Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Τι θα ήθελα για αυτόν τον νεαρό, τον άνθρωπο του μέλλοντος;


Τι θα ήθελα για αυτόν τον  νεαρό, τον άνθρωπο του μέλλοντος;

Του εύχομαι να κυριαρχήσει στον εαυτό του  έτσι ώστε, ανεξάρτητα από τη θέση και την εκπαίδευσή του, τα χέρια του να  μπορούν πάντα να του δίνουν ψωμί.

Του εύχομαι να δει τουλάχιστον  ότι ο κόσμος είναι μικρός  για να σταματήσει να και να καταλάβει ότι από την εποχή της πτώσης όλα είναι περίπου τα ίδια.

Επιθυμώ, κατά την άφιξή του  σε οποιαδήποτε πόλη ή χωριό, να πάει  στο κοιμητήριο  με προσευχή, επειδή εκείνοι που έζησαν μπροστά του , κατά πάσα πιθανότητα, ήταν καλύτεροι από εμάς. Δεν ήταν  χειρότεροι - σίγουρα.

Θα ήθελα να μάθει  να υπομένει  σωματικό και ηθικό πόνο, αλλά όσο το δυνατόν λιγότερο από τις αιτίες των άλλων .

Περισσότερα - να αντιμετωπίζετε τα χρήματα ως χρήμα, όχι ως θεό, και να μπορεί να μοιράζετε τα κέρδη.

Ακόμη λιγότερο στην αμαρτία, ώστε να μην τρελαίνετε .

Περισσότερα -  να αναζητήσει  την ευτυχία στην οικογένεια. Αν δεν υπάρχει, τότε πουθενά. Επιπλέον, το μοναστήρι είναι μια οικογένεια, και αν όχι μια οικογένεια, τότε δεν είναι ούτε μοναστήρι.

Διαβάστε πολλά, αλλά  να ξέρετε ότι το μεγαλύτερο βιβλίο είναι το ευαγγέλιο.

Και τέλος: να γνωρίζουμε ότι η αμαρτία θα κατακτήσει όλο και περισσότερες θέσεις στις καρδιές των ανθρώπων και στο μυαλό τους. Ο πιστός -αναζωογονητικός Χριστιανισμός δεν θα το κάνει. Θα υπάρξει δουλειά και ομολογία. Και αυτό σημαίνει ότι οι βασικές ιδιότητες που αναμένονται είναι η επιμέλεια και η αφοσίωση.

Πατήρ  Αντρέι Τκατσέφ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου