Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Παρουσιάστηκε και επισήμως: Αυτό είναι το ευρωπαϊκό διαβατήριο Covid - Θα έχει κώδικα QR με τα προσωπικά στοιχεία


Παρουσιάστηκε και επισήμως το πρώτο διαβατήριο υγείας για όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Κυριακή. 

Συγκεκριμένα ο επικεφαλής της task force της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα εμβόλια Τιερί Μπρετόν την Κυριακή υποστήριξε πως με το πιστοποιητικό υγείας θα αποδεικνύεται η κατάσταση των Ευρωπαίων πολιτών. 

Χαρακτηριστικά, ο Τιερί Μπρετόν δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του thelocal.it, ότι το νέο υγειονομικό πιστοποιητικό «θα είναι διαθέσιμο σε δύο ή τρεις μήνες» τόσο σε έντυπη όσο και σε ψηφιακή μορφή.

Μεταξύ άλλων, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε: «Από τη στιγμή που μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι κάθε Ευρωπαίος που θέλει να εμβολιαστεί, θα έχει δίκαιη πρόσβαση στο εμβόλιο, όπως θα συμβεί στους επόμενους δύο έως τρεις μήνες, θα ήταν καλό να έχουμε πιστοποιητικό υγείας που να αποδεικνύει την κατάστασή σας».

Ο ίδιος, ακόμα, είπε: «Η εφαρμογή του ταξιδιωτικού εγγράφου για την υγεία έχει προγραμματιστεί για τον Ιούνιο, το οποίο θα επιτρέψει τη συνέχιση των ταξιδιών σε όλη την Ευρώπη».

Ακόμα, ο Τιερί Μπρετόν αναφέρθηκε και στην πορεία του εμβολιασμού στα κράτη-μέλη της Ε.Ε., λέγοντας πως «πρέπει να μεταβούμε στην επόμενη ταχύτητα, αυτό θα είναι το τίμημα για μια τουριστική σεζόν που ελπίζω να είναι συγκρίσιμη με εκείνη του περασμένου έτους, η οποία στο τέλος δεν ήταν τόσο άσχημη».

Στην ψηφιακή εκδοχή του υγειονομικού διαβατηρίου θα περιλαμβάνεται ένας κωδικός QR με τα προσωπικά στοιχεία και με το αν κάποιος έχει εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό που προκαλεί τη νόσο COVID-19 ή όχι.

Η έντυπη έκδοση θα περιέχει προσωπικά στοιχεία, όπως το όνομα και την ημερομηνία γέννησης, καθώς και τον αριθμό διαβατηρίου που είναι πιστοποιημένος με κωδικό QR, αναφέροντας εάν έχετε εμβολιαστεί και εάν είστε φορέας της νόσου.

Πάντως, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος διευκρίνισε πως «για εκείνους που δεν έχουν κάνει ούτε το εμβόλιο ούτε έχουν περάσει την ασθένεια και για τους οποίους θα ζητηθεί τεστ PCR, μπορείτε να δείτε την κατάσταση του PCR τεστ σας».

Faut-il rendre la vaccination obligatoire ? "Absolument pas", assure @ThierryBreton #LeGrandJury #coronavirus pic.twitter.com/QJXqp74EaB

— Le Grand Jury (@LeGrandJury) March 28, 2021

πηγη: https://www.pronews.gr

1 σχόλιο:

  1. ωραια τα ετοιμαζουν.τι καλα ολα ΣΧΕΔΟΝ ΕΤΟΙΜΑ.σε λιγο ομως Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ
    σας κανει..θα σας ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ.θα πληρωσεται για ολα οσα εχετα κανει
    στους ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΓΗΣ..ΤΟ ΚΟΒΙΝΤ ΣΑΣ πειραξε..τοσα εκκατομυρια ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΣΑΣ
    ΠΕΙΡΑΞΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή