Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

Υπάρχει ελπίδα!

Στήν μυθολογία της αρχαιότητος γίνεται λόγος για τον Επιμηθέα, ο οποίος κατώρθωσε σε ένα επτασφράγιστο πιθάρι να εγκλωβίση όλα τα δεινά του κόσμου και έδωσε αυστηρή εντολή κανείς να μην ανοίξη το πιθάρι.

Όμως η Πανδώρα, γεμάτη περιέργεια, τόλμησε να ανοίξη το κουτί, ώστε να εξέλθουν όλα τα κακά του κόσμου. Κατώρθωσε, βεβαίως, πάλι να το κλείση, αλλά να φυλακίση μέσα μόνον την ελπίδα.

Η ελπίδα συνεχίζει να υπάρχη, όχι στο πιθάρι, αλλά στις καρδιές όλων των ανθρώπων. Ποιός από μας δεν δέχθηκε τα δεινά του Επιμηθέα; Αυτά και άλλα τόσα δεχθήκαμε και δεχόμαστε σε καθημερινή βάσι.

Η ελπίδα υπάρχει! Την κρατούν βαθειά στην καρδιά τους μόνον οι πιστοί, μόνον εκείνοι που κουβαλούν μέσα τους Θεό, που ευλαβούνται το άγιο όνομά Του.

Αυτοί που ελπίζουν την ώρα που το ηφαίστειο ξερνάει την λάβα του, την ώρα που σείεται η γή στα πόδια τους, αυτοί που αντιμετωπίζουν με θάρρος τα φουσκωμένα κύματα που σαρώνουν τα σπίτια, μεταβάλλοντάς τα σε πνιγμένα καραβάκια.

Μή φοβείσθε, παιδιά, έχετε θάρρος, ελπίζετε, πιστεύετε. «Αύ­τη η νίκη η νικήσασα τον κόσμον, η πίστις η­μών».

Ο Χριστιανός ημπορεί να λα­λή και να ψάλλη τα μεγαλεία του Θεού και εν μέσω θρήνων και οδυρμών να ακούγεται το κελάιδισμα του αηδονιού χαρούμενο και ελ­πι­δοφόρο.

Τό μήνυμα, λοιπόν, για όλους μας είναι ένα και μοναδικό: Πιστεύετε, ελπίζετε, αγωνίζεσθε, αντισταθήτε.

Πηγή: Περιοδικό «ΑΓΙΑ ΛΥΔΙΑ», τεύχος 467, Ιανουάριος 2012.

πηγη: https://oikohouse.wordpress.com/ , https://synaxipalaiochoriou.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου