Κυριακή, 21 Ιουνίου 2020

«Ἐλεύσονται ἡμέραι ὅτε θά καταστρέψουν οἱ χριστιανοί τάς βίβλους...»"ΕΛΕΥΣΟΝΤΑΙ ΗΜΕΡΑΙ ΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΧΡIΣΤΙΑΝΟΙ ΤΑΣ ΒΙΒΛΟΥΣ..." - ΠΑΛΛΑΔΙΟΣ

"Ελεύσονται ημέραι ότε θα καταστρέψουν οι χριστιανοί τας βίβλους των αγίων Ευαγγελίων και των αγίων Αποστόλων, και των θεσπεσίων προφητών, λειαίνοντες τας αγίας Γραφάς και γράφοντες τροπάρια και ελληνικούς λόγους, και θα αφοσιωθή ο νους εις αυτά, και από τας αγίας Γραφάς θέλει απομακρυνθή. μέλλει γαρ η ερχομένη γενεά, λειαίνειν τους βίους των Πατέρων και να γράψη κατά τα θελήματα αυτών, μεγάλη γαρ θα είναι η ερχομένη ανάγκη".

Πρόκειται για μια προφητεία του Παλλάδιου, η οποία φαίνεται ότι άρχισε να επαληθεύεται στις ημέρες μας. Δε πέρασε πολύς καιρός, όταν στις 22 Μαίου του τρέχοντος έτους, αναγνώσαμε την είδηση ότι μια νέα έκδοση της Βίβλου στη Δανία, αλλοιώνει το κείμενο της Θεόπνευστης Αγίας Γραφής, αφού η πολωνική καθολική διαδικτυακή έκδοση wiara.pl ανέφερε ότι η Δανική Εταιρεία Βίβλων εξέδωσε μια αναθεωρημένη έκδοση της Βίβλου από την οποία εκφράσεις όπως «αμαρτία», «χάρη», «ένωση», «έλεος», και σε πολλά μέρη η λέξη «Ισραήλ» αντικαθίστανται από την αντωνυμία" εμείς "1.Ο μακαριστός χαρισματικός Ρώσος Πρωθιερεύς π. Νικόλαος Ραγκόζιν (+16 Δεκεμβρίου 1981) προέλεγε για τη νόθευση της Ορθόδοξης Πίστης από τους Οικουμενιστές σημειώνοντας τα ακόλουθα : 

"Θα αλλάξουν το Σύμβολο της Πίστεως. Δεν θα λένε το (αυθεντικό) "Πιστεύω..." και το "Πάτερ ημών...". Θα προσθέσουν κάτι διαφορετικό και αυτό είναι μεγίστης σημασίας (παραποίηση)2. 

Καλό είναι να θυμηθούμε τους αιώνιους λόγους του Κυρίου μας Ιησού Χριστού : 

"Ὅς ἐὰν οὖν λύσῃ μίαν τῶν ἐντολῶν τούτων τῶν ἐλαχίστων καὶ διδάξῃ οὕτω τοὺς ἀνθρώπους, ἐλάχιστος κληθήσεται ἐν τῇ βασιλείᾳ τῶν οὐρανῶν· ὃς δ᾿ ἂν ποιήσῃ καὶ διδάξῃ, οὗτος μέγας κληθήσεται ἐν τῇ βασιλείᾳ τῶν οὐρανῶν"3.

Αν προσθέσει κανείς σε αυτά τις καινοφανείς απόψεις της "μεταπατερικής" Θεολογίας και τα τελευταία θλιβερά γεγονότα με το κλείσιμο των Ιερών Ναών και τη Θεία Κοινωνία, μπορεί εύκολα να αντιληφθεί κανείς σε ποιές επικίνδυνες ατραπούς οδηγούμαστε.

Ανάγκη μεγίστη να αυξηθεί ο χρόνος προσευχής μας και η μετάνοια, προκειμένου να ελκύσουμε το έλεος του Πανάγιου Τριαδικού μας Θεού.
_________________
1. https://www.pentapostagma.gr/ekklisia/6942014_oikoymenistiko-skandalo-eftiaxan-nea-biblo-stin-dania-katargontas-lexeis-opos
2. https://www.imdleo.gr/diaf/2017/pNik_Ragozin.html
3. Κατά Ματθαίον 5,19.
4. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΥΨΕΛΗ", ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2018, σ. 30.

πηγη: http://tribonio.blogspot.com , http://hristospanagia3.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...