comhttps://synaxipalaiochoriou.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου