Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Χριστιανοί στο εδώλιο για την περιφορά Επιταφίου!


Σέρνουν σε δίκη τέσσερις Ροδίτες για παραβίαση των μέτρων περιορισμού

Aντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη θα βρεθούν την ερχόμενη Τετάρτη οι τέσσερις κάτοικοι του χωριού Αρχάγγελος στη Ρόδο, οι οποίοι συνελήφθησαν τον Απρίλιο για παραβίαση των μέτρων προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας λόγω κορονοϊού.

Πρόκειται για έναν 45χρονο, έναν 52χρονο ιδιοκτήτη ραδιοφωνικού σταθμού, έναν 42χρονο και έναν 47χρονο, που αγνόησαν τις οδηγίες της κυβέρνησης και της Εκκλησίας και συμμετείχαν μαζί με άλλα άτομα στην περιφορά του Επιταφίου στη δημοτική ενότητα Αρχαγγέλου τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου.

Τα βίντεο

Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε όταν ένας αστυνομικός διαπίστωσε ότι στις 4 τα ξημερώματα αναρτήθηκαν δύο βίντεο στον λογαριασμό του ιδιοκτήτη του ραδιοφωνικού σταθμού στο facebook, όπου φαίνονται κάποια άτομα να συμμετέχουν στην περιφορά του Επιταφίου.

Ο αστυνομικός αναγνώρισε αμέσως δύο από αυτούς και συγκεκριμένα τον 45χρονο που προηγούνταν της πομπής υψώνοντας την ελληνική σημαία και τον 47χρονο, ο οποίος σήκωνε τον Επιτάφιο μαζί με άλλα τρία άτομα αγνώστων στοιχείων.

Μάλιστα, στο ένα από τα δύο βίντεο που ανάρτησε ο ιδιοκτήτης του ραδιοσταθμού υπήρχε και μήνυμα που, εν ολίγοις, δικαιολογούσε την παραβίαση των περιοριστικών μέτρων. Στην απολογία του ο 52χρονος επισήμανε ότι για να καλύψει το γεγονός όφειλε να αναρτήσει τα βίντεο που ισχυρίστηκε ότι κάποιος του τα έστειλε, ενώ υποστήριξε ότι δεν τάσσεται κατά των περιοριστικών μέτρων που επέβαλε η κυβέρνηση λόγω της πανδημίας, γεγονός που προκύπτει από αναρτήσεις στην ιστοσελίδα του σταθμού του.

Οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν ότι ενημερώθηκαν για την περιφορά του Επιταφίου στα σοκάκια του χωριού και αποφάσισαν να συμμετάσχουν χωρίς δεύτερη σκέψη.

πηγη: https://www.dimokratianews.gr , https://enromiosini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου