Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΧΡΥΣΙΝΟΥ. Στον φωτισμένο από την Παναγία μας Πατερ Ιωάννη τον τυφλό. Που σταυρώνει με τον τίμιο Σταυρό Καί λύνει χιλιάδες προβλήματα υγείας και πνευματικά.

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΧΡΥΣΙΝΟΥ

Στον φωτισμένο από την Παναγία μας Πατερ Ιωάννη τον τυφλό. Που σταυρωνει με τον τίμιο Σταυρό.

Καί λύνει χιλιάδες προβλήματα υγείας και πνευματικά. Ποιός Αλήθεια είναι αυτός ο ταπεινός γεροντας της ορθοδοξίας μας.
        
Ο σχεδόν τυφλός π. Ιωάννης της Παναγίας Χρυσίνου πολλοί είναι οι πιστοί που τον ευλαβούνται και επιδίωκουν να τον συναντήσουν για να ζητήσουν την ευλογία και τις μεσιτείες του προς την Υπεραγία Θεοτόκο, που τόσο πολύ τον αγαπά.

Ποιος είναι ο π. Ιωάννης

Ο Γιάννης Παλατζάς γεννήθηκε τυφλός και παρά τις μεγάλες προσπάθειες των γονέων του, η επιστήμη δεν μπόρεσε να τον βοηθήσει. Δεκατεσσάρων ετών οι γονείς του τον οδήγησαν στην Παναγία την Σπηλιώτισσα. Εκείνος στάθηκε μπροστά στην εικόνα της και την παρακάλεσε για λίγο φως. Το θαύμα έγινε αμέσως και για πρώτη φορά είδε έστω και λίγο φως.

    Μετά από αυτό, έγινε Μοναχός στα Μετέωρα για να υπηρετεί και να δοξάζει καθημερινά την Παναγία που τον είχε σκεπάσει με την αγάπη της. Όπως ο ίδιος είπε, έγινε ο «σκουπιδιάρης της Παναγίας». Παρά τις πολλές και δύσκολες δοκιμασίες που ακολούθησαν, η Παναγία τον κράτησε και συνεχίζει να τον κρατάει στη ζωή. Ο Άγιος Γέροντας Παϊσιος του είχε πει, «έχεις δρόμο ακόμα Ιωάννη». Του είχε δώσει και ένα Σταυρό με τίμιο ξύλο για να σταυρώνει για ευλογία τους πιστούς. Μία ημέρα η Παναγία παρουσιάστηκε σε όραμα στην μητέρα του, ως ξένη γυναίκα μαυροφορεμένη και της είπε, «θέλω να πεις στο Γιάννη να έρθει σπίτι μου να μου ανάψει τα καντήλια γιατί είναι πολλά χρόνια σβηστά».

     Έτσι ο π. Ιωάννης βρέθηκε στο ιστορικό Ιερό Μοναστήρι της Θεοτόκου Χρυσίνου στην Καλαμπάκα που από τον περασμένο αιώνα ήτα εγκαταλειμμένο, ερημωμένο και κατεστραμμένο. Πιστός στην υπόδειξη της προστάτιδας του Παναγίας, ανέλαβε αμέσως την ανακαίνιση της Μονής, παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε. Πούλησε όλη του την περιουσία, εργάστηκε πολύ σκληρά και με τη βοήθεια πολλών πιστών της ευρύτερης περιοχής, κατάφερε να του δώσει την παλιά του αίγλη και να το καταστήσει, μαζί με την παραδειγματική φωτισμένη του διακονία, σε ένα ησυχαστήριο που αναδύει πνευματική γαλήνη και προσφέρει βοήθεια στους προσκυνητές.

    Τα τελευταία περίπου δέκα χρόνια έχει εγκατασταθεί μόνιμα στο Μοναστήρι που το επισκέπτονται εκατοντάδες πιστοί, για να ζητήσουν την ευχή και την ευλογία του. Ο ίδιος δύσκολα απομακρύνεται, γιατί όπως λέει: «κάθε φορά που ετοιμάζομαι να απομακρυνθώ από το Μοναστήρι, διαισθάνομαι μία μαυροφορεμένη γυναίκα να με ρωτάει με παράπονο, ε που πας; Θα επιστρέψω το βράδυ της απαντάω και φεύγω».

    Πέρα από την μεγάλη αγάπη της Παναγίας, που ο ταπεινός π. Ιωάννης επάξια έχει κερδίσει, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι είναι πνευματικό τέκνο του Αγίου Φιλοθέου Ζερβάκου, καθώς και πνευματικός Αδελφός του Αγίου Αμφιλόχιου Μακρή του εν Πάτμω. Σημειωτέον ότι ο Άγιος Φιλόθεος Ζερβάκος είναι πνευματικό παιδί του Αγίου Νεκταρίου.  

Οι προσευχές των πιστών να τον συνοδεύουν!

Η Υπεραγία Θεοτόκος να τον σκεπάζει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου