Τρίτη 26 Μαΐου 2020

"Ως Ορθόδοξη Εκκλησία εμείς δεν θα συμμετέχουμε σε καμία εκδήλωση ελεύσεως σας".Ο ερχομός του Πάπα στην Ελλάδα και η θέση μας επ αυτού...


Ο Πρωθυπουργός κάλεσε τον Πάπα στην Πατρίδα μας, ίσως για να έχουν κάποιοι άλλοι άλλοθι για την έλευση και υποδοχή του. Και πολλοί ρωτούν διάφορα που δεν τα αναφέρουμε, αλλά απαντούμε. Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να επισκεφτεί όποιον τόπο θέλει. 

Η έλευση όμως του Πάπα στην Πατρίδα μας, δεν είναι τυχαία. Βέβαια, θα έρθει μόνο και εφ όσον, τον καλέσει επίσημα η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος και οι κατά τόπους Μητροπολίτες που θα επισκεφτεί. 

Χωρίς λοιπόν, της πρόσκλησης της Ορθόδοξης Εκκλησίας, σίγουρα ΔΕΝ θα θελήσει να έρθει, γιατί όχι μόνο θα επιθυμεί, αλλά και θα ΠΟΘΕΙ την πρόσκληση -αναγνωρίσει του ως Παγκόσμιου Ποιμένα, όπως τον θεωρούν ήδη οι Λατίνοι. 

Επομένως, επειδή υπάρχει και θα εκφραστεί με διάφορους τρόπους αυτός ο σκανδαλισμός πολλών Ορθοδόξων Χριστιανών, η λύση υπάρχει: 

εάν έλθει, ας τον ενημερώσουν οι Μητροπολίτες των τόπων που θα επισκεφτεί, ότι εμείς δεν θα συμμετέχουμε σε καμία εκδήλωση ελεύσεως σας. Έχετε το δικαίωμα να πάτε όπου θέλετε, αλλά εμείς ως Ορθόδοξη Εκκλησία, έχοντας στο νου μας την Αγιογραφική διδαχή περί σκανδαλισμού έστω και ενός ανθρώπου, δεν θα συμμετέχουμε. Μακάρι, αγαπητοί μου, να μην εισέλθουμε σε άλλους πειρασμούς. 

Για την Σύναξη Νέων Παλαιοχωριου,

π. Θεοχάρης Καλπάκογλου

πηγή: https://synaxipalaiochoriou.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου