Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Η Ιερά και Θαυματουργός εικόνα της Παναγίας Αγιοταφίτισσας στην Αγία Τριάδα στο Βύρωνα - Η εικόνα θα παραμείνει στο ναό έως τις 29 Ιουνίου


Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη η πόλη του Βύρωνα και ο Καθεδρικός Ιερός Ναός της, η Αγία Τριάδα, υποδέχθηκαν το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 το απόγευμα την Ιερά και Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας Αγιοταφίτισσας από την Αγία Πόλη των Ιεροσολύμων.

Την Ιερά Εικόνα προσκόμισε, εκπροσωπώντας το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, ο Ιερολογιώτατος Διάκονος πατήρ Χαράλαμπος.

Στην υποδοχή και στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ  ο οποίος μεταξύ άλλων στην ομιλία του ευχαρίστησε θερμά τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο Γ', την Ιερά Σύνοδο και την Αγιοταφιτική Αδερφότητα για την ικανοποίηση του αιτήματος για να μεταφερθεί για δεύτερη φορά στην Αθήνα η Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Αγιοταφίτισσας.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως ηΙερά και θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας της Αγιοταφίτισσας φυλάσσεται στην Ιερά Μονή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στο κεντρικό μοναστήρι του Παναγίου Τάφου,όπου διαµένει ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων και τα μέλη της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας και είναι η προστάτιδά Τους.

Στο παρελθόν, προ της τοποθετήσεώς της στον Ναό, βρισκόταν σε μία αίθουσα του Πατριαρχείου και είχε την επωνυμία "Γράφουσα", όπου οι προσκυνητές έγραφαν τα ονόματα υπέρ υγείας και υπέρ αναπαύσεως. Θαυμαστό είναι το γεγονός πως τα μικρά παιδιά της Σχολής της Σιών έβλεπαν το χέρι της Παναγίας να ζωντανεύει, να παίρνει τα ονόματα και να τα δίνει στον Υιόν Της προς μεσιτεία.






ΠΗΓΗ: http://www.agiatriadavyrona.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου