Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023

Κωνσταντίνος Ι. Βαθιώτης : Τι είδε ένας Έλληνας στην Γερμανία; Τα αποτυπώματα που αφήνει η παγκόσμια δικτατορία

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ι. Βαθιώτης

Με αφορμή πρόσφατο ταξίδι που πραγματοποίησα στην Γερμανία, διαμένοντας εκεί επί δύο εβδομάδες, εντόπισα τα αποτυπώματα της παγκόσμιας δικτατορίας την οποία η Νέα Τάξη Πραγμάτων επιχειρεί να επιβάλει στους λαούς όλων των κρατών, πρωτίστως με τις μεθόδους της προπαγάνδας και της πλύσης εγκεφάλου. Σταχυολογώ τις ακόλουθες ομοιότητες, οι οποίες συναπαρτίζουν τον «δεκάλογο της παγκόσμιας ομοιομορφίας»:

1. Προπαγάνδα υπέρ ΛΟΑΤΚΙ

Όπως στην Ελλάδα, έτσι και στην Γερμανία πραγματοποιούνται παρελάσεις ΛΟΑΤΚΙ σε κεντρικούς δρόμους. Δημόσια κτήρια φωταγωγούνται στα χρώματα του ουράνιου τόξου, ενώ σε διάφορα καταστήματα πωλούνται σημαίες, ομπρέλες και λοιπά αντικείμενα των ΛΟΑΤΚΙ.

2. Προπαγάνδα υπέρ ανεμογεννητριών

Σε αφίσες τοποθετημένες σε διάφορα σημεία των πόλεων διαφημίζεται η χρήση ανεμογεννητριών με το σύνθημα «διάλεξε φθηνό ρεύμα».

3. Προπαγάνδα υπέρ της κλιματικής κρίσης και των πράσινων πόλεων

Όπου σταθείς κι όπου βρεθείς, διαβάζεις συνθήματα, ειδήσεις ή διαφημίσεις που καλλιεργούν την πεποίθηση ότι ζούμε στην εποχή της κλιματικής κρίσης (όπως, μεταξύ 2020 και 2022 ήθελαν να μας πείσουν ότι ζούμε στην εποχή του φονικού κορωνοϊού). Σε μία από τις αφίσες που υπήρχε σε σταθμό μετρό, διαβάσαμε το ακόλουθο σύνθημα:

«Η Γερμανία μπορεί να έχει χάλυβα χωρίς να χρειάζεται να καίει άνθρακα».

Παραλλήλως, όπως και στην Ελλάδα, υλοποιείται μια ακατάπαυστη πλύση εγκεφάλου υπέρ της ανάγκης να συμπράξουν οι πολίτες στην δημιουργία πράσινων-έξυπνων πόλεων.

4. Προπαγάνδα υπέρ των ανέπαφων συναλλαγών

Το ίδιο προπαγανδιστικό τρίπτυχο που χρησιμοποιείται στα σλόγκαν των ελληνικών Τραπεζών για να εθιστεί ο πολίτης στις ανέπαφες συναλλαγές ακόμη και στα διόδια, δηλ. «Γρήγορα – Εύκολα – Σίγουρα», χρησιμοποιείται και στην Γερμανία.

Επί παραδείγματι, στην οθόνη των μηχανημάτων ανέπαφης συναλλαγής που υπάρχει στο ταμείο των σούπερ-μάρκετ, παραμένουν γραμμένες για λίγα δευτερόλεπτα (όσα χρειάζονται για να περάσει το μήνυμα στο υποσυνείδητο), κάτω από την λέξη «Πληρωμή» (Bezahlen) οι αντίστοιχες τρεις γερμανικές λέξεις:

«Einfach – Schnell – Sicher»

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε αντίθεση με την πρακτική που ακολουθείται στα σούπερ-μάρκετ, πολλά μικρά καταστήματα (π.χ. παγωτατζίδικα) αρνούνται την χρήση κάρτας και γι’ αυτό φροντίζουν να ενημερώσουν τον υποψήφιο πελάτη με χαρτί που κολλάνε στην βιτρίνα.

Αντιθέτως, στην Ελλάδα έχουμε φθάσει στο σημείο να ψωνίζουμε με την αγαπημένη μας… καρτούλα ακόμη και σε περίπτερο, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι η κατάργηση των μετρητών θα εγκαθιδρύσει την κοινωνία της ολοκληρωτικής επιτήρησης κατά τρόπο ανεξάλειπτο.

Ας θυμηθούμε ξανά τι έγραφε το 2016 ο Νόρμπερτ Χέρινγκ (Norbert Häring), οικονομικός συντάκτης και συγγραφέας εκλαϊκευμένων οικονομικών συγγραμμάτων, στο βιβλίο του με τίτλο «Η κατάργηση των μετρητών και οι συνέπειές της. Οδεύοντας προς τον ολοκληρωτικό έλεγχο»:

«Αν η κοινωνία χωρίς μετρητά γίνει ο κανόνας, είναι όχι απλώς προφανές, αλλά βέβαιο ότι θα υπάρξουν και κυβερνήσεις που θα αδράξουν την ευκαιρία να επιβάλουν ένα απολυταρχικό κράτος παρακολούθησης, το οποίο θα κάνει τον Μεγάλο Αδερφό από το φρικιαστικό όραμα 1984 του Τζορτζ Όργουελ να φαντάζει σαν ένα άκακο ορφανό. Θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη ότι μέχρι στιγμής οι ατελείς δημοκρατίες μέσω της όλο και πιο εκτεταμένης χρήσης εργαλείων παρακολούθησης για δήθεν καλούς σκοπούς ολισθαίνουν σε αυτό το κατηφορικό μονοπάτι του απόλυτου ελέγχου από το κράτος και τις πολυεθνικές. […] ο έλεγχος και η χειραγώγηση που υφιστάμεθα μέσω των εμπορικών επιχειρήσεων είναι τόσο εκτεταμένα, πολύ περισσότερο από όσο είναι επιτρεπτό από τον νόμο και σύμφωνο με το θεμελιώδες δικαίωμα της πληροφοριακής αυτοδιάθεσης. Σε έναν κόσμο όπου οι συναλλαγές που διακανονίζονται σήμερα με τη χρήση μετρητών είναι προσβάσιμες από τις εταιρείες συλλογής δεδομένων χωρίς να υπάρχει τρόπος διαφυγής, ο έλεγχος και η χειραγώγηση αποκτούν εντελώς άλλη διάσταση».

5. Οθόνες παντού

Σε σημεία μαζικής συγκέντρωσης των πολιτών, όπως εντός των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς ή σε εμπορικά κέντρα είναι αναμμένη συνεχώς μια οθόνη μέσω της οποίας εκπέμπονται συνθήματα, ειδήσεις και διαφημίσεις.

Έτσι, ο πολίτης μοιάζει με ένα βρέφος που οι γονείς του το παρκάρουν σε μια ασφαλή γωνιά και το κρατούν απασχολημένο, αφήνοντάς το να βλέπει κινούμενα σχέδια (τα οποία, όμως, κάθε άλλο παρά ασφαλή είναι, αφού προωθούν ύπουλα τις νεοταξίτικες ιδέες, κυρίως σε ό,τι αφορά την δομή της οικογένειας), αλλά παρεμποδίζοντας με αυτόν τον τρόπο την καλλιέργεια δημιουργικής σκέψης και κριτικής ικανότητας.

Δεδομένου ότι το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται και στην Ελλάδα, επαληθεύεται η ευστοχία του συνθήματος που πλάσαμε στο παρελθόν:

Μια οθόνη για κάθε κωθώνι!

Σε ένα από τα γνωστά, ανάποδα συνθήματα που σε παραλλαγή εμφανίζονται και στην Ελλάδα, διαβάσαμε:

«Οικογένεια είναι τα πάντα / Τα πάντα είναι οικογένεια» (Familie ist alles – Alles ist Familie).

6. Αεροψεκασμοί

Όπως στην Ελλάδα, έτσι και στην Γερμανία, υπήρχαν ημέρες κατά τις οποίες ο ουρανός ήταν γεμάτος από διασταυρούμενες λευκές γραμμές που παρέπεμπαν σε χρήση χημικών αεροψεκασμών και όχι σε ίχνη συμπύκνωσης (τα δεύτερα [contrails], σε αντίθεση με τους πρώτους [chemtrails], εξαφανίζονται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ή λεπτά της ώρας).

Είναι χαρακτηριστικό ότι, δύο ημέρες μετά την εμφάνιση των διασταυρούμενων λευκών γραμμών στον γαλανό ουρανό, και ενώ μέχρι τότε επικρατούσαν καλοκαιρινές συνθήκες, ξεκίνησε κακοκαιρία με μεγάλη πτώση θερμοκρασίας και διαλειμματική βροχή.

7. Όργουελ στις βιτρίνες και τους πάγκους

Όπως στην Ελλάδα, έτσι και στις βιτρίνες ή τους πάγκους των βιβλιοπωλείων φιγουράρουν σε πρώτο πλάνο τα δύο γνωστότερα δυστοπικά μυθιστορήματα του Τζωρτζ Όργουελ, δηλ. το «1984» και «Η φάρμα των ζώων», στα οποία έχει κατ’ επανάληψιν γίνει αναφορά στο εδώ ιστολόγιο.

Προσφάτως, μάλιστα, σε πάγκο γνωστής αλυσίδας καταστημάτων εντοπίσθηκε η προσφορά του βιβλίου «Η Φάρμα των Ζώων» στην μισή τιμή.

Επιπλέον, όποιος επισκεφθεί μια νομική βιβλιοθήκη και επισκοπήσει την επιστημονική βιβλιογραφία, θα διαπιστώσει ότι η οργουελική κοινωνία καθολικής επιτήρησης των πολιτών βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της συζήτησης ήδη από το 2009 (βλ. π.χ. το σχετικό άρθρο του Dirk Uwer με τίτλο «Το “1984“ του Τζωρτζ Όργουελ – Αντιουτοπία και προειδοποίηση περί ολοκληρωτισμού μεταξύ 1949 και 2009», η πρώτη σελίδα του οποίου παρατίθεται στην φωτογραφία που ακολουθεί).

Σημειωτέον ότι ο οργουελικός κωδικός «1984» είναι κολλημένος υπό την μορφή αυτοκόλλητου σε διάφορες επιφάνειες.

8. Βιβλία για τους κινδύνους του μετανθρωπισμού και της Τεχνητής Νοημοσύνης αλλά και για την προπαγάνδα

Στα γερμανικά βιβλιοπωλεία οι κριτικά σκεπτόμενοι μπορούν να βρουν βιβλία που προβάλλουν τους κινδύνους του μετανθρωπισμού και της Τεχνητής Νοημοσύνης. Δύο από αυτά είναι τα εξής:

  • Bernd Kleine-Gunk / Stefan Lorenz Sorgner: Homo ex Machina. Der Mensch von morgen. Chancen und Risiken des Transhumanismus [ = Homo ex Machina. Ο άνθρωπος του αύριο. Ευκαιρίες και κίνδυνοι του μετανθρωπισμού].
  • Joachim Bauer, Realitätsverlust. Wie KI und virtuelle Welten von uns Besitz ergreifen und die Menschlichkeit bedrohen [Απώλεια πραγματικότητας. Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη και οι εικονικοί κόσμοι αποκτούν κυριαρχία πάνω μας και πώς απειλούν την ανθρωπότητα].

Επίσης, εξεδόθη προσφάτως ένα εξαιρετικό βιβλίο στο οποίο παρουσιάζονται ευσύνοπτα οι τεχνικές της προπαγάνδας, δηλ. του υπερόπλου που χρησιμοποιεί η Νέα Τάξη Πραγμάτων καθώς διεξάγει τον “έξυπνο“ πόλεμό της εναντίον των λαών:

  • Christian Hardinghaus, Kriegspropaganda und Medienmanipulation. Was Sie wissen sollten, um sich nicht täuschen zu lassen [= Τι πρέπει να γνωρίζετε για να μην εξαπατάσθε]

Σε αυτό το βιβλίο αναφέρεται ειδικότερα ότι δύο από τις πιο σημαντικές τεχνικές που εφαρμόζουν σήμερα οι προπαγανδιστές για να χειραγωγούν τις μάζες είναι αφ’ ενός η φρενοβλαβοποίηση (Gaslighting), αφ’ ετέρου η βρεφοποίηση των πολιτών (Infantilisierung). Τόσο σε συνεντεύξεις όσο και σε γραπτές αναλύσεις έχουμε ασχοληθεί και με τα δύο αυτά φαινόμενα.

Όποιος επιθυμεί να εντρυφήσει στο φαινόμενο της φρενοβλαβοποίησης μπορεί να μελετήσει τις σελίδες 195 επ. του βιβλίου «Από την τρομοκρατία στην πανδημία. Υποχρεωτικές ιατρικές πράξεις στον πόλεμο κατά του αόρατου εχθρού», Τρίτη επικαιροποιημένη έκδοση, Αλφειός, 2023.

9. Λευκά ασύρματα ακουστικά στερεωμένα στα αφτιά των πολιτών

Σε πολύ μεγαλύτερη έκταση απ’ ό,τι στην Ελλάδα, οι Γερμανοί πολίτες κυκλοφορούν με λευκά ασύρματα ακουστικά, τα οποία είναι στερεωμένα στα αφτιά τους, ώστε να αξιοποιούν τις λειτουργίες του κινητού τηλεφώνου τους, είτε πρόκειται για πραγματοποίηση κλήσεων είτε για ακρόαση μουσικής ή ειδήσεων.

Παρότι η χρήση ενσύρματων ακουστικών ήταν συχνό φαινόμενο και κατά το μακρινό παρελθόν, όταν απολαμβάναμε τα αλήστου μνήμης φορητά κασετόφωνα-walkman, η εικόνα των πολιτών που κυκλοφορούν ή εργάζονται έχοντας στερεωμένα συνεχώς στα αφτιά τους τα συγκεκριμένα ακουστικά δημιουργούν την εικόνα ανθρωποειδών που έχουν ενσωματώσει πάνω τους ένα τεχνολογικό προϊόν, το οποίο, μάλιστα, θυμίζει μικρά ανάποδα κερατάκια!

Σημειωτέον ότι, εκ των υπουργών της Νέας Δικτατορίας, εκείνος που τα φορά κατά κόρον είναι ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

10. Το ελληνικό καρπούζι και ο Έλληνας της καρπαζιάς

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις τιμές των φρούτων, διαπιστώνεται η ολοένα και μεγαλύτερη σύγκλιση των ελληνικών με τις γερμανικές τιμές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το καρπούζι, το οποίο πριν από 3 εβδομάδες έφθασε να πωλείται στις λαϊκές αγορές μέχρι και 1 ευρώ το κιλό.

Μολονότι παλαιότερα με δυσκολία οι πωλητές καρπουζιών δέχονταν να κόψουν στον πελάτη το καρπούζι για να πάρει το μισό κομμάτι, αφού βεβαιωθεί ότι το περιεχόμενό του δεν είναι μάπα (εξ ου και η φράση «μάπα το καρπούζι»

), σταδιακά τα καρπούζια άρχισαν να πωλούνται όχι μόνο ολόκληρα αλλά και μισά, εν συνεχεία δε και σε φέτες.

Στην Γερμανία, μία φέτα καρπούζι πωλείται από 4 μέχρι 6 ευρώ. Επομένως, με τον ρυθμό που καλπάζει η ακρίβεια στην Ελλάδα, κι ενώ οι Έλληνες, ως επί το πλείστον, φαίνεται να αδιαφορούν πλήρως για την αυξημένη τιμή του καρπουζιού, αλλά και των λοιπών φρούτων ή τροφίμων, έχοντας μετατραπεί σε μαζανθρώπους της καρπαζιάς, δεν αποκλείεται και εδώ να φθάσει να πωλείται μία φέτα καρπούζι όσο κάποτε κόστιζε ολόκληρο!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Οι μεγάλες ομοιότητες και οι μικρές διαφορές που κατεγράφησαν παραπάνω σε σχέση με τον καθημερινό βίο των Γερμανών και των Ελλήνων (βεβαίως, τα ίδια ισχύουν, κατά το μάλλον ή ήττον, κι αν επιχειρηθεί σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες) οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η Νέα Τάξη Πραγμάτων κατάφερε να επιβάλει μια ευνουχιστική ομοιομορφία μεταξύ των λαών, η οποία διευκολύνει την εγκαθίδρυση της παγκόσμιας δικτατορίας.

Ιδιαιτέρως ωφέλιμη επ’ αυτού είναι η επίκαιρη διαπίστωση του Σαράντου Καργάκου που είχε κάνει στις 17/5/1988, αναδημοσιευμένη στο βιβλίο του «Προβληματισμοί. Ένας διάλογος με τους νέους»

:

«Μιμητισμός σημαίνει να είσαι ό,τι είμαι. Να κάνεις ό,τι θέλω εγώ, να πιστεύεις σ’ ό,τι πιστεύω, να εκτελείς αυτό που σε διατάσσω. Να είσαι όργανό μου, καταδικασμένος σε συνεχή τύφλωση. Να εξαρτάσαι απόλυτα. Κι αφού η ίδια η ελληνική κοινωνία προωθεί αυτό το πνεύμα μιμητισμού, είναι φυσικό να δέχεται το ρόλο του κομπάρσου στο παγκόσμιο θέατρο».

ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ

Επιβεβαίωσε ή εμπλούτισε κι εσύ αναγνώστη τον «δεκάλογο της παγκόσμιας ομοιομορφίας», αναφέροντας παρόμοια παραδείγματα από την διαμονή σου είτε στην Γερμανία είτε σε κάποια άλλη χώρα.

Πηγή : https://kvathiotis.substack.com/p/3e3

1

Μτφ.: Σοφία Μαριάτου, εκδ. Α. Α. Λιβάνη, σελ. 103, 110.

2

Για ένα σπάνιο περιστατικό κατάποσης ασύρματου ακουστικού βλ.: https://www.cretalive.gr/kosmos/katapie-asyrmato-akoystiko-toy-eno-koimotan

3

Δεν θα ήταν άστοχο να υποστηριχθεί ότι και σε σχέση με την αγορά ενός καρπουζιού κυριαρχεί η λογική της ασφάλειας και του μηδενικού ρίσκου:

Βλέπεις τι αγοράζεις και έτσι δεν ρισκάρεις!

4

Τόμος ΣΤ΄, εκδ. Gutenberg, Αθήνα 1989, σελ. 129.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου