Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023

Τέμπη: Οργή για την εγκατάλειψη των τραυματιών από το κράτος – Η 26χρονη Ντίνα πληρώνει από την τσέπη της τα φάρμακα της!

«Βρήκα ψυχολόγο μόνη μου - κανείς δεν με πήρε τηλέφωνο» λέει η πολυτραυματίας Ντίνα Μαγδαλιανίδη, καταγγέλλοντας την αδιαφορία της Πολιτείας

Συντάκτης: Παντελής Λαμψιώτης

Τέμπη: Ντροπή και αγανάκτηση είναι τα μόνα συναισθήματα που νοιώθει κανείς για το ελληνικό κράτος, λόγω της εγκατάλειψης που βιώνουν τα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών μαζί με τις οικογένειές τους, που ανεβαίνουν έναν καθημερινό Γολγοθά.

Κάποια νέα παιδιά που κόντεψαν να βρουν φρικτό θάνατο στη φονική σύγκρουση των τρένων, μπορεί εν τέλει να σώθηκαν από αυτόν τον εφιάλτη άλλα υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς και εξακολουθούν να έχουν πολλά προβλήματα υγείας, άλλα και ένα βαθύ ψυχικό τραύμα που δεν μπορεί να κλείσει.

Και αντί να βρίσκουν την Πολιτεία στο πλάι τους σε αυτόν τον αγώνα επιβίωσης, βλέπουν το ανάλγητο πρόσωπο μιας κυβέρνησης που θέλει να «κλείσει» την υπόθεση για πάντα, και ένα γραφειοκρατικό σύστημα να μην μεριμνά για την περίπτωσή τους και να τους δυσκολεύει τη ζωή ακόμα και για τα άκρως απαραίτητα, όπως είναι η προμήθεια των φαρμάκων τους!

Η 26χρονη Ντίνα Μαγδαλιανίδη είναι μια πολυτραυματίας που κατάφερε να βγει ζωντανή από την πύρινη κόλαση μετά τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη. Έκτοτε άρχισε να δίνει μια καθημερινή μάχη για να σταθεί ξανά στα πόδια της, μέσα από πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις, κοστοβόρες θεραπείες και απίστευτη ταλαιπωρία. Ήδη έχει κάνει 25 χειρουργεία και όπως λέει ακολουθούν άλλα πέντε.

Επτά μήνες μετά το έγκλημα στα Τέμπη, η νεαρή κοπέλα φωνάζει ακόμα «βοήθεια». Δεν μπορεί να πάρει τη ζωή της πίσω, γιατί η Πολιτεία της γύρισε την «πλάτη». Η 26χρονη Ντίνα απευθύνει κραυγή απόγνωσης προς ένα ανάλγητο κράτος που δεν μερίμνησε για το καλό αυτών των παιδιών, ούτε πριν το έγκλημα στα Τέμπη, άλλα ούτε και μετά.

Η Ντίνα Μαγδαλιανίδη που ταξίδευε στη θέση 22 του δεύτερου βαγονιού της μοιραίας αμαξοστοιχίας, ζητάει «μέσω του ΑΜΚΑ να παρέχουν τα χρήματα» και όχι να πληρώνει εκείνη φάρμακα και κλινική.

«Προσπαθούσα να συρθώ, έσπαγαν τζάμια, έπεφταν πάνω μου πράγματα. Αυτό οδήγησε σε ακόμη περισσότερα κατάγματα. Με βρήκαν κάτω στο ρέμα που καιγόταν, μαζί με άλλα 5 παιδιά τα οποία ήταν σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ», αναφέρει η ίδια.

«Βλέπω εφιάλτες. Δυστυχώς ζω με φάρμακα για να έχω τη διανοητική μου κατάσταση σταθερή», τονίζει η 26χρονη και συνεχίζει:

«Είχα βλάβη στους πνεύμονες γιατί μπήκαν κάποια πλευρά. Επίσης, έχω σπάσει όλη την ωμοπλάτη, κάποιους σπονδύλους, τη μέση και τα χειρουργεία συνεχίζονται. Ακόμα παλεύω να περπατήσω».

Η Ντίνα είναι παιδί μονογονεϊκής οικογένειας, και όπως είπε η ίδια αναγκάζεται να πληρώνει με δικά της έξοδα τα απαραίτητα φάρμακα που χρειάζεται για τις θεραπείες της, αφού δεν υπάρχει καμία διευκόλυνση από πλευράς του ΕΟΠΥΥ για να καλύπτονται άμεσα αυτά τα έξοδα! Αντ’ αυτού, η Ντίνα αναγκάζεται να μπλέκει σε έναν κυκεώνα γραφειοκρατίας και να μαζεύει δικαιολογητικά για να πάρει πίσω κάποια από τα χρήματα που έβγαλε από την τσέπη της!

«Μας είπαν από τον ΕΟΠΥΥ πως πρέπει να μαζέψω όλες τις αποδείξεις, γνωματεύσεις γιατρών και όσα εγκριθούν, θα τα πάρω πίσω», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακολούθως υπογραμμίζει ότι με φάρμακα επιχειρεί να κρατήσει τη διανοητική κατάστασή της σταθερή. «Βλέπω εφιάλτες. Δυστυχώς ζω με φάρμακα. Θα ήθελα πάρα πολύ να δώσω φως και στα υπόλοιπα παιδιά που αγωνίζονται όπως και εγώ. Είτε είναι στην εντατική είτε έχουν τραύματα παρόμοια με τα δικά μου», λέει.

Μην έχοντας άνθρωπο από την Πολιτεία για να τους βοηθήσει, η μητέρα της Ντίνας σταμάτησε τη δουλειά της για να βοηθά την 26χρονη κόρη της, αφού η Ντίνα δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί και χρησιμοποιεί ακόμα αναπηρικό καροτσάκι. Καταλαβαίνει κανείς τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει αυτή η οικογένεια, και πόσο απαραίτητη είναι η άμεση στήριξη από τους κρατικούς φορείς, που όμως δεν υπάρχει.

Η Ντίνα Μαγδαλιανίδη ανέφερε ακόμα πως όλα τα χρωστάει στον εργοδότη της ο οποίος την στηρίζει οικονομικά στα ζητήματα της υγείας της: «Αλλιώς, δεν ξέρω τι θα έκανα για να σώσω έστω το πόδι μου…» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Θεωρητικά έχουμε στήριξη στον ΕΟΠΥΥ αλλά δυστυχώς, πέρα από τις αποδείξεις που πρέπει να μαζέψουμε, χρειαζόμαστε και τις γνωματεύσεις και έχω περάσει από πάρα πολλούς γιατρούς τους οποίους πρέπει να ξαναβρώ για να μου ξαναγράψουν τις γνωματεύσεις ώστε να πάρω τα φάρμακα. Θα με βοηθούσε εάν γινόταν η διαδικασία αυτόματα, με τον ΑΜΚΑ μου. Δυστυχώς δεν μπορώ να αυτοεξυπηρετούμαι σε πάρα πολλά πράγματα», συνεχίζει.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν έχει κάποια ψυχολογική υποστήριξη αναφέρει: «Μετά την νοσηλεία μου στο Παπανικολάου, στην πλαστική χειρουργική που τους ευγνωμονώ τους γιατρούς, βρήκαμε εκεί έναν καλό ψυχίατρο και βρήκα και ψυχολόγο μόνη μου. Δεν με πήρε κάποιος τηλέφωνο», είπε η Ντίνα επιβεβαιώνοντας την ντροπιαστική εγκατάλειψη αυτών των παιδιών εκ μέρους της Πολιτείας…


πηγη: sportime.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου