Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

π. Νικολάι Ραγκόζιν: Θα έρθει μια καταστροφή και ο κλήρος θα διασπασθεί (διχασθεί). Αυτό θα είναι μια καταστροφή για τους ανθρώπους


π. Νικολάι Ραγκόζιν: Η διάσπαση του κλήρου! 

Ο π. Νικολάι είπε ότι θα έρθει μια καταστροφή και ο κλήρος θα διασπασθεί (διχασθεί). Αυτό θα είναι μια καταστροφή για τους ανθρώπους. Αυτό είπε. Θα είναι για κάποιο πνευματικό λόγο που μπορεί να έχει σχέση με τον οικουμενισμό αλλά και για τις νέες ταυτότητες ηλεκτρονικής υποδούλωσης. Τότε, που λέγονταν αυτά, δεν είχε γίνει η Σύνοδος της Κρήτης (που έγινε το 2016), και που όμως δεν είχε ως τώρα επιπτώσεις στον εκεί κλήρο γιατί δεν συμμετείχε το Ρωσικό Πατριαρχείο.

Παρατήρηση:
Με πολύ διάκριση, λόγω και του προφητικού του χαρίσματος, ο π. Νικολάι μας συμβουλεύει ότι η πνευματική καθοδήγηση θα είναι σπάνια στο μέλλον, επειδή οι περισσότεροι κληρικοί θα αποστατήσουν από την αληθινή πίστη δεχόμενοι τον οικουμενισμό και άλλες επινοήσεις των πολιτικών που καταργούν την ελευθερία του ατόμου, όπως τις νέες ταυτότητες που υποτάσσουν τους ανθρώπους στο απάνθρωπο σύστημα του Αντίχριστου, μέχρι να εμφανισθεί κι ο ίδιος! Και υπάρχει η απειλή στο Ευαγγέλιο ότι αν τυφλός οδηγεί τυφλό σε βόθυνο (καταβόθρα) θα πέσουν κι οι δύο! «...άφετε αυτούς. οδηγοί είσι τυφλοί τυφλών. Τυφλός δε τυφλόν εάν οδηγή, αμφότεροι εις βόθυνον πεσούνται»! Δηλ. θα απωλεσθούν κι οι δύο.

 Όμως συμβουλεύει, ο πατήρ, ότι οι άνθρωποι μπορούν να πηγαίνουν στην εκκλησία (και να μετέχουν στα Μυστήρια), παρόλο που θα έχει αρχίσει η αποστασία. Διότι άλλο είναι η απλή εξομολόγηση για άφεση των αμαρτιών και άλλο η πνευματική καθοδήγηση. Και διότι από τα Μυστήρια ο Θεός θα αποτραβήξει τη χάρη Του όταν φανερά θα αλλάξουν τον Σταυρό με το άστρο στο πρόσφορο της Θείας Λειτουργίας. Θα κάνουν κι άλλες αλλαγές τότε: Θα αλλάξει το Σύμβολο της Πίστεως (Πιστεύω εις ένα Θεόν...) και θα πάψουν να απαγγέλουν το «Πάτερ ημών»... κλπ. 



πηγη: www.imdleo.gr , https://simeiakairwn.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου