Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Στο παρά πέντε το Άγιο Φως στην Ελλάδα: Η πλειοψηφία των ιερών ναών, δεν θα το λάβουν

Η πλειοψηφία των ιερών ναών, ιδιαίτερα εκτός Αττικής, δεν θα προλάβουν να παραλάβουν το Άγιο Φως μέχρι το Χριστός Ανέστη.

Τα μέτρα ασφαλείας που θα τηρηθούν στους Ιερούς Ναούς σε ολόκληρη τη χώρα για τον εορτασμό του Πάσχα οριστικοποιήθηκαν.

Το Άγιο Φως από το Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα όπως όλα δείχνουν θα φθάσει στην Αθήνα με την ειδική πτήση στο…παρά πέντε του "Χριστός Ανέστη” καθώς

θα μεταφερθεί στο Μετόχι του Παναγίου τάφου στην Πλάκα, μισή περίπου πριν από την έναρξη - στις 9 το βράδυ - της αναστάσιμης ακολουθίας.

Θεωρείται βέβαιο ότι η πλειοψηφία των ιερών ναών, ιδιαίτερα εκτός Αττικής, δεν θα προλάβουν να παραλάβουν το Άγιο Φως μέχρι το Χριστός Ανέστη.

Πάντως, όσο θα διαρκεί στους ναούς όλης της χώρας η αναστάσιμη ακολουθία, τα ελληνικά πολιτικά αεροσκάφη θα συνεχίζουν τη μεταφορά του Αγίου Φωτός για να φτάσει, σε κάθε άκρη, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Οπως τονίζει ο εκπρόσωπος τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Αθηναγόρας, κάποιες Εκκλησίες στην χώρα δεν θα το λάβουν καν.

Πιο συγκεκριμένα, το Αγιο Φως θα ταξιδέψει με ειδική πτήση στην Αθήνα και θα μεταφερθεί στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου. Οι Εκκλησίες της Αθήνας αναμένεται να προλάβουν οριακά. Στους νομούς και τα νησιά που το Αγιο Φως δεν θα έχει φτάσει έγκαιρα, οι ιερείς θα κληθούν να κάνουν μια ακολουθία μπροστά στην Αγία Τράπεζα και στη συνέχεια να μοιράσουν το φως από τη λεγόμενη ακοίμητη καντήλα, που καίει 24 ώρες το 24ωρο, είπε ο Μητροπολίτης. πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου