Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Όλα για το καλό μας! Γιατί επιμένουν οι κυβερνήσεις να μας καταργήσουν εντελώς τα μετρητά;

Χωρίς μετρητά εξαλείφονται οι όποιες επιλογές έχουν οι άνθρωποι να διαχειριστούν από μόνοι τους τα έστω και τα λίγα χρήματα που βγάζουν

Μια μεγάλη  πλειοψηφία ανθρώπων γύρω μας έχουν πειστεί ότι η επαπειλούμενη κατάργηση των μετρητών ανά τον κόσμο είναι “καλή”.Χωρίς πολλή σκέψη, παραδίδουν αδιαμαρτύρητα τον έλεγχο της ρευστότητάς τους σε ένα σύστημα διακυβέρνησης που έχει τη δυνατότητα να δεσμεύσει όλα τα περιουσιακά στοιχεία τους με το πάτημα ενός κουμπιού.

Πολύ λίγοι άνθρωποι έχουν κατανοήσει τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στις ζωές τους, οι οποίες θα είναι άμεσες και τραγικές καθώς θα περιοριστεί η ελευθερία τους και η προσωπική τους ζωή.

Χωρίς μετρητά εξαλείφονται οι όποιες επιλογές έχουν οι άνθρωποι να διαχειριστούν από μόνοι τους τα έστω και τα λίγα χρήματα που βγάζουν.Στο τέλος κανείς δεν θα μπορεί ακόμα και να δώσει μία βοήθεια στον ανήμπορο συνάνθρωπό του, επειδή θα είναι παράνομη οποιαδήποτε διακίνηση χρήματος.

Ακόμα και το χαρτζιλίκι στο παιδί, εφόσον είναι αδήλωτο, αποτελεί τυπικά μία ποινική πράξη.

Γιατί σύμφωνα με ορισμένους «ειδικούς», υπάρχει επείγουσα ανάγκη να καταργηθούν τα μετρητά από την οικονομία;Θεωρείται – όπως μας λένε – ότι τα μετρητά παρέχουν στήριξη στη «σκιώδη οικονομία» και επιτρέπουν τη φοροδιαφυγή.

Μια άλλη αιτιολόγηση για την κατάργηση τους είναι ότι, σε περιόδους οικονομικών κλυδωνισμών, που ωθούν την οικονομία σε ύφεση, τη ανάγκη για μετρητά επιδεινώνει την ύφεση — γίνεται παράγοντας που συμβάλλει στην οικονομική αστάθεια.

Επιπλέον, υποστηρίζεται ότι, στον σύγχρονο κόσμο, οι περισσότερες συναλλαγές μπορούν να διευθετηθούν μέσω ηλεκτρονικής/ψηφιακής μεταφοράς κεφαλαίων.Τα χρήματα στον σύγχρονο κόσμο είναι υποτίθεται συμβατικές αξίες, όπως αναφέρει το bankingnews.gr

Η εμφάνιση του χρήματος και η μετατροπή του σε εμπόρευμα

Τα χρήματα εμφανίστηκαν επειδή οι ανταλλαγές αγαθών (ο αντιπραγματισμός) δεν μπορούσαν να στηρίξουν την οικονομία της αγοράς.
Ένας κρεοπώλης, που ήθελε να ανταλλάξει το κρέας του με φρούτα, μπορεί να μην μπορούσε να βρει έναν οπωροκαλλιεργητή που ήθελε το κρέας του, ενώ ο αγρότης φρούτων που ήθελε να ανταλλάξει τα φρούτα του με παπούτσια μπορεί να μην μπορούσε να βρει έναν τσαγκάρη που ήθελε τα φρούτα του.

Το χαρακτηριστικό γνώρισμα του χρήματος είναι ότι είναι το γενικό μέσο ανταλλαγής.
Έχει εξελιχθεί ως το πιο εμπορεύσιμο εμπόρευμα.

Τα ψηφιακά νομίσματα των κεντρικών τραπεζών

Τι γίνεται με την εισαγωγή ψηφιακού νομίσματος από την κεντρική τράπεζα;
Θα μπορούσε αυτό να αντικαταστήσει τα μετρητά;
Αναμφισβήτητα, αυτό δεν θα έκανε το ψηφιακό νόμισμα το αποδεκτό μέσο ανταλλαγής.

Για να γίνει χρήμα, ένα πράγμα πρέπει να υποβληθεί στη διαδικασία επιλογής της αγοράς. Δεν μπορεί να γίνει χρήμα γιατί το είπε η κεντρική τράπεζα.
Εάν οι αρχές επέβαλαν σε άτομα το ψηφιακό νόμισμα, τότε τα άτομα είναι πιθανό να χρησιμοποιήσουν κάποια άλλα πράγματα ως χρήματα, δηλαδή μέσα συναλλαγής.

Εάν η κυβέρνηση επρόκειτο να εφαρμόσει φαύλους κανονισμούς, τότε αυτό είναι πιθανό να καταστρέψει την οικονομία της αγοράς.
Οποιαδήποτε προσπάθεια αφαίρεσης μετρητών —χρήματος— συνεπάγεται την κατάργηση του επιλεγμένου από την αγορά μέσου συναλλαγών και, εν τέλει, της οικονομίας της αγοράς.

Η εισαγωγή του χρήματος προέκυψε επειδή η ανταλλαγή ήταν αναποτελεσματική.
Ως εκ τούτου, ελλείψει χρήματος (δηλαδή του μέσου ανταλλαγής), η οικονομία της αγοράς δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει.
Όσοι υποστηρίζουν τη σταδιακή κατάργηση των μετρητών υποστηρίζουν άθελά τους την καταστροφή της οικονομίας της αγοράς και την κίνηση της ανθρωπότητας προς τους σκοτεινούς αιώνες.

Το επιχείρημα ότι η καταργηση μετρητών θα εξαλείψει τη φοροδιαφυγή και την εγκληματικότητα είναι αμφίβολο.
Η φοροδιαφυγή θα μειωνόταν εάν καταργούνταν τα κίνητρα για αυτήν -υψηλοί φόροι που βασίζονται στη μεγάλη κυβέρνηση.

Το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια μιας οικονομικής κρίσης οι άνθρωποι τρέχουν στις τράπεζες για να αποσύρουν τα χρήματά τους δείχνει ότι πιθανότατα έχουν χάσει την πίστη τους στο τραπεζικό σύστημα και θα ήθελαν να τους επιστραφούν τα χρήματά τους.

Ανεξάρτητα από το επίπεδο τεχνολογικής προόδου της οικονομίας, το χρήμα είναι αυτό έναντι του οποίου ανταλλάσσουμε αγαθά και υπηρεσίες.

Επομένως, οποιαδήποτε πολιτική στοχεύει στη σταδιακή κατάργηση των μετρητών διατρέχει τον κίνδυνο να καταστρέψει την οικονομία της αγοράς.

πληροφορίες ἀπό pentapostagma.gr , orthodoxostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου