Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

Το ξέσπασμα του Σταμάτη Σπανουδάκη: Πώς Βρε Παιδιά Μου Θα Βγάλετε Απο Το Αίμα Μας, Την Ελλάδα, Τούς Ήρωες, Τους Αγίους, Τον Χριστό; Ποιοί Είστε;


Δεν θα έγραφα αυτά τα λίγα λόγια, αν δεν έβλεπα και άκουγα τι, αλλά κυρίως ποιοί μας ετοιμάζουν τις γιορτές, για το 1821. Πόσο απροκάλυπτα πιά, δυστυχώς όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις μας και τα υπάκουα παρακλάδια και παπαγαλάκια τους με το πρόσχημα της εορτής των 200 χρόνων, προσπαθούν και εκ’ δεξιών..

πια τώρα, να πληγώσουν και να γκρεμίσουν, όλα όσα είμαστε, πιστεύουμε και αγαπάμε. Καλύτερα να ανέθεταν τις γιορτές τους, στο Τουρκικό υπουργείο πολιτισμού, αν βέβαια υπάρχει κάτι τέτοιο.

Οι Τούρκοι τουλάχιστον, θα σεβόντουσαν νομίζω αυτήν την ηρωική χούφτα ανθρώπων, που γονάτισε «για του Χριστού την πίστη την αγία», την «παντοδύναμη» αυτοκρατορία τους.

Κρίμα Νέα δημοκρατία, κρίμα κύριε πρωθυπουργέ, κρίμα πρόεδρε της παρ’ ολίγον δημοκρατίας, κρίμα και λοιπές πολιτικές, αδύναμες δυνάμεις.

Μα που πήγαν οι Έλληνες; Πάντως όχι στην βουλή.

Πως βρε παιδιά μου, θα καταφέρετε να βγάλετε απο το αίμα μας, την Ελλάδα πού κυλάει; τούς ήρωες, τους αγωνιστές, τους Αγίους, και τελικά τον ίδιο τον Χριστό; Το Α και το Ω; Ποιοί είστε; ποιόν αντιπροσωπεύετε;

Αυτά γι’ αυτούς λοιπόν, που ένα γλυκό γαλανόλευκο αεράκι θα στείλει κάποια στιγμή, στο έρημο και μοναχικό σπίτι τους, να αναλογίζονται τα «περασμένα μεγαλεία» τους και ελπίζω, το τί «προσέφεραν» στην πατρίδα τους.

Στα δικά μας τώρα. Εγώ όπως ξέρετε γράφω για το 1821. Σάς έπαιξα και ένα απόσπασμα τον Οκτώβριο στο Ηρώδειο. Γράφω και για να απαντήσω σε όλους αυτούς και πολλούς άλλους, με το μόνο όπλο που διαθέτω. Την μουσική. Κυρίως όμως, για να τιμήσω πραγματικά το 1821. Όπως κάνω χρόνια τώρα για τον Αλέξανδρο, τον Ιωάννη, τον Κων/νο Παλαιολόγο, τον Πλαστήρα, την Πόλη, την Σμύρνη, την Ηλιοποτισμένη, και βέβαια την Δέσποινα και τον Χριστό.

Και με την ματαιοδοξία του καλλιτέχνη, αλλά και την σιγουρία του μουσικού μου παρελθόντος, ελπίζω ότι όταν η σκόνη κατακαθήσει και έκαστος κατεργάρης επιστρέψει στον πάγκο του, αυτή η μουσική θα μείνει στα αυτιά και τις ψυχές σας. Και των παιδιών σας.

Σαν προσευχή, σαν γαλάζια κυματιστή ανεπαίσθητη αύρα, ελληνικού δειλινού.

Πάντα Θεού θέλοντος.

πηγή: exapsalmos.grhttps://www.elromio.gr

5 σχόλια:

  1. Ευγε στον μεγαλο Σπανουδακη. Ο Κυριος να τον ευλογει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Σπανουδάκη συφωνώ σε ολα μαζι σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ρόλος σου στην ζωή της Ελλάδος είναι να σταματήσεις με την γλυκια μουσική σου την κατρακύλα των αξιών που μαστίζει το έθνος μας. Γέμισε η Ελλάδα με ρουφιανους δοσίλογους κλέφτες και τρανους ψεύτες πολιτικούς και δημοσιογράφους. Όλοι Χωρεις εξαίρεση έχουν πουληθεί στα συμφέροντα της τσέπης και της καρέκλας και έχουν κλείσε τα μάτια τους σε όλα όσα αξίζουν για να ζούμε ελεύθερη και ανεξάρτητη.Σταματη έχεις έρθει για ένα σημαντικό λόγο σε αυτήν την ζωή. Για να υπερασπιστής τις αξίες της ΕΛΛΆΔΑΣ ενάντια στο εβραϊκό λόμπι που σε μισή γιατί εκφράζεις μέσα από τα έργα σου την αληθινή ψυχή του Έλληνα και για αυτό σε κοινυγουν ανελέητα γιατί τους χαλάς το μαύρο παιχνίδι που παίζουν για να μας τρελάνουν όλους από τον φόβο η να μας μπουνταλισουν με τις συμφεροντολογικες ψεύτικες άποψης τους για την ιστορία μας και σιγά σιγά να μας πησουν για τα βδελιρα ψέματα τους,προσπαθώντας να φτιάξουν μια ψεύτικη ιστορια προπαγάνδας για το έθνος τον Ελλήνων. Χωρίς Χριστό χωρίς ήρωες Χωρεις θυσίες χωρίς πατριωτισμό, αυτό που θέλουν τώρα να μάς μάθουν είναι τα ψέματα που λένε από την ζήλια τους για το μεγαλείο μας και την απύθμενη συμβολής μας σε όλους τους τομής τις επιστήμης της τέχνης του πολιτισμού. Μας εξευτελίζουν και εμείς τους χαζεύουμε. Σταμάτη μιλά περισσότερο, ενώ σε μας περισσότερο, χανόμαστε......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΥΓΕ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑ ΕΥΓΕ γνήσια αρχοντική ψυχή ορθόδοξου Έλληνα! Συνέχισε να μας δίνεις τη μεγαλειώδη έμπνευση προς τις αληθινές αξίες που πρέπει να έχει κάθε άνθρωπος και κάθε Έλληνας. Προχώρα κι οδήγησέ μας και πάλι με την καθάρια, υπέροχη και εμψυχωτική μουσική σου στο φως της αλήθειας! Σ'ακολουθούμε πιστά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή