Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Ο Υπουργός Υγείας του Ισραήλ παρουσίασε την εφαρμογή «πράσινο διαβατήριο» για τον COVID-19


Η δημιουργία του «διαβατηρίου ανοσίας» – «πράσινο διαβατήριο» προχωράει στο Ισραήλ. Σήμερα Δευτέρα 4/1/2021 ο Υπουργός Υγείας παρουσίασε την εφαρμογή για κινητά.

Στην συνέντευξη που έδωσε, παρουσίασε αρκετές πτυχές του τρόπου χρήσης και εφαρμογής αυτού του διαβατηρίου.

Δήλωσε ότι είναι πιθανό τα γρήγορα test να χρησιμοποιηθούν για όσους δεν μπορούν να εμβολιαστούν για διάφορους λόγους (συμπεριλαμβανομένων των αλλεργιών ή που έχουν αναρρώσει από τον ιό) αντί για το πράσινο διαβατήριο.

Σχεδιάζουν διάφορες επιλογές για εφαρμογές, έξυπνες κάρτες και άλλες καινοτομίες που μπορεί να χρησιμοποιηθούν στο πρόγραμμα και δήλωσαν ότι είχαν κατά νου αυτούς που, όπως οι ηλικιωμένοι και οι υπερ-Ορθόδοξοι, που μπορεί να μην διαθέτουν smartphone και δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία.

Σύμφωνα με την πρόταση που υποβλήθηκε, το «πράσινο διαβατήριο» δεν θα χρειάζεται στο εκπαιδευτικό σύστημα, στους χώρους εργασίας, στους δρόμους, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στους χώρους λατρείας. Θα ισχύει, ωστόσο, σε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, συνέδρια, εστιατόρια, καφετέριες, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία, γυμναστήρια και πισίνες.

Η κα Yulia Malinovsky (https://knesset.gov.il/mk/eng/mk_eng.asp?mk_individual_id_t=956) ήταν μια από τα μέλη του Κοινοβουλίου που συμμετείχαν σε σχετική με το θέμα συζήτηση σε αρμόδια Επιτροπή της Κυβέρνησης. Εκεί εξέφρασε τις ανησυχίες της σχετικά με την πιθανότητα να χρησιμοποιηθεί η εφαρμογή του «πράσινου διαβατηρίου» ως μια «εισβολή» στην ιδιωτική ζωή των ανθρώπων.

Μετά τη συνάντηση, δημοσίευσε στη σελίδα της στο Facebook μια δήλωση σχετικά με πολλές αναπάντητες ερωτήσεις που έχει σχετικά με το «πράσινο διαβατήριο» : «Θέλω να μοιραστώ ό,τι ένιωσα και κατάλαβα από τη συζήτηση για το «πράσινο διαβατήριο» στην Επιτροπή Συντάγματος. Εάν αφήσουμε στην άκρη το προβληματικό ζήτημα όλων όσων σχετίζονται με την ιδιωτική ζωή, τα προσωπικά δικαιώματα των πολιτών και άλλες ηθικές ερωτήσεις, το συναίσθημά μου στη συζήτηση είναι ότι υπάρχουν πολλές τρύπες στην εικόνα. Δεν έχουν ληφθεί υπόψιν πολλές παράμετροι, δεν γνωρίζουμε ακόμα πόσο καιρό είναι αποτελεσματικό το εμβόλιο, πώς μας επηρεάζει, εάν αποτρέπει τη μόλυνση. Θα υπάρξουν πολλές ακόμη συζητήσεις για το «πράσινο διαβατήριο» με πολλές ερωτήσεις και ελπίζω ότι οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Υγείας να έρθουν προετοιμασμένοι με απαντήσεις. "

 πηγηhttps://id-ont.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου