Τρίτη, 9 Ιουνίου 2020

ΗΠΑ: Άλλαξε ο τρόπος μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας


Με νέα δεδομένα και αυστηρούς περιοριστικούς όρους επέστρεψαν οι πιστοί στις ελληνορθόδοξες εκκλησίες των Ηνωμένων Πολιτειών. Εκτός από τις αποστάσεις και τους υγειονομικούς κανόνες, άλλαξε και ο τρόπος μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας, με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο να τονίζει ότι είναι πιο σημαντικό να λαμβάνει κανείς το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου, από τον τρόπο με τον οποίο γίνεται αυτό.Έτσι, αφού απαγορεύτηκε δια νόμου η χρήση της Ιεράς Λαβίδας, οι Ιερείς χρησιμοποιούν πλέον πολλαπλά μεταλλικά κουτάλια ξεχωριστά για τον κάθε πιστό και ξεχωριστές πετσέτες οι οποίες συγκεντρώνονται σε ένα κουτί και μετά το πέρας της Λειτουργίας καίγονται.
Δείτε τον Ιερέα στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας στο Άλμπανι της Νέας Υόρκης, την Κυριακή της Πεντηκοστής να εξηγεί στο ποίμνιο πώς θα γίνεται στο εξής η μετάδοση της Θείας Κοινωνίας, και εν συνεχεία τους πιστούς να μεταλαμβάνουν με τους νέους κανόνες

πηγη: https://www.orthodoxianewsagency , http://aktines.blogspot.com

2 σχόλια:

  1. Γεννήματα ΕΧΙΔΝΩΝ τι νομίζεται οτι μοιράζεται τις ΑΜΑΡΤΙΕΣ σας και καίτε τα ΙΕΡΑ ΝΤΡΟΠΗ σας μασόνοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Θεός να τους ελεήσει και να τους φωτίσει.Αδελφή Μαρία αυτά που ζούμε μάλλον είναι η αρχή...μακάρι να κανουμε λάθος.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...