Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023

«Όσο μπορείτε προσευχή και υπομονή γιατί δεν πάμε καλά» - Συγκλονίζει ο Κρητικός Αρχιμανδρίτης από τους Αγίους Τόπους (vid)

Όσο ο πόλεμος Ισραήλ Χαμάς μαίνεται τόσο φουντώνει κι η αγωνία για όσους ζουν στις περιοχές της Παλαιστίνης και του Ισραήλ. Στους Αγίους τόπους οι Κρήτες ιεράρχες, ιερείς και μοναχοί φυλάττουν Θερμοπύλες 

Η εμβληματική μορφή του Κρητικού Αρχιμανδρίτη

Ο υπερήλικας Αρχιμανδρίτης που δίνει τη δική του μάχη στη Μονή του Αγίου Θεοδοσίου

Περιμένουν το τέλος του πολέμου για να επιστρέψουν οι προκυνητές στους Αγίους Τόπους

Δεκάδες είναι οι κρητικοί ιεράρχες, ιερείς και μοναχοί που ζουν στους Αγίους Τόπους.  Άνθρωποι από κάθε γωνιά της Κρήτης που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στο Θεό βρίσκονται εκεί εδώ και πολλά χρόνια διακονώντας τον Κύριο.

Αγιοταφίτες που όσοι κάνουν το ταξίδι στους Αγίους Τόπους συνήθως συναντούν. Κι εκείνοι με τη Κρήτη πάντα στην ψυχή τους, τους καλωσορίζουν εγκάρδια. Η ΚΡΗΤΗ TV κατάφερε να μιλήσει με τον Μοναχό Ιερόθεο - με καταγωγή από τη Μαχαιρά του δήμου Μινώα Πεδιάδος - και εκείνος έστειλε μήνυμα ελπίδας για ένα αύριο χωρίς πολέμους, βία και αθώο αίμα… 

Ακρίτας της Ορθόδοξης χριστιανικής πίστης, ζει περισσότερα από εξήντα χρόνια στην Άγια Γη και διακονεί στην περιώνυμη Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου.

Παρά το γεγονός πως πλέον έχει συμπληρώσει το 95ο έτος της ζωής του και με τα προβλήματα υγείας, απότοκο κυρίως του αγώνα που δίνει για να παραμείνει ζωντανή η Μονή που είναι περικυκλωμένη από κινδύνους - στέκει πάντα ακοίμητος φρουρός της πίστης και με τον σπινθηροβόλο βλέμμα του καλωσορίζει  τους προσκυνητές ζητώντας τους να μην ξεχνούν την μονή του 

Πάντως η κρητική αγιοταφική κοινότητα είναι μεγάλη και έχει στις τάξεις της σπουδαίες μορφές όπως η μοναχή Θαβωρία από το Θραψανό μοναχή της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Όρος Θαβώρ, που έχοντας σχεδόν χάσει ολοκληρωτικά το φως των ματιών της αγιογράφησε την γνωστή θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Παραμυθίας.  

Σήμερα οι Αγιοταφίτες «καρδιοχτυπούν» για τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή και προσεύχονται για την Ειρήνη.

Κι οι προσκυνητές από την πλευρά τους περιμένουν με λαχτάρα να επιστρέψουν στην Αγία Γη και να δουν ξανά α τον Πανάγιο Τάφο και το Γολγοθά, το Σπήλαιο και η Φάτνη στη Βηθλεέμ, το όρος των Ελαιών την Γεσθημανή, τη Ναζαρέτ, την Βηθανία, το Θαβώρ. 

Δείτε το βίντεο:


πηγη: neakriti.gr , choratouaxoritou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου