Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

«Η Παναγία είναι η μάνα όλων των πιστών Ελλήνων»


Εγκύκλιο σημείωμα ενόψει Δεκαπενταύγουστου εξέδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος όπου αναφέρει ότι η Παναγία «θα συνεχίσει να είναι η μάνα όλων ημών των πιστών Ελλήνων και των απανταχού της γης Ορθοδόξων χριστιανών, καθώς «Εν τη κοιμήσει, τον κόσμον ου κατέλιπε» η Θεοτόκος».

Διαβάστε αναλυτικά: 

Αγαπητοί μου χριστιανοί

Για άλλη μια χρονιά αξιωνόμαστε να εορτάσουμε την κοίμηση και μετάσταση της Παναγίας μας. Η Παναγία μας είναι το πρόσωπο εκείνο του οποίου η ύπαρξη προφητεύεται από τους προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης. Είναι η ράβδος του Ααρών η βλαστήσασα, η φλεγομένη βάτος και μη καιομένη, η στάμνα που περιείχε το μάννα, είναι η κλίμακα του Ιακώβ. Είναι ο άνθρωπος εκείνος, τον οποίο επέλεξε ο Θεός μεταξύ των δισεκατομμυρίων άλλων ανθρώπων για να γίνει το κατοικητήριό Του, η κλίμακα διά της οποίας θα κατέβει στη γη ως άνθρωπος.

Είναι αυτή που με τη Χάρη του Αγίου Πνεύματος, μετά την Πεντηκοστή, θα γίνει η στοργική μάνα όλων των αποστόλων και των πρώτων χριστιανών των Ιεροσολύμων. Αυτή η οποία και μετά την κοίμησή της θα μεταστεί στα ουράνια καθότι «τάφος και νέκρωσις ουκ εκράτησε, ως γαρ Ζωής μητέρα προς την Ζωήν μετέστη» και θα συνεχίσει να είναι η μάνα όλων ημών των πιστών Ελλήνων και των απανταχού της γης Ορθοδόξων χριστιανών, καθώς «Εν τη κοιμήσει, τον κόσμον ου κατέλιπε» η Θεοτόκος.

Δεν είναι τυχαίο το ότι δεν υπάρχει κομμάτι της Ελληνικής γης στο οποίο να μην υπάρχει ναός αφιερωμένος στην Παναγία μας. Ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές που τώρα αντιμετωπίζουμε, την παρακαλούμε θερμά να μας σκεπάζει, να σκεπάζει όλους εκείνους οι οποίοι την αισθάνονται και την επικαλούνται ως Μητέρα τους, μα και Μητέρα του Θεού.

Εύχομαι σε όλους σας υγεία και χρόνια πολλά και ευλογημένα.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

† ο Καρπενησίου Γεώργιος


πηγη: https://www.orthodoxianewsagency.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου