Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024

H Ελλάδα συμμετέχει πιλοτικά στη νέα …Ευρωπαϊκή κάρτα εμβολιασμού!

H Ελλάδα είναι μια από τις πέντε χώρες στις οποίες θα λειτουργήσει πιλοτικά η νέα Ευρωπαϊκή κάρτα εμβολιασμού! Οι άλλες τέσσερις είναι η Λετονία, το Βέλγιο, η Γερμανία και η Πορτογαλία.

Η σχετική ενημέρωση παρέχεται στο Vaccines Today, μια διαδικτυακή πλατφόρμα για την συζήτηση των εμβολίων και του εμβολιασμού.


Όπως αναφέρεται:

«Καθώς η Ευρώπη μεταβαίνει από τα έκτακτα μέτρα στη μακροπρόθεσμη διαχείριση του COVID-19, υπάρχει μια κρίσιμη ευκαιρία να ενισχυθεί η ανθεκτικότητα και να αυξηθεί η ετοιμότητα για μελλοντικές απειλές για την υγεία. Το έργο European Vaccination Beyond COVID-19 ( EUVABECO ) επιδιώκει να αξιοποιήσει αυτή τη δυναμική ξεκινώντας πιλοτικά έργα για την ανάπτυξη και δοκιμή σχεδίων εφαρμογής για εργαλεία που υποστηρίζουν πρακτικές εμβολιασμού ρουτίνας και κρίσεων».

Η κάρτα εμβολιασμού που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2024, θα ξεκινήσει αρχικά πιλοτικά σε πέντε πιλοτικές χώρες: Λετονία, Ελλάδα, Βέλγιο, Γερμανία και Πορτογαλία. Η κάρτα στοχεύει να ενδυναμώσει τα άτομα ενοποιώντας όλα τα δεδομένα εμβολιασμού τους σε μια εύκολα προσβάσιμη τοποθεσία. Θα είναι διαθέσιμο σε διάφορες μορφές, όπως έντυπες κάρτες, ταχυδρομικά αντίγραφα και ψηφιακές εκδόσεις για smartphone.

Στην σχετική ανακοίνωση τονίζεται πως «αυτή η μέθοδος αποθήκευσης και κοινής χρήσης δεδομένων με επίκεντρο τον πολίτη, αντί να βασίζεται αποκλειστικά στα δημόσια συστήματα υγείας, κατέστη δυνατή από το Παγκόσμιο Δίκτυο Πιστοποίησης Ψηφιακής Υγείας . Αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 για το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID-19 της ΕΕ».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΕΝΑ

news12.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου