Τρίτη 3 Μαΐου 2022

Αγία Ξενία η Μεγαλομάρτυρας και θαυματουργή.Ο Κύριος της έδωσε τη Χάρη ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΤΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ, ΝΑ ΛΥΝΕΙ ΤΑ ΜΑΓΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΔΙΩΚΕΙ ΤΑ ΔΑΙΜΟΝΙΑ.


Η Αγία Ξενία, που η μνήμη Της τιμάται στις 3 Μαϊου, γεννήθηκε και μαρτύρησε στην Καλαμάτα, την εποχή των μεγάλων διωγμών των Χριστιανών. Ήταν πανέμορφη, ευσεβής και πολύ ελεήμων. Επειδή δε δέχτηκε ν' αρνηθεί το Χριστό και να παντρευτεί τον Έπαρχο ΔΟΜΕΤΙΑΝΟ, ο οποίος, ακόμα και ΜΑΓΕΙΑ χρησιμοποίησε για να την πείσει, αλλά απέτυχε, υποβλήθηκε σε φρικτά βασανιστήρια, κατά τη διάρκεια των οποίων συνέβησαν πολλά θαυμαστά, με αποτέλεσμα πολλοί ειδωλολάτρες να γίνουν Χριστιανοί.

Στο τέλος, ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΑΝ, ΕΚΑΝΑΝ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΨΑΝ, ΤΗ ΔΕ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝ ΠΗΓΑΝ ΣΕ ΠΙΝΑΚΙΟ ΣΤΟΝ ΕΠΑΡΧΟ, ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΤΑΞΕΙ, γι' αυτό και στις αγιογραφίες εικονίζεται, συνήθως, να την κρατάει στ' αριστερό Της χέρι. 

Όπως αναφέρεται στ' Απολυτίκιό Της, ο Κύριος της έδωσε τη Χάρη ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΤΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ, ΝΑ ΛΥΝΕΙ ΤΑ ΜΑΓΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΔΙΩΚΕΙ ΤΑ ΔΑΙΜΟΝΙΑ. Αλλά και άνθρωποι ΠΑΡΑΛΥΤΟΙ, ΝΕΥΡΟΠΑΘΕΙΣ, ΣΕΛΗΝΙΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΔΕΡΜΑΤΟΠΑΘΕΙΕΣ έχουν γίνει καλά με τις πρεσβείες Της. Είναι δε και ΠΡΟΣΤΑΤΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ, για τα οποία υπάρχει δική Της ευχή, καθώς και κατά της ΜΑΓΕΙΑΣ. 

Στο βιβλίο "Γεννηθήτω το θέλημά Σου" του κ. Γεωργ. Μυσίρη, όπου αναφέρονται διάφορες θαυμαστές εμπειρίες του, που αφορούν περισσότερο τον Άγ. Ραφαήλ, διαβάζουμε και το παρακάτω θαύμα τής Αγίας Ξενίας (σ. 153-5), που καταγράφεται εδώ περιληπτικά:

Στις 12.6.86, μέρα γιορτής της Αναλήψεως του Σωτήρος, βρισκόμουν στην εντατική μονάδα τού Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, εξαιτίας ΣΟΒΑΡΟΥ ΕΜΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ. Αυτό ήταν, είπα: Έφθασε το τέλος μου. Ο Κύριος όμως, δοξασμένο να είναι τ' όνομά Του, φαίνεται ότι είχε άλλα σχέδια. Το δεύτερο βράδι, τον βλέπω σε όραμα, απέναντι από το κρεβάτι μου. Στα δεξιά Του ήταν Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΩΝ ΜΥΡΩΝ ΤΗΣ ΛΥΚΙΑΣ (που τον παρακαλούσε ο πνευματικός μου για μένα) και στ' αριστερά Του Η ΑΓΙΑ ΞΕΝΙΑ, που στο μέρος τής καρδιάς Της ΕΙΧΕ ΚΑΡΦΙΤΣΩΜΕΝΗ ΜΙΑ ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΚΑΡΔΙΑ. Μπροστά από τον Άγ. Νικόλαο ήταν ένα μανουάλι με αρκετά αναμμένα κεριά (προφανώς αυτών που προσεύχονταν για τη θεραπεία του).

Έμεινα 3 μέρες στην εντατική και άλλες 4 σε δωμάτιο και μου έδωσαν εξιτήριο. Οι γιατροί δε μπορούσαν να εξηγήσουν, πώς συνήλθα τόσο γρήγορα και με το δίκιο τους, γιατί δε γνώριζαν...

Δοξάζω από τότε την ΑΓΙΑΝ ΞΕΝΙΑΝ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΗ, που εκ των υστέρων έμαθα για το μαρτύριό Της και ότι είναι πολύ θαυματουργή και ΓΙΑΤΡΟΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΩΝ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΩΝ και της χρωστάω μεγάλη ευγνωμοσύνη για το θαύμα που μου έκανε, αν και δεν την επικαλέστηκα. Έκτοτε δεν είχα κανένα πρόβλημα, οσοναφορά την καρδιά μου.

Η Χάρη τής Αγίας, που ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΟΛΥ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ, εξαπλώνεται μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο. Εκκλησάκια Της υπάρχουν σήμερα: Στην Καλαμάτα (Ενορία Αγ. Τριάδας), στην Αγιασό της Λέσβου, στο Άργος, στο Κόρμπι Βάρης (Ενορία Προφήτου Ηλιού) κ.α. Γιορτάζεται όμως και σε πολλούς Ενοριακούς Ι. Ναούς, στη δε Καλαμάτα, όπου τιμάται ιδιαίτερα τη μέρα τής γιορτής Της, έρχονται στο Εκκλησάκι Της και προσκυνητές με πούλμαν κι από άλλα μέρη, για να την τιμήσουν στον τόπον που μαρτύρησε.



Μεγαλυνάρια
- Αθλοφόρων χαίροις η καλλονή, και της ΒΑΣΚΑΝΙΑΣ, το αντίδοτον εκ Θεού, χαίροις της ΜΑΓΕΙΑΣ, φθονερών καθαιρέτης, Χριστόν δυσώπει Μάρτυς, υπέρ των δούλων Σου.
- Τους ασπαζομένους πανευλαβώς, Μάρτυς στεφηφόρε, την Εικόνα Σου την σεπτήν, ΝΟΣΩΝ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΥΡΩΝ ταις λιταίς Σου, και ΣΕΛΗΝΙΑΣΜΟΥ τε, Ξενία φύλαξον.

- Χάριν θείαν είληφας εκ Θεού, σώζειν ω! Ξενία, τους καλούντας Σε ευλαβώς, εκ των ΔΟΘΙΗΝΩΝ και των ΕΞΑΝΘΗΜΑΤΩΝ, ΜΥΡΜΗΓΚΙΩΝ τε Μάρτυς, ταις Σαις δεήσεσει.
- ΠΟΝΗΡΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΩΝ ΕΠΙΒΟΥΛΗΣ, και της βλάβης τούτων, διαφύλαττε τους πιστώς, τη σεπτη Σου Σκέπη, και Ιερά Εικόνι, προστρέχοντας λιταίς Σου, Ξενία πάνσεμνε.

Σημ.: Ακολουθούν φωτ/φίες από το Εκκλησάκι Της στην Καλαμάτα (εκτός από την πρώτη).
ΔΕΙΤΕ =>> ΕΔΩ

πηγη:  http://choratouaxoritou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου