Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018

Ἡ προσευχή πού εἶναι μόνο λόγια δέν βοηθᾶ, ἐάν δέν συμμετέχει σ’ αὐτήν ἡ καρδιά! Ὁ Θεός εἰσακούει μόνον τίς θερμές προσευχές.


Ό αββάς Ζωίλος της Θηβαΐδος, επέστρεφε κάποτε από το Όρος Σινά και συνάντησε έναν μοναχό, ο οποίος του παραπονέθηκε ότι υπέφεραν πολύ από ξηρασία στο μοναστήρι. Του λέει ο αββάς: «Γιατί δεν προσεύχεστε και δεν ικετεύετε τον Θεό; Ό μοναχός απάντησε:

«Προσευχηθήκαμε, παρακαλέσαμε, αλλά δεν ήρθε ούτε σταγόνα βροχής». Ο Ζωίλος είπε: 
«Είναι φανερό ότι δεν προσεύχεστε με θέρμη. Θέλεις να πεισθείς ότι έτσι συμβαίνει;» Μόλις ο γέροντας τελείωσε τη φράση του  ύψωσε τα χέρια προς τον ουρανό και προσευχήθηκε.
Αίφνης άρχισε να βρέχει πολύ επάνω στη άνυδρη γη. Βλέποντας το θαύμα ο εκπληκτος μοναχός έπεσε καταγής με βαθιά μετάνοια μπροστά στον γέροντα• εκείνος όμως, φοβούμενος την δόξα των ανθρώπων, έγινε άφαντος.

Ο Κύριος είπε: Αιτείτε, και δοθήσεται υμίν (Λουκ. 11,9). Όμως ένα στόμα γεμάτο με προσευχή είναι μάταιος κόπος, αν η καρδιά είναι άδεια. Ό Θεός παρίσταται, όχι γιά να ακούσει το στόμα, αλλά γιά να ακούσει την καρδιά της προσευχής. ’Άς είναι η καρδιά μας πεπληρωμένη με προσευχή, ακόμη και αν το στόμα παραμένει σιωπηλό! Ό Θεός τότε θά ακούσει και θά δεχθεί την προσευχή. Ό Θεός εισακούει μόνον μία ένθερμη προσευχή!

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. Ο ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΧΡΙΔΟΣ. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΕΛΙΜΙΡΟΒΙΤΣ. ΜΗΝΑΣ  ΜΑΙΟΣ.

πηγη: http://apantaortodoxias.blogspot.gr

 http://hristospanagia3.blogspot.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...