Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

«Βουβός» ο Πανορμίτης για πρώτη φορά στα χρονικά

Το μοναστήρι του Μέγα Ταξιάρχη στέκει αγέρωχα στον Πάνορμο της Σύμης, ενώ οι ακτίνες του ήλιου παίζουν κρυφτό στο πανύψηλο καμπαναριό, στο ψηφιδωτό της αυλής, στις αψίδες των κελιών. Η επιβλητική, θαυματουργή ολόσωμη εικόνα του Πανορμίτη φόρεσε τα γιορτινά της, μόνο που φέτος θα περάσει μοναχή τη μεγάλη μέρα. Το πρόσωπο του Μεγαλόχαρου κι αυτό σκυθρωπό. Μοιάζει να συμπαραστέκεται στις ψυχές που επιζητούν στους χαλεπούς καιρούς μας στήριξη και προστασία.

Το καράβι, σχηματίζοντας το σημείο του Σταυρού στο λιμάνι με την πορεία του, πήρε την Παρασκευή και τους τελευταίους πιστούς που ήρθαν να γονατίσουν στα πόδια του. Η απευθείας ακτοπλοϊκή σύνδεση της Μονής με τα άλλα νησιά διεκόπη. Ο ήχος της καμπάνας, που υποδέχεται ή αποχαιρετά τα καράβια, έφερε δάκρυα στα μάτια εκείνων που δεν μπορούν να πιστέψουν ότι για πρώτη φορά στα χρονικά, στις 8 του Νοέμβρη, εξαιτίας της πανδημίας, η λαοθάλασσα πίστεως και ευσέβειας δε θα κατακλύσει την προβλήτα, τον αυλόγυρο του Μοναστηριού.

Ο Πανορμίτης θα μας φωτίσει φέτος «βουβά». «Βουβά» θα παρηγορήσει και θα απλώσει τις φτερούγες του να προστατεύσει όλες τις ανοιχτές καρδιές που προσεύχονται. Και «βουβά» θα κάνει για άλλη μια φορά τα «ηχηρά» του θαύματα!

Κείμενο: Πέπη Οικονομάκη / Φωτογραφίες: Ρούλα Γεωργιάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου