Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Έχετε παρατηρήσει ποτέ πώς στη Βίβλο είναι γραμμένο ότι οι άνδρες πάντα ανεβαίνουν στα βουνά για να μιλήσουν στον Κύριο;

 

Έχετε παρατηρήσει ποτέ πώς στη Βίβλο είναι γραμμένο ότι οι άνδρες πάντα ανεβαίνουν στα βουνά για να μιλήσουν στον Κύριο;

 Ωστόσο, στην Αγία Γραφή σχεδόν ποτέ δεν διαβάσατε για γυναίκες που πηγαίνουν στα βουνά - και ξέρουμε γιατί, σωστά;

 Επειδή οι γυναίκες ήταν πολύ απασχολημένες με τη διατήρηση της ζωής.  Δεν μπορούσαν να εγκαταλείψουν παιδιά, γεύματα, σπίτια, φωτιές, κήπους και χίλιες άλλες ευθύνες για να κάνουν δυνατή την ανάβασή τους στα βουνά.

 Μιλούσα με μια φίλη τις προάλλες για το πώς, ως σύγχρονη γυναίκα, αισθάνομαι ότι δεν είμαι ποτέ αρκετά «ελεύθερη» από τις ευθύνες μου, ποτέ σε ένα αρκετά ήσυχο ή ιερό μέρος για να έχω το είδος της κοινωνίας που έχω. θέλω με τον Θεό.

 Η απάντησή της με κυρίευσε:

  «Γι’ αυτό έρχεται ο Θεός στις γυναίκες.  Οι άνδρες πρέπει να ανέβουν στο βουνό για να συναντήσουν τον Θεό, αλλά ο Θεός έρχεται στις γυναίκες όπου κι αν βρίσκονται».

 Σκέφτομαι τα λόγια της εδώ και μερικές εβδομάδες και έψαχνα τη Βίβλο για να δω αν ισχύει αυτό που είπε.

  Ο Θεός επισκέπτεται τις γυναίκες τις στιγμές που κάνουν τα συνηθισμένα τους πράγματα, την καθημερινή τους δουλειά.

  Τους συναντά στα πηγάδια όπου αντλούν νερό για τις οικογένειές τους, στα σπίτια τους, στις κουζίνες τους, στους κήπους τους.

  Έρχεται κοντά τους καθώς κάθονται στα κρεβάτια των αρρώστων, σε αυτούς που γεννούν, φροντίζουν τους ηλικιωμένους και τελούν τα απαραίτητα πένθιμα και ταφικά έθιμα.

  Ακόμη και στον άδειο τάφο, η Μαρία η Μαγδαληνή ήταν η πρώτη στην οποία εμφανίστηκε ο Χριστός μετά την Ανάσταση - πήγε νωρίς το πρωί για να φροντίσει τον τάφο και το σώμα Του και στο δρόμο της εμφανίστηκε ο ίδιος ο Σωτήρας.

  Στις πιο συνηθισμένες και φαινομενικά κοσμικές δραστηριότητές τους, αυτές οι γυναίκες της Γραφής βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με τον Θεό.

 Αν λοιπόν - όπως εγώ - αρχίσετε ποτέ να παραπονιέστε ότι δεν έχετε όσο χρόνο θα θέλατε να περάσετε στα βουνά με τον Θεό, θυμηθείτε ότι ο Θεός έρχεται στις γυναίκες.  Ξέρει πού βρισκόμαστε και τα βάρη που κουβαλάμε.

 Μας βλέπει, και αν ανοίξουμε τα μάτια και τις καρδιές μας, θα Τον δούμε ακόμα και στα πιο συνηθισμένα μέρη και στα πιο συνηθισμένα πράγματα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου