Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Συγκλονιστικό εξώφυλλο του Economist για απώλεια ατομικής ελευθερίας λόγω κορωνοϊού: «Όλα υπό έλεγχο»... με λουρί!


 Ο έλεγχος που έχουν επιβάλει οι κυβερνήσεις στους πολίτες λόγω κορωνοϊού είναι πρωτοφανής, κάτι που σχολιάζει και ο economist στο νέο του εξώφυλλο.

Μάλιστα ο Έντουαρντ Σνόουντεν έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου πως ενδεχομένως τα μέτρα αυτά δεν θα 'ναι προσωρινά.

Σε Γερμανία, και Ταϊβάν παρακολουθούν τους πολίτες μέσω γεωεντοπισμού, στην Κύπρο τους βάζουν ειδικά βραχιολάκια και σε πολλές χώρες του κόσμου τους κρατούν υποχρεωτικά κλεισμένους στα σπίτια τους.

Το ίδιο συμβαίνει και στην Ελλάδα όπου όλη η χώρα βρίσκεται υπό καθεστώς απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Η κυβέρνηση με τα συνεχή «μαλώματα» στους πολίτες, ότι δήθεν παρακούν τα μέτρα, κάτι που διαψεύδει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ.Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ετοιμάζει νέους περιορισμούς των πολιτών. 

Μάλιστα σήμερα οι νέοι περιορισμοί σε 5 δήμους έδειξαν «τι έρχεται».

Καθημερινά στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με τους στενούς του συνεργάτες επεξεργάζονται μία σειρά μέτρων, προκειμένου να περιοριστεί κι άλλο η κυκλοφορία των πολιτών. Πάντως, αυτό που διατείνονται τα κυβερνητικά στελέχη είναι ότι όλα θα κριθούν το Πάσχα και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

Δεν είναι τυχαίο, μάλιστα, ότι αυτός είναι ο λόγος που από την περασμένη Κυριακή έχει ξεκαθαριστεί ότι το φετινό Πάσχα δεν θα μας βρει στα χωριά και θα είναι τελείως διαφορετικό... 

Ποια είναι τα επόμενα μέτρα 

Στο κυβερνητικό επιτελείο τις επόμενς ημέρες είναι έτοιμοι να λάβουν μία σειρά ακόμη πιο περιοριστικών μέτρων. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, αυτά είναι τα εξής:

Πλαφόν στις μετακινήσεις για τα σούπερ μάρκετ ή τα άλλα ανοικτά καταστήματα και τις τράπεζες αλλά και χρονικός περιορισμός στις εξόδους για σωματική άσκηση. Αντί για ψώνια κάθε μέρα να επιτρέπεται η έξοδο για 3 με 4 φορές την εβδομάδα

Περισσότερα SMS στο 13033 από αυτά που θα ορίζονται με τις νέες αποφάσεις (3ή 4 την εβδομάδα για ψώνια) δεν θα γίνονται αποδεκτά και οι παραβάτες θα πληρώνουν το προβλεπόμενο πρόστιμο

Το ενδεχόμενο πλήρους απαγόρευσης κατά τις βραδινές ώρες είναι κάτι που επεξεργάζονται στο κυβερνητικό στρατόπεδο. 

Η παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας και μετά το Πάσχα θεωρείται δεδομένη και θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες  pronews


“Όλα είναι υπό έλεγχο” ή μήπως υπό παρακολούθηση; Ο COVID-19 “ευκαιρία” για κυβερνήσεις και “υπηρεσίες”

militaire

Το εξώφυλλο του Economist, αποκαλυπτικό: “Όλα είναι υπό έλεγχο”! Όπως γράφει στο τελευταίο του τεύχος, ένας μικροσκοπικός, αόρατος ιός αλλάζει τα πάντα στον κόσμο. Κυβερνήσεις αναγκάστηκαν να κλείσουν επιχειρήσεις και να “φυλακίσουν” στα σπίτια τους εκατομμύρια πολίτες…

Η αξιοπιστία των σεναρίων για το “ποιος και γιατί έφτιαξε τον ιό”, δεν μπορεί να τεθεί ως θέμα σοβαρής συζήτησης. Πραγματικά γεγονότα, μπλέκονται με υποθέσεις και αρκετή δόση φαντασίας. Αυτό που δεν μπορεί να αγνοήσει όμως κανείς, είναι ότι η κρίση του Covid-19, θα αλλάξει όλη μας τη ζωή. Κι αυτό έχει να κάνει και με την ευκαιρία που “βλέπουν” κυβερνήσεις και υπηρεσίες για να ξεπεράσουν εμπόδια που δεν τους επέτρεπαν να ΄χουν τον έλεγχο των πολιτών τους ,όσο θα επιθυμούσαν. 

Η αρχή γίνεται στο Ισραήλ.
Ισραηλινή κοινοβουλευτική επιτροπή έδωσε  το πράσινο φως για τη συλλογή προσωπικών δεδομένων πολιτών από τις υπηρεσίες πληροφοριών, ένα επίμαχο μέτρο που καθιερώνουν οι αρχές στο πλαίσιο της καταπολέμησης του νέου κορονοϊού.

Η κυβέρνηση είχε εξουσιοδοτήσει νωρίτερα τον Μάρτιο την υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας, την Σιν Μπετ, να συλλέγει προσωπικά δεδομένα πολιτών μέσω του κινητού τους τηλεφώνου προκειμένου να την βοηθήσει στην καταπολέμηση του ιού αυτού που έχει μολύνει έως σήμερα περισσότερους από 4.800 ανθρώπους στη χώρα.

Ωστόσο, υποστηρικτές των πολιτικών δικαιωμάτων προσέφυγαν στο Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο απαίτησε την καθιέρωση κοινοβουλευτικού ελέγχου για να εγκρίνει ή όχι τη συνέχιση της ψηφιακής παρακολούθησης.

“Στο τέλος μαραθώνιων συζητήσεων (…) η προσωρινή επιτροπή της Κνεσέτ (το κοινοβούλιο) για τα θέματα που αφορούν την Σιν Μπετ ενέκρινε την απόφαση της κυβέρνησης να εξουσιοδοτήσει την Σιν Μπετ να βοηθήσει στις προσπάθειες για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού για έναν μήνα (έως τις 30 Απριλίου 2020)”, ανακοίνωσε η επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Κνεσέτ.
Δηλώνοντας αποφασισμένος να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα “στον πόλεμο εναντίον ενός αόρατου εχθρού”, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε, με την υποστήριξη της κυβέρνησης, αναθέσει στην Σιν Μπετ να συλλέγει προσωπικά δεδομένα τα οποία, σύμφωνα με λεπτομέρειες που διέρρευσαν στον Τύπο, φέρεται να επιτρέπουν τον εντοπισμό εν αγνοία τους, των φορέων του ιού και των ανθρώπων που βρίσκονται σε καραντίνα μέσω των παρόχων τηλεφωνίας.


Είναι βέβαιο ότι αυτή είναι μόνο η αρχή… Κάποιοι θα ακολουθήσουν και στη Δύση.


πηγη: https://o-nekros.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου