Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Άγιος Λαυρέντιος του Chernigov: Εσείς δεν βλέπετε…. αλλά εάν μπορούσατε να δείτε…


“ Εσείς δεν βλέπετε…. αλλά εάν μπορούσατε να δείτε… 

” Σας το λέω με μεγάλη μου λύπη, έλεγε, ότι τότε θα αγοράζετε σπίτια, και θα σκοτώνεται έτσι την ώρα σας με τον εξωραϊσμό των μεγάλων και υπέροχων μοναστικών κτηρίων. Έτσι όμως, δεν θα έχετε χρόνο για προσευχή, αν και κάνατε όρκο να παραμείνετε ακτήμονες. Δεν θα είναι δύσκολο να σωθείτε κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, αρκεί να πορευθείτε όμως, με πολύ σοφία και φρόνηση…

Καθένας, που θα υπερνικήσει όλους αυτούς τους πειρασμούς θα σωθεί, ερχόμενος μεταξύ των πρώτων. Οι πρώτοι από εσάς, θα είναι όπως οι λαμπτήρες, οι τελευταίοι όμως θα είναι σαν τον Ήλιο. Αφήστε όλα αυτά τα γήϊνα και προετοιμάστε άλλες κατοικίες για εσάς.

“Οι μοναχοί στα μοναστήρια θα επιτύχουν να μπούνε στον έβδομο ουρανό (Παράδεισο) αλλά εάν ξέρατε μόνο, τί δόξα περιμένει εκείνους τούς αγνούς, πού ζούνε μέσα στον κόσμο!
Γιατί ο Κύριος θα πει, σε εκείνους τους σχηματοφόρους μοναχούς, να κάνουν τόπο για αυτούς τους μυστικούς αγνούς Χριστιανούς, για αυτούς που δεν έζησαν όπως εμείς, σε μοναστήρι. Και αυτοί αργότερα οι τελευταίοι, θα προηγηθούν υπερβολικά των πρώτων!
Καταλαβαίνετε ότι ενώπιον του Θεού, οι μυστικοί Χριστιανοί θα είναι ανώτεροι από εκείνους μέσα στα μοναστήρια; Καταλαβαίνετε τί εννοώ;” ρώτησε ο γέροντας.

“Να μην φοβάστε, και να πείτε σε όλους να μη φοβούνται!
Θα γίνει ένας πόλεμος, συνέχισε ο μπάτιουσκα, και όπου θα λάβει χώρα, κανένας άνθρωπος δεν θα μείνει! 

Αλλά πριν από αυτόν ο Κύριος θα στείλει ασθένειες στους αδύνατους στην πίστη, ώστε να σώσει τις ψυχές τους και να μη κολαστούν από την προδοσία…

Ο Τρίτος Παγκόσμιος πόλεμος δεν θα είναι για τη μετάνοια των ανθρώπων ( όπως οι προηγούμενοι), αλλά θα γίνει για την εξολόθρευσή τους. Αλλά ο Κύριος, θα αφήσει ζωντανούς τούς ισχυρότερους στην πίστη, για να αντιμετωπίσουν τον ερχόμενο Αντίχριστο… Αλλά μην απελπίζεσθε. Ο Κύριος δεν θα εγκαταλείψει τα παιδιά Του.

Για τους έσχατους καιρούς από τον Άγιο Λαυρέντιο του Chernigov

πηγη: https://iconandlight.wordpress.com , https://choratouaxoritou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου