Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020

Οι Άγιοι Ραφαήλ Νικόλαος κα Ειρήνη περιπολούν στον Έβρο


Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 ξεκίνησαν κατά χιλιάδες να κινούνται προς όλο το μήκος των χερσαίων συνόρων μας μη νόμιμοι μετανάστες οδηγούμενοι από τις Τουρκικές αρχές. 


Οι Έλληνες συνοριοφύλακες από την πρώτη στιγμή βρισκόταν επί του ποταμού για να μπορέσουν να αναχαιτίσουν στην πρώτη γραμμή όλο αυτό το μεταναστευτικό κύμα, σύμφωνα με το thrakinea.gr

Τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας περί ώρα 03:00 μια ομάδα αστυνομικών βρισκόταν στην παραποτάμια περιοχή του Έβρου στο ύψος των Φερών για επιχείρηση αποτροπής εισόδου εκατοντάδων ατόμων στην χώρα μας. 

Δύο από τους αστυνομικούς – χειριστές θερμικής κάμερας πραγματοποιούσαν κατόπτευση της ευρύτερης περιοχής. Κάποια στιγμή καθώς έστρεψαν το βλέμμα τους προς το ελληνικό έδαφος, σε μια απόσταση 30-40 μέτρων από το σημείο που βρισκόταν, είδαν μέσα σε πυκνή βλάστηση μια σπίθα σαν αυτή που δημιουργείται από έναν αναπτήρα. Αμέσως ενημέρωσαν δύο άλλους συναδέλφους τους να κινηθούν προς το συγκεκριμένο σημείο για να σβήσουν την φωτιά που ενδεχομένως θα δημιουργούνταν γιατί υπήρχε κίνδυνος εξάπλωσής της. Εκείνοι φθάνοντας ακριβώς στο σημείο που τους υπέδειξαν, διαπίστωσαν πως δεν υπήρχε φωτιά και ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους που τους είχαν στείλει στο σημείο, με τους πρώτους αστυνομικούς να επιμένουν ότι είδαν τον σπινθήρα. Οι δύο συνάδελφοι τους αφού κοίταξαν και πάλι σχολαστικά την γύρω περιοχή δεν είδαν κάτι οπότε θεώρησαν πως έχει γίνει κάποιο λάθος και επέστρεψαν στις αρχικές τους θέσεις.

Οι αστυνομικοί που ήταν βέβαιοι ότι είχαν δει τη φλόγα, επέστρεψαν στο σημείο δύο μέρες μετά. Αυτή τη φορά πρωί. Προς έκπληξη όλων βρήκαν την περιοχή που επέμεναν εκείνο το βράδυ οι χειριστές της κάμερας ότι υπήρχε φωτιά, καμένο! Προσεγγίζοντάς το, αντίκρισαν κάτι που τους άφησε άφωνους.Ακουμπισμένη σε όρθια θέση επάνω σε έναν καμένο κορμό ενός δέντρου βρισκόταν μια ξύλινη εικόνα του Αγίου Ραφαήλ σε παράσταση μαζί με τον Άγιο Νικόλαο και την Αγία Ειρήνη! Όλη η γύρω περιοχή ήταν πλήρως καμένη και η εικόνα είχε επάνω της μόνο κάποιες στάχτες και λίγες λάσπες!Την επόμενη ημέρα σε μεταξύ τους συνομιλία οι αστυνομικοί καθώς περιέγραφαν το γεγονός σε όλα τα μέλη της ομάδας, ένα μέλος το οποίο δεν βρισκόταν στο περιστατικό είπε χαρακτηριστικά: «Θα αστειεύεστε… Εγώ αυτούς τους Αγίους τους είδα πριν από λίγο καιρό στον ύπνο μου». Κάθισαν λοιπόν 20 άνθρωποι που γνωρίζουν την περιοχή σαν την παλάμη τους να δώσουν μια λογική εξήγηση για το πως μπορεί να βρέθηκε η συγκεκριμένη εικόνα στο σημείο. Μας ανέφεραν με σιγουριά πως στο τραπέζι της συζήτησης έπεσε ό,τι σενάριο μπορούμε να φανταστούμε.  Λογική απάντηση δεν μπόρεσαν να δώσουν. Το εν λόγω σημείο που βρέθηκε η εικόνα είναι δύσβατο και προσεγγίσιμο μόνο με τα πόδια, όπως επίσης δεν υπήρχαν άλλα ίχνη πρόσφατης ανθρώπινης παρουσίας πέραν της δικής τους στην γύρω περιοχή.Το περιστατικό έχει θεωρηθεί θετικό σημάδι και η ομάδα των συνοριακών φυλάκων, έχει ράψει αντίγραφο της εικόνας στις στολές της. Μάλιστα έχει αγοραστεί κι ένα εκκλησάκι, το οποίο το επόμενο διάστημα θα τοποθετηθεί πιθανώς κοντά στο σημείο όπου εντοπίστηκε η εικόνα ή σε ασφαλέστερη από τα καιρικά φαινόμενα (πλημμύρες) περιοχή.Το περιστατικό έχει θεωρηθεί θετικό σημάδι και η ομάδα των συνοριακών φυλάκων έχει ράψει αντίγραφο της εικόνας στις στολές της. 
Βάσει όλων αυτών οδηγούμαστε στο συμπέρασμα πως έχει γίνει κάποιου είδους θαύμα. Σίγουρα πολλοί από εσάς θα αμφισβητήσετε την γνησιότητα του άρθρου. Οι αστυνομικοί μας ανέφεραν χαρακτηριστικά πως ότι μας μετέφεραν είναι εντίμως η αλήθεια, συν του ότι δεν έχουν να κερδίσουν κάτι από αυτό. Αρχικά είχαν συμφωνήσει να μην δημοσιευτεί κάτι για το συγκεκριμένο γεγονός για ευνόητους λόγους, κατέληξαν όμως στο συμπέρασμα πως τώρα που έχει περάσει και ένα εύλογο χρονικό διάστημα, οφείλουν να μοιραστούν την εμπειρία τους με όλους εμάς διότι σίγουρα πολλοί είναι αυτοί που θα πάρουν θάρρος, δύναμη και αισιοδοξία. 
Ο καθένας λοιπόν ας κρίνει με τα δικά του κριτήρια και ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.
pentapostagma

πηγη: http://anazhthseis-elena.blogspot.com , https://o-nekros.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...