Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

Ο βασιλιάς της σύγχυσης, ο άρχοντας της ψευδαίσθησης, ο πρίγκιπας της εξαπάτησης, τα πάει αρκετά καλά στον σημερινό κόσμο.

Ο βασιλιάς της σύγχυσης, ο άρχοντας της ψευδαίσθησης, ο πρίγκιπας της εξαπάτησης, τα πάει αρκετά καλά στον σημερινό κόσμο.

Για παράδειγμα, αλλάζει αδύναμα μυαλά, να μπερδεύει το πλάσμα με τον Δημιουργό, να λατρεύει τη σάρκα, όχι τον Θεό, να ασπάζεται τον ηθικισμό αντί για την προσευχή, την πουριτανική ιδεολογία αντί για τον ασκητισμό, τον φιλοσοφικό προβληματισμό αντί για τη Λειτουργία, τον διαλογισμό αντί για την αγρυπνία.

Ο δαίμονας μετατρέπει τις λέξεις σε κατάρες, την αγκαλιά σε ασφυξία, το έλεος σε σκληρή κρίση.

Ο δαίμονας λερωμένος από το υπέρτατο αμάρτημα της υπερηφάνειας, αιώνια αμετανόητος, δίνει μαθήματα υγιεινής, ταπεινοφροσύνης και μετάνοιας.  Ο δικτάτορας της ερημιάς κηρύττει την καρποφορία, ο σεΐχης της ερήμου της σκοτεινής ερημιάς διδάσκει διαδρομές από πηγές φωτός.  Το μη ον πάντα κατηγορεί αυτούς που είναι.  Το μη λειτουργικό δυσφημεί τον Λειτουργικό άνθρωπο.  Ο οπαδός της γλυκιάς υποκρισίας καταδικάζει τους γιους της αληθινής αγάπης.  Υπηρέτης της αμαρτίας - φρικτό μίασμα, αψηφά την ευωδία του Πνεύματος.

Η απομάκρυνση των ψεμάτων τρομοκρατείται από την αλήθεια.

Τι μπορούμε να κάνουμε?

Ας προσευχηθούμε περισσότερο, πιο θερμά και πιο αληθινά.

Πατήρ Ιωάννης Ιστρατι.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου