Σάββατο 17 Αυγούστου 2024

Jeffrey A. Tucker: Πρώτα οι Σκύλοι, Μετά οι Άνθρωποι

Στη Ruby, ένα δίχρονο Yorkshire Terrier, εμφυτεύεται μικροτσίπ από την κτηνίατρο Amy Jennett στο PDSA Pet Hospital στο Wolverhampton της Αγγλίας, στις 4 Απριλίου 2016. (Christopher Furlong/Getty Images)

Αθόρυβα και χωρίς την προσοχή του Τύπου, τα τελευταία 10 χρόνια οι περισσότερες κυβερνήσεις του κόσμου άρχισαν να απαιτούν την τοποθέτηση μικροτσίπ στα σκυλιά.

Μετάφραση: Απολλόδωρος

7 Αυγούστου 2024 | Lioness of Judah Ministry | Διαβάστε το εδώ

Σχόλιο:

Αθόρυβα και χωρίς την προσοχή του Τύπου, τα τελευταία 10 χρόνια οι περισσότερες κυβερνήσεις του κόσμου άρχισαν να απαιτούν να φέρουν τα σκυλιά μικροτσίπ.

Το τσιπ περιέχει πληροφορίες σχετικά με το ιστορικό εμβολίων και την υγεία γενικά, μαζί με πληροφορίες για τον ιδιοκτήτη, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού τηλεφώνου. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν συμμορφωθεί και δεν υπάρχει οργανωμένο κίνημα εναντίον του. Έχει γίνει κοινή πρακτική και η επιβολή της αυστηροποιείται συνεχώς.

Τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) εφάρμοσαν έναν νέο κανόνα σύμφωνα με τον οποίο όλα τα σκυλιά που εισέρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες έπρεπε να φέρουν μικροτσίπ, ακόμη και αν ταξιδεύετε και είστε Αμερικανός πολίτης. Υπήρξαν πολλές αντιδράσεις για την ιδέα αυτή, ιδίως από τον Καναδά. Στη συνέχεια, το CDC τροποποίησε τον κανόνα του, ώστε να εξαιρεί τους ανθρώπους που ταξίδευαν τους τελευταίους έξι μήνες από έθνη "χαμηλού κινδύνου", μεταξύ των οποίων υπάρχουν μόνο λίγα. Στην πραγματικότητα, ο κανόνας ισχύει στις περισσότερες περιπτώσεις και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: όλα τα σκυλιά θα πρέπει να φέρουν μικροτσίπ είτε το θέλει ο ιδιοκτήτης τους είτε όχι.

Φυσικά, η ιδέα είναι να ενταθεί αυτό με την πάροδο του χρόνου, καθώς η αντίσταση εξασθενεί, η συμμόρφωση αυξάνεται και η έννοια των τσιπ υπολογιστή κάτω από το δέρμα όλων των κατοικίδιων ζώων γίνεται φυσιολογική. Έχετε ακούσει για τον τρανσουμανισμό/υπερανθρωπισμό (transhumanism), δηλαδή την ενσωμάτωση ανθρώπων με μηχανές σε έναν ενιαίο οργανισμό; Αυτός είναι ο τρανσουμανισμός, και το τσιπάρισμα των κατοικίδιων ζώων είναι ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Εξάλλου, δεν υπάρχει τίποτα το ιδιαίτερο στο τσιπ που να προσφέρει κάτι μοναδικό που δεν προσφέρει μια ετικέτα. Ο σκοπός του δεν είναι να επιτρέψει την εύρεση του κατοικίδιου ζώου σας σε περίπτωση που αυτό το σκάσει. Το τσιπ δεν έχει μέσα του κανέναν ανιχνευτή GPS. Αν το θέλετε αυτό, υπάρχουν πολύ εύκολοι τρόποι να το αποκτήσετε με ένα Airtag ή κάποια άλλη συσκευή εντοπισμού. Το τσιπ βοηθά στην εύρεση του κατοικίδιου ζώου μόνο εάν ο σκύλος μεταφερθεί σε κτηνίατρο, σαρωθεί και εμφανιστεί ο αριθμός τηλεφώνου του ιδιοκτήτη. Φαίνεται πολύ πιο εύκολο να βάλουμε απλώς μια ετικέτα στο σκύλο για αυτό το αποτέλεσμα.

Λένε ότι η ετικέτα μπορεί να αλλάξει. Το ίδιο και το τσιπ. Είναι πιο δύσκολο, αλλά τουλάχιστον η ετικέτα έχει το πλεονέκτημα ότι είναι πιο ανθρώπινη και ασφαλής. Υπάρχουν περιπτώσεις δηλητηρίασης από τσιπάρισμα σκύλου, σπάνιες αλλά υπάρχουν. Δεν υπάρχει τίποτα επεμβατικό σε μια απλή ετικέτα σκύλου, αλλά δεν μιλάει για τον τεχνο-ουτοπισμό της πρακτικής του τσιπ στα κατοικίδια.

Ένας κτηνίατρος-νοσηλευτής κρατά ένα μικροτσίπ σκύλου στο νοσοκομείο κατοικίδιων ζώων PDSA στο Wolverhampton της Αγγλίας, στις 4 Απριλίου 2016. (Christopher Furlong/Getty Images)

Μιλούσα με κάποιους σοβαρούς ειδικούς σε θέματα μολυσματικών ασθενειών και εμβολιασμού. Δεν είχαν ακούσει ποτέ γι' αυτόν τον κανόνα ή έστω γι' αυτή την πρακτική. Η ισχυρή μου εντύπωση είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν ακούσει ποτέ για την πρακτική αυτή, αν και οι νέοι ιδιοκτήτες σκύλων θα αντιμετωπίσουν την πίεση από πολλούς κτηνιάτρους, χωρίς αμφιβολία. Πράγματι, η πίεση αρχίζει από την πρώτη επίσκεψη. Πιέζουν για το ένα εμβόλιο μετά το άλλο, διευκρινίζοντας μόνο απρόθυμα ότι όλα εκτός από τη λύσσα είναι προαιρετικά. Μόλις ξεκινήσει ο κύκλος, δεν σταματά και το τσιπ γίνεται η συνιστώμενη επιλογή για την ενημέρωση.

Στην πραγματικότητα, όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν ήδη εφαρμόσει εντολές για το τσιπάρισμα των σκύλων. Το ίδιο ισχύει και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Δεν έχω πληροφορίες από πρώτο χέρι, οπότε υποθέτω ότι η επιβολή και η συμμόρφωση είναι σποραδική, αλλά αν χρησιμοποιείτε τον κτηνίατρο, θα συναντήσετε άμεση πίεση. Ο γιατρός θα προσποιηθεί σοκαρισμένος όταν ανακαλύψει ότι το κατοικίδιο ζώο σας δεν έχει ήδη τσιπ και θα επιμείνει σθεναρά να του το τοποθετήσετε αμέσως. Αυτό σημαίνει επίσης ότι όλα τα νέα κατοικίδια ζώα θα πρέπει να φέρουν τσιπ.

Το ίδιο το τσιπ έχει το μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού. Μπορεί να χαθεί στο εσωτερικό του και μπορεί επίσης να αποβληθεί με την πάροδο του χρόνου. Μπορεί επίσης να σταματήσει να λειτουργεί. Η τεχνολογία, με άλλα λόγια, δεν είναι αλάνθαστη και είναι ακόμη πειραματική, αλλά αυτό δεν εμποδίζει τους ενθουσιώδεις και τους εντολοδόχους.

Το σκεπτικό εντοπίζεται στον νέο ισχυρισμό που θα βρείτε στους επιδημιολογικούς και εμβολιολογικούς κύκλους. Η αντίληψη είναι ότι οι ασθένειες που "διαχέονται" αυξάνονται με κάποιο τρόπο, δηλαδή ότι υπάρχει μια αυξανόμενη τάση των ασθενειών να μεταφέρονται στον άνθρωπο από τα ζώα. Δεν έχω βρει ακόμη καμία αδιαμφισβήτητη απόδειξη αυτού του ισχυρισμού, αλλά διατυπώνεται συχνά στη βιβλιογραφία. Στην πραγματικότητα, όταν ξέσπασε η μεγάλη συζήτηση σχετικά με την προέλευση του SARS-CoV-2, οι υποστηρικτές της ιδέας της φυσικής προέλευσης φούντωσαν ιδιαίτερα για να ισχυριστούν ότι το COVID-19 ήταν μια περίπτωση αυτού ακριβώς του γεγονότος.

Η συζήτηση σχετικά με την avian influenza - τη “γρίπη των πτηνών” - στην πραγματικότητα, συνδέεται με αυτόν τον ισχυρισμό της αυξανόμενης διάχυσης. Οι άνθρωποι που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τη “γρίπη των πτηνών” για άλλη μια δοκιμαστική λειτουργία της πλατφόρμας των ενέσεων mRNA έχουν μεγάλες ελπίδες για ακριβώς αυτό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών έχει εκδώσει μια ειδοποίηση του νόμου PREP για τη “γρίπη των πτηνών”, η οποία ενεργοποιεί μια Άδεια Έκτακτης Χρήσης και, ως εκ τούτου, την αποζημίωση ενός εμβολίου για τη “γρίπη των πτηνών”.

"Η κυβέρνηση των ΗΠΑ παρήγγειλε 4,8 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά της γρίπης των πτηνών από την εταιρεία CSL Seqirus, το οποίο παράγεται σε κύτταρα νεφρών σκύλου και χρησιμοποιεί ένα επικίνδυνο βοηθητικό (adjuvant) που περιέχει σκουαλένιο", δήλωσε ο Robert F. Kennedy Jr. "Ο [Αμερικανικός Ιατρικός Σύλλογος] εξέδωσε κωδικούς [Current Procedural Terminology] για αυτό το εμβόλιο [τον Ιούλιο], ώστε οι γιατροί να μπορούν να αποζημιώνονται για τη χορήγησή του. Έχουν σημειωθεί συνολικά 11 κρούσματα γρίπης των πτηνών στις ΗΠΑ από το 2022, όλα ήπια, τα περισσότερα αφορούσαν μόνο επιπεφυκίτιδα. Καμία δεν αποδείχθηκε ότι μεταδόθηκε από άνθρωπο σε άνθρωπο".

Ένας κτηνίατρος και ένας θεραπευτής κρατούν ένα μικρό αμμώδες γατάκι στο ζωολογικό πάρκο "Parc des Felins", στο Lumigny-Nesle-Ormeaux, ανατολικά του Παρισιού, στο πλαίσιο ενός γενικού υγειονομικού ελέγχου και της εμφύτευσης μικροτσίπ, στις 23 Μαΐου 2019. (Thomas Samson/AFP via Getty Images)

Κατά τη διάρκεια της εξάπλωσης του εμβολίου COVID-19, ορισμένες μεγάλες πόλεις πειραματίστηκαν με διαβατήρια εμβολίων. Η πόλη της Νέας Υόρκης προσπάθησε να διαχωρίσει ολόκληρη την πόλη από τους ανεμβολίαστους μεταξύ 18 Σεπτεμβρίου 2021 και 7 Μαρτίου 2022, χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή που ονομάζεται Key to NYC. Η πόλη ξόδεψε 100 εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξή της, αλλά το πράγμα δεν λειτούργησε. Έσπαγε συνεχώς και δεν ήταν ποτέ σε θέση να ενσωματώσει εμβολιασμούς εκτός πολιτείας. Ήταν μια αποτυχία. Αλλά, εκείνη την εποχή, άλλες πόλεις πίστεψαν ότι αυτό ήταν το μέλλον και το αντέγραψαν. Η Βοστώνη, η Νέα Ορλεάνη και το Σικάγο έκλεισαν όλες τις πόρτες, ώστε οι ανεμβολίαστοι να μην μπορούν να πάνε σε βιβλιοθήκες, μπαρ, εστιατόρια, μουσεία ή θέατρα.

Η Ευρώπη και ο Καναδάς έκαναν το ίδιο. Η Αυστραλία εξακολουθεί να προσπαθεί να ωθήσει τους ανθρώπους να συνδέσουν τα ιατρικά τους αρχεία με τις ψηφιακές κάρτες εμβολίων στα τηλέφωνά τους. Δεν είναι καν λίγο υπερβολικό να υποθέσουμε ότι ο πραγματικός στόχος είναι να τσιπάρουν ολόκληρο τον πληθυσμό με ελέγχους που διαχειρίζεται μια εφαρμογή με δεδομένα που μοιράζονται με κυβερνητικές υπηρεσίες. Η ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας σε σκύλους αποτελεί μέρος της επέκτασης, μιας μεθόδου με την οποία ο πληθυσμός θα εξοικειωθεί με την ψηφιακή παρακολούθηση της υγείας μέσω τσιπ κάτω από το δέρμα. Χρειάζεται να εξομαλυνθεί, ώστε οι άνθρωποι να συμφωνήσουν.

Είναι πάντα βήμα προς βήμα. Αυτό που ξεκινά με τα ζώα έχει σκοπό να φτάσει στους ανθρώπους. Αυτή τη στιγμή, οι άνθρωποι έχουν γίνει εξαιρετικά ανθεκτικοί στις εντολές για εμβόλια και ακόμη και στα τελευταία εμβόλια που υπόσχονται το φεγγάρι αλλά φέρνουν μυοκαρδίτιδα. Αυτό είναι ένα σημαντικό πρόβλημα για τη βιομηχανία, το οποίο ελπίζουν ότι ο επόμενος πανικός από ασθένειες θα διορθώσει, γι' αυτό και ακούμε τόσα πολλά για τη γρίπη των πτηνών αυτές τις μέρες.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τίποτα γι' αυτή τη νέα τάση και πιθανότατα σοκάρονται όταν μαθαίνουν ότι συμβαίνει. Αλλά τι πρέπει να κάνει ο μέσος άνθρωπος; Οι εντολές δεν προέρχονται συνήθως από τα νομοθετικά σώματα αλλά από τις γραφειοκρατίες, οι οποίες εφαρμόζουν τους κανόνες σαν να έχουν απεριόριστη εξουσία να κάνουν ό,τι θέλουν. Αν μπορούν να τη γλιτώσουν με αυτό για τα σκυλιά και τις γάτες, οι άνθρωποι θα είναι οι επόμενοι στη λίστα. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι το ζητούμενο.

Πηγή: theepochtimes.com , https://apollodoros.substack.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου