Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Nέα μέτρα για τις Εκκλησίες από το Σάββατο

Πάλι αλλάζει ο αριθμός των πιστών από το Σάββατο 30/01. Μόνο εννέα πιστοί θα μπορούν να εκκλησιασθούν ακόμα και σε Ναούς των 500 τ.μ. Μόνο σαν αστείο μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι οι Εκκλησίες είναι ανοιχτές. 

Δυστυχώς η κοροϊδία και ο εμπαιγμός των πιστών συνεχίζεται με την ανοχή της Ιεραρχίας.

Η αυξητική τάση στα κρούσματα κορονοϊού έφεραν περισσότερες περιοχές στο «κόκκινο», μεταξύ των οποίων και η Αττική, ενώ έρχονται αλλαγές σε σειρά δραστηριοτήτων και στις εκκλησίες.

Αλλάζει ο τρόπος που θα λειτουργούν από το Σάββατο οι εκκλησίες και γενικότερα οι χώροι λατρείας, στο πλαίσιο των αυστηρότερων μέτρων lockdown που υιοθετούνται για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού.

Έτσι, για τις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» και στην Αττική η οποία αλλάζει επίπεδο συναγερμού από τις 06:00, θα επιτρέπονται έως εννέα άτομα στην τέλεση λειτουργιών.

Υπενθυμίζεται ότι, στους χώρους λατρείας που βρίσκονται στο α’ επίπεδο, το «κίτρινο», επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών με την παρουσία έως 25 ατόμων, όριο που αυξάνεται στα 50 άτομα στην περίπτωση μητροπολιτικών ναών. Και με τις αποστάσεις που προβλέπονται ήδη.

πηγη: https://orthodoxostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου