Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

Μέ ποιούς τρόπους τιμοῦμε τήν Ὑπεραγία Θεοτόκο μέσω τῶν θαυματουργῶν εἰκόνων Της


Να τιμουμε  την Παναγια έτσι όπως ήθελε  ο Γεροντας μας:

Όταν βρισκόμαστε μπροστά σε μία εικόνα που ίδια η Παναγιά θέλησε να δώσει τη χάρη της αυτή την εικόνα και να κάνει θαύματα, η ίδια η Παναγία θέλησε μέσω των Αγίων αυτων εικόνων να παρηγορεί τον κόσμο. 

Πρώτον λοιπόν όταν γονατίζουμε μπροστά σε μία εικόνα της Παναγίας είναι να την ευχαριστούμε που ήρθε στον τόπο μας ή που μένει στον τόπο μας τοσους αιώνες. Έπειτα να την μεγαλύνομεν.

Πρώτα να την ευχαριστούμε μετά να την μεγαλύνομεν για τα θαύματά της, για τις θείες της επισκέψεις  ,για την θεία την σκέπη ,για την μητρική της αγάπη σε εμάς τους ξεστρατιμένους. Και έπειτα να αρχίσουμε να τις λέμε τα αιτήματα μας.

Πρώτα βέβαια θα την ζητήσουμε να κόψουμε τα ελαττώματα μας- τα σφάλματα μας και έπειτα να την ζητήσουμε την προστασία για όλο τον κόσμο. 

Έπειτα για την οικογένειά μας και τελευταία -τελευταία για τον εαυτό μας. Εκεί μπορούμε να θυμηθούμε όλους τους άρρωστους -όλους τους άρρωστους που μας παρακάλεσαν να προσευχηθούμε. (Πήρε το αυτί μου ότι έχει αρρωστήσει ο τάδε).

Παρακαλούμε για την ειρήνη όλου του κόσμου .

Παρακαλούμε για τον κλήρο μας - τους επισκόπους μας και τον κλήρο μας.

Για τους μοναχούς μας, για τα παιδιά μας ,για αυτούς που διαφεντεύουν τον τόπο μας, τους άρχοντες των κρατών. Προσευχόμεθα για την νεότητα. 

Προσευχόμεθα για το γήρας και για κάθε έναν που βρίσκεται στις φυλακές...

Προσευχόμεθα για αυτούς που ταξιδεύουν στα πελάγη. 

Προσευχόμεθα για ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

Και στο τέλος αν θέλετε πέστε Υπεραγία Θεοτόκε πρέσβευε υπέρ της ψυχής το αμαρτωλου και ανάξιου δούλου Του Θεού Γρηγορίου Ιερομονάχου .


πηγη: http://hristospanagia3.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου