Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚOΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ!

 Ο διωγμός κατά της Εκκλησίας δεν τελείωσε με το διάταγμα ανεκτικότητας του Μεδιολάνου που μονογράφησε ο Άγιος Κωνσταντίνος ο Μέγας το 313 μ.Χ., αλλά συνεχίζεται σήμερα με τα πιο ελεγχόμενα μέσα χειραγώγησης των ανθρώπων: τα ΜΜΕ.

 Η εκκλησία στα δύο χιλιάδες χρόνια δεν είχε πολλές στιγμές γαλήνης, ηρεμίας και λήθαργου.  Η κόλαση κήρυξε τον πόλεμο στην Εκκλησία μέσω του ανώτατου διοικητή της: του διαβόλου.  Η ειρήνη που επιθυμούμε είναι μόνο στη Βασιλεία των Ουρανών!  Εδώ είναι ένας αγώνας ... Και ένας σκληρός αγώνας.  ζωή και θάνατος (αιώνια ζωή ή αιώνιος θάνατος).  Τι νόμιζα, ο διάβολος έκανε διακοπές;  Δυστυχώς, δεν χρειάζεται ούτε μια μέρα για να απαλλαγούμε από τον πειρασμό του κόσμου.

 Οι καιροί και οι δοκιμασίες θα είναι όλο και πιο δύσκολες.  Στη Συρία και σε ολόκληρη την Ανατολή, οι χριστιανοί σήμερα πεθαίνουν μόνο και μόνο επειδή είναι χριστιανοί και πιστεύουν σε έναν διαφορετικό Θεό από αυτόν που θέλουν να τους επιβάλουν ορισμένες ριζοσπαστικές μουσουλμανικές ομάδες.  Ας γίνουμε ομολογητές στον Χριστό και πίστη στην Εκκλησία Του ακόμη και με τίμημα να αποποιηθούμε «τις αξίες του μεταμοντέρνου κόσμου που επιθυμούν τη βεβήλωση πάση θυσία».  Ας μην ξεχνάμε ότι έχουμε μαζί μας αγίους μάρτυρες όπως ο Άγιος Κωνσταντίνος Μπρανκοβεάνου με τους τέσσερις γιους του που προτίμησαν να πεθάνουν εν Χριστώ για να ζήσουν για πάντα μαζί Του, παρά να ζήσουν σε αυτή τη γη ξαπλωμένοι, σκοτεινοί και απορριφθέντες από τον Χριστό.

 Η εκκλησία στη γη είναι η μαχόμενη Εκκλησία, και αυτή δεν είναι καν ... «οι πύλες της κολάσεως δεν θα υπερισχύσουν εναντίον της» (Ματθαίος 16:18).  Έτσι για να πολεμήσουμε Χριστιανούς αδελφούς και αδελφές !!  Αλλά προσέξτε, ο αγώνας δεν είναι μόνο με τις δυνάμεις του σκότους (διαβολικούς εχθρούς) αλλά και με τους πειρασμούς του κόσμου ακόμα και με τις δικές σας αδυναμίες και ανικανότητες.  Η Σαρακοστή πλησιάζει!  Έχουμε αυτή την περίοδο «προπόνησης» (προετοιμασίας) μετά την οποία περνάμε στον... «αγώνα»!  Ξύπνα Χριστιανε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου