Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023

Διαμαρτυρία του πιστού λαού της μητροπόλεως του Περιστερίου περί της επιχειρούμενης αφαιρέσεως του Εσταυρωμένου από το Άγιο Βήμα των Ιερών ναών

Διαμαρτυρία του πιστού λαού της μητροπόλεως του Περιστερίου περί της επιχειρούμενης αφαιρέσεως του Εσταυρωμένου από το Άγιο Βήμα των Ιερών ναών

            Σεβασμιώτατε άγιε Μητροπολίτη και Ποιμενάρχη της Μητροπόλεως Περιστερίου, ευλογείτε.

            Μέσα σε λίγες γραμμές ο πιστός λαός της Μητροπόλεώς μας θέλουμε να σας εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία και αποδοκιμασία μας για την εφαρμογή της απόφασης σας για απομάκρυνση του Εσταυρωμένου από το Ιερό Βήμα των περισσοτέρων ναών της περιφερείας σας.

            Ήδη συντελείται Μέγας σκανδαλισμός και απογοήτευση, σε μεγάλη μερίδα του πιστού λαού, μερικοί δε φθάνουν και σε σημεία οργής και αγανάκτησης όταν ενημερώνονται από τους αδελφούς ή όταν αντικρίζουν με τα μάτια τους το συντελούμενο γεγονός.

            Έχουμε πληροφορηθεί ότι στην αρχή, κάποιοι ιερείς σας και συνάμα ιερείς μας, δεν "συμμορφώθηκαν" με την απόφασή σας αυτή διότι δε συμβαδίζει με την ζωντανή παράδοση της τοπικής μας Εκκλησίας αλλά και της Ορθοδόξου Καθολικής γενικότερα. Παρά ταύτα ζητήθηκε από εσάς να εφαρμοστεί η απόφαση, μεμονωμένα στη Μητρόπολη μας και χωρίς έγκριση πανορθοδόξου Συνόδου όπως θα άρμοζε για ένα τέτοιο σοβαρό θέμα αλλαγής πατροπαράδοτου κεκτημένου. Έτσι, άλλοι από φόβο, άλλοι από κακώς εννοουμένη υπακοή κάμφθηκαν και αργά ή γρήγορα έκαναν το θέλημά σας ώστε σήμερα στους περισσοτέρους Ναούς ο Εσταυρωμένος να βρίσκεται σε διάφορες άλλες θέσεις, ακόμα και σε αποθήκες, εκτός πάντως από τη θέση που η παράδοση της Εκκλησίας τον θέλει να βρίσκεται για πολλούς αιώνες.

            Όμως Σεβασμιώτατε όπως πολύ καλά γνωρίζετε στην Εκκλησία η υπακοή δεν είναι απροϋπόθετη και οι αποφάσεις των επισκόπων ακόμα και των Συνόδων εγκρίνονται ή ακυρώνονται στην πράξη από το πλήρωμα της Εκκλησίας που είναι "ο Στύλος και το Εδραίωμα της Αληθείας" κατά τον Απόστολο Παύλο, δηλαδή από τον πιστό Κλήρο και Λαό του Θεού.

Να σημειώσουμε εδώ ότι σε όποια άλλη Μητρόπολη απευθυνθήκαμε και συζητήσαμε το πολύ αυτό σοβαρό θέμα, είτε με ιερείς είτε με μοναχούς, είτε με γέροντες, γερόντισσες, σε μοναστήρια, στο Άγιον Όρος, με τους πνευματικούς μας πατέρες και όπου αλλού, ΌΛΟΙ, εκτός ίσως ελαχίστων εξαιρέσεων, με μία φωνή και με ένα πνεύμα έδειξαν ότι ταυτίζονται με το λαό του Περιστερίου κατανοώντας την ανησυχία αλλά και την αγανάκτησή του εν πολλοίς και ταυτόχρονα απόρησαν με "την απόφαση του Δεσπότη" την οποία χαρακτήρισαν τουλάχιστον αψυχολόγητη...

            Άρα λοιπόν όπως φαίνεται δεν είμαστε όλοι εμείς οι αντιδρώντες, μία μικρή μερίδα φανατικών, ακραίων και "ζηλωτών" όπως κάποιοι κακοπροαίρετα από τη Μητρόπολή μας δυστυχώς βιάστηκαν να χαρακτηρίσουν... Είμαστε πιστός λαός του Θεού, συνειδητοί χριστιανοί αμαρτωλοί μετανοούντες, προσευχόμενοι και αγωνιζόμενοι με τη Χάρη του Κυρίου ΕΝΤΟΣ της Εκκλησίας για την Σωτηρία μας...

            Εφόσον λοιπόν υπάρχει αυτός ο πιστός και ευσεβής λαος που αντιδράει στην απόφασή σας θα πρέπει σαφώς να υπαναχωρήσετε και να επαναφέρετε τον Εσταυρωμένο στη θέση που τον βρήκατε όταν ενθρονιστήκατε και στη θέση που τον βρήκαμε κι εμείς όταν γεννηθήκαμε και όταν βαπτισθήκαμε στην Αγία κολυμπήθρα της Εκκλησίας μας. Άλλωστε δεσμευθήκατε κι εσείς ο ίδιος δημοσίως στην ομιλία σας στο Μητροπολιτικό Μέγαρο ότι θα μας επιτρέψετε να κάνουμε στο τέλος αυτό που θέλουμε.

            Απαιτούμε να σεβαστείτε την επιθυμία του πιστού λαού του Περιστερίου και να μην παρατείνετε την αναστάτωση και το διχασμό που έχει προέλθει και που τείνει να πάρει πολύ σοβαρές διαστάσεις. Επειδή σας γνωρίζουμε οι περισσότεροι, είμαστε πεπεισμένοι ότι η πατρική σας αγάπη θα σάς οδηγήσει στην σωστή και θεάρεστη απόφαση να ακούσετε το Λαό και να επανέλθει με εντολή σας και το γρηγορότερο ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ σε όλες τις ενορίες του Περιστερίου στη φυσική του θέση για να θυμίζει η θέα Του, τόσο στο Λαό όσο και στο Λειτουργό Ιερέα, τον αποστολικό λόγο:

"Οὕτως ἠγάπησεν ὁ θεὸς τὸν κόσμον ὥστε τὸν υἱὸν αυτού τὸν μονογενῆ ἔδωκεν, ἵνα πᾶς ὁ πιστεύων εἰς αὐτὸν μὴ ἀπόληται ἀλλὰ ἔχῃ ζωὴν αἰώνιον"....

Αμήν....

Με τον προσήκοντα σεβασμό και αγάπη εν Χριστώ,
τα πνευματικά τέκνα της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου

………………………………………………….

Δείτε σχετικά και:

-Ὁ Περιστερίου σιωπᾶ διὰ τὸν Ἐσταυρωμένον

-Με «δημοκρατικό» τρόπο θα βγάλει ο Περιστερίου τον Εσταυρωμένο από το Ιερό.

-Ἡ ἄκρα ταπείνωσις τοῦ Ἐσταυρωμένου εἰς Ἱεράν Μητρόπολιν Περιστερίου – Γ΄ ΜέροςΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ – Α΄ Μέρος και ΕΔΩ ΤΟ - Β΄ Μέρος)

-Η αλλοίωση του ορθοδόξου φρονήματος και ο πνευματικός μολυσμός των πιστών (με αφορμή το συνέδριο της Ι.Μ. Περιστερίου για τη θέση του Εσταυρωμένου)

-Διατί ὁ Περιστερίου ἀφαιρεῖ τόν Τίμιον Σταυρόν;

-Η σύγχρονη ποιμαντική μέθοδος του Περιστερίου Γρηγορίου!

-Ὁ Περιστερίου συνεχιστὴς τῆς κακοδοξίας τοῦ Περγάμου

-«Ἕνα συμπόσιο ὁρόσημο γιὰ τὸν οἰκουμενισμὸ στὴν Ἑλλάδα»

-ΟΙ ΠΑΠΙΚΕΣ ΠΛΑΝΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο «ΚΟΙΝΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ» ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ; (Σχόλιο σε πρόσφατο διαχριστιανικό συμπόσιο)

-Ὁ Περιστερίου καί τό Οὐκρανικόν οἰκουμενιστικόν ἐργαστήριον

-Τι θέση λαμβάνουν οι ιερείς της Ι. Μ. Περιστερίου για το ημερολόγιο ''τσέπης'' έτους 2018, της Ι. Μ. Περιστερίου;

πηγη: https://aktines.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου