Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

Όσο μπορείτε, να κρατάτε σφιχτά από το φόρεμα την Μεγάλη μας Αρχόντισσα Παναγία, για να σας βοηθάη

Η Παναγία, όποτε έχουµε ανάγκη, απαντά αµέσως στην προσευχή µας. Όποτε δεν έχουµε, µας αφήνει, για να αποκτήσουµε λίγη παλληκαριά. 

Οι Χαιρετισμοί της Παναγίας είναι δοξολογία. Μπορείς να τους λες σαν ευχαριστία στην Παναγία, όταν εκπληρώνει κάποιο αίτημά σου. Όχι όλο να ζητάμε από την Παναγία, αλλά να Την ευχαριστούμε κιόλας. Οι Χαιρετισμοί της Παναγίας, περιέχουν πολλή Χάρη.

Όταν τα μικρά παιδάκια περνούν με τους γονείς τους έξω από κάποια βιτρίνα και θέλουν κάτι που τους αρέσει, τότε κρατούν την μητέρα τους από το φουστάνι και την τραβάνε και κλαίνε και κτυπιούνται, μέχρι να την εξαναγκάσουν να τους το αγοράσει. 

Όσο μπορείτε, να κρατάτε σφιχτά από το φόρεμα την Μεγάλη μας Αρχόντισσα Παναγία, για να σας βοηθάη.

«Παππούλη, πως να σωθώ;

Να πιαστείς από το φουστάνι της Παναγίας.

Δηλαδή, με απόλυτη εμπιστοσύνη, όπως αυτή που έχει ένα παιδάκι στη μάνα του.»

(ΆγιοςΠαϊσιος ο Αγιορείτης)

Να ευχαριστείς τη γρήγορη βοήθεια και μεσίτρια, την Κυρία μας, την Μητέρα του Κυρίου μας, γιατί με τις προσευχές της μας σώζει από τα βάσανα και την καταδυναστεία του διαβόλου. 

Η Αγία Παρθένος, η Μητέρα του Θεού, χάρη στην ένωσή Της με τον Θεό και την θαυμαστή υπηρεσία της στον Κύριο, γίνεται στην στιγμή τα πάντα σε εκείνους, που επικαλούνται με πίστη και αγάπη το όνομά Της. Τους λυτρώνει από κάθε κακό και τους χαρίζει ''πάντα τα προς σωτηρίαν αιτήματα. 

Προσεύχεσαι στην Πολυεύσπλαχνη και Πάναγνη Μητέρα του Θεού και Αυτή πρεσβεύει για εμάς. Την δοξαζουμε, την υπεδοξασμένη και Εκείνη, μας προετοιμάζει αιώνια δόξα. Της λέμε συχνά το "Χαίρε" και Εκείνη ζητά από τον Υιό και Θεό Της: "Αγαπημένε μου Υιέ, για τον χαιρετισμό που Μου κάνουν, χάρισέ τους αιώνια χαρά!"

(Άγιος Ιωάννης της Κροστάνδης)

Η Υπεραγία Θεοτόκος προσεύχεται αδιάκοπα για μας. Μας επισκέπτεται πάντα. Όποτε κι αν στραφούμε σε εκείνη με την καρδιά μας, είναι εκεί. Μετά τον Κύριο, εκείνη είναι η μεγαλύτερη προστάτις της ανθρωπότητας. Πόσοι και πόσοι ναοί σ’ ολόκληρο τον κόσμο δεν είναι αφιερωμένοι στην Υπεραγία Θεοτόκο! Πόσες και πόσες ιαματικές πηγές, όπου οι άνθρωποι θεραπεύονται από τα ασθενήματά τους δεν ανέβλυσαν εκεί όπου η Υπεραγία Θεοτόκος εμφανίστηκε και ευλόγησε τα ύδατα, ώστε να γιατρεύουν τόσο τους ασθενείς όσο και τους υγιείς! Είναι διαρκώς στο πλευρό μας κι εμείς τόσο συχνά την ξεχνάμε.

Οι χριστιανοί είμαστε πράγματι πολύ τυχεροί που έχουμε την Υπεραγία Θεοτόκο να πρεσβεύει για μας ενώπιον του θρόνου του Θεού.

(Γέροντας Θαδδαίος της Βιτόβνιτσα)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου