Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

Ιατροί από τις ΗΠΑ και την Βρετανία ενάντια στην χειρουργική προσθήκη ορμονών σε παιδιά.


Ιατροί στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο επισημαίνουν τους κινδύνους από την αυξανόμενη χρήση «ορμονικών και χειρουργικών παρεμβάσεων» σε παιδιά που μπερδεύονται για την ταυτότητα του φύλου τους, σημειώνοντας ότι απαιτούνται περισσότερες μελέτες.

Μέλη της συντηρητικής ομάδας υπεράσπισης για τα παιδιά του Αμερικανικού Κολεγίου Παιδιάτρων (ACP) έγραψε μια επιστολή την Δευτέρα στο εθνικό οργανισμό Χειρουργών των ΗΠΑ, προειδοποιώντας για τις επιπτώσεις των χειρουργικών επεμβάσεων αλλαγής φύλου και των ορμονικών φαρμάκων σε ανηλίκους, λέγοντας ότι οι παρεμβάσεις αυτές «δεν έχουν υποβληθεί σε μακροχρόνια μελέτη».

Το ACP χαρακτήρισε το ζήτημα ως «σοβαρή ανησυχία για τη δημόσια υγεία» και σημείωσε ότι οι δραστικές μέθοδοι έχουν γίνει το νέο «πρότυπο περίθαλψης» αντί της «ηθικής ψυχοθεραπείας» για τα παιδιά και τους έφηβους που παρουσιάζουν το πρόβλημα της ταυτοτικής δυσφορίας (GD).

​Το έγγραφο του ACP αναφέρεται στην έρευνα που υποστηρίζει ότι το 61-98% των νεαρών που πλήττονται από το GD θα το «ξεπεράσουν».

Η ομάδα εκφράζει επίσης τη λύπη της για το γεγονός ότι το ιατρικό προσωπικό «απαγορεύεται ολοένα και περισσότερο να διερευνά τους ψυχοκοινωνικούς παράγοντες» οι οποίοι μπορεί να έχουν οδηγήσει σε συμπτώματα του GD καθώς οι ιατροί φοβούνται ότι θα τιμωρηθούν ή πως θα κατηγορηθούν για διακρίσεις.

Διπλές προειδοποιήσεις

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Βασιλικό Κολλέγιο Γενικών Ιατρών (RCGP) προειδοποίησε ότι υπάρχει έλλειψη «ισχυρών στοιχείων» σχετικά με τις μακροπρόθεσμες επιδράσεις των ορμονικών φαρμάκων.

Σε ένα έγγραφο με 12 σελίδες, το RCGP διαμαρτυρήθηκε για το ότι οι οικογενειακοί γιατροί ήταν υπό πίεση για να παρέχουν υπηρεσίες που «βρίσκονται εκτός της αρμοδιότητας» της γενικής εμπειρίας τους. Το άρθρο συμβουλεύει ότι χρειάζεται περισσότερη έρευνα για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της ιατρικής περίθαλψης έναντι μιας λιγότερο δραματικής προσέγγισης του τύπου «περίμενε και θα δεις».

Οι παρενέργειες αυτών των παρεμβάσεων μπορούν να περιλαμβάνουν «στειρότητα, σεξουαλική δυσλειτουργία, χειρουργικές επιπλοκές, θρομβοεμβολική και καρδιαγγειακή νόσο, οστεοπόρωση, κακοήθεια και επίμονα αυξημένα ποσοστά αυτοκτονίας», συνιστά το ACP.

«Επιρροή» του GD στα κορίτσια

Οι ιατρικές προειδοποιήσεις έρχονται καθώς η μοναδική κλινική παιδικού φύλου του Ηνωμένου Βασιλείου, η Υπηρεσία Ανάπτυξης της Ταυτότητας των Φύλων (GIDS), ανέφερε σημαντική αύξηση του αριθμού των παιδιών που επιδιώκουν την μετάβαση στο αντίθετο φύλο η συντριπτική πλειοψηφία (74% στη μετάβαση σε μια αρσενική ταυτότητα.

Οι Sunday Times ανέφεραν «έξαρση» του φαινομένου τον περασμένο μήνα, σημειώνοντας ότι η πλειοψηφία (54%) των παιδιών στην κλινική είναι 14 ή νεότερα. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, άτομα ηλικίας 17 ετών επιτρέπεται τώρα να νοσηλεύονται σε κλινικές ενηλίκων φύλου και να ακολουθούν θεραπεία δίχως γονική αποδοχή. Η εφημερίδα, επίσης, υπενθύμισε ότι πέρυσι μια δόθηκε εντολή για μία «αναθεώρηση» από την πρώην υπουργό Ισότητας των ΗΠΑ, Πένι Μόρνταντ, αναφορικά με το νέο κύμα των κοριτσιών που επιδιώκουν να αλλάξουν φύλο, αλλά «λίγα έχουν ακουστεί γι’ αυτό».

Ενώ οι ακτιβιστές των δικαιωμάτων των τρανσέξουαλ υποστηρίζουν ότι οι τεράστιες αυξήσεις οφείλονται στην αυξανόμενη δημόσια αποδοχή ενός μέχρι πρότινος ζητήματος ταμπού, οι σκεπτικιστές λένε ότι τα παιδιά μπερδεύονται από ακτιβιστές που «προωθούν» την ιδέα της αλλαγής φύλου και πιέζουν το ιατρικό προσωπικό να αποδεχθεί αμέσως τους ισχυρισμούς των παιδιών, αντί να εξερευνήσουν πρώτα τους ψυχολογικούς λόγους για τους οποίους ένα παιδί μπορεί να αισθανθεί κατά αυτόν τον τρόπο.

Ο καταγγέλλων

Η προειδοποίηση του RCGP ακολούθησε ισχυρισμούς ενός ψυχολόγου της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας (NHS), ο οποίος δήλωσε ότι τα φτωχά και δυνητικά κακοποιημένα παιδιά διαγιγνώσκονται εσφαλμένα ως τρανς, αναφέρει το RT. Ο κ. Κίντυ Εντουίσλ, πρώην εργαζόμενος στο GIDS, δήλωσε ότι τα παιδιά μπορούν να παρουσιάσουν το GD λόγω «τραυματικών πρώιμων εμπειριών», συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής κακοποίησης, αλλά οι περιπτώσεις αυτές δεν ερευνούνται σωστά επειδή οι επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου φοβούνται ότι θα χαρακτηριστούν «τρανσοφοβικοί».

Ο ιατρός δήλωσε ότι εγκατέλειψε το GIDS καθώς κατηγορήθηκε και ο ίδιος για τρανσφοβία, αφού εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με τον αυξανόμενο αριθμό των νεαρών ατόμων που αναγνωρίζονται ως τρανσέξουαλ.

Detransitioning;

Ορισμένες πρόσφατες αναφορές διερεύνησαν επίσης ένα άλλο φαινόμενο, τους detransitioners τα άτομα που πίστευαν ότι ήταν τρανσέξουαλ πριν αλλάξουν την απόφαση τους και αποφασίσουν να μεταβούν στο αρχικό τους βιολογικό φύλο. Οι detransitioners πιστεύεται ότι αποτελούν ένα πολύ μικρό αριθμό του πληθυσμού των τρανς ενηλίκων.

Αλλά η ιστορία φαίνεται να είναι διαφορετική για τα παιδιά. Μια μελέτη στο περιοδικό της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής και Εφηβικής Ψυχιατρικής διαπίστωσε ότι τα δύο τρίτα των εφήβων ασθενών σε μια κλινική στο Άμστερνταμ κατέληξαν να αναγνωρίζουν ως αρχικό το φύλο με το οποίο προσδιορίζονταν. Μια άλλη μελέτη, η οποία συχνά τίθεται υπό αμφισβήτηση από τους ακτιβιστές, διαπίστωσε ότι μέχρι και το 80% των παιδιών τρανς αυτοπροσδιορίστηκαν τελικά βάσει του φύλου γέννησής τους. Ο Καναδός ερευνητής πάνω σε θέματα σεξ, Τζέιμς Κάντορ, έγραψε σε μια δημοσίευσή του σε blog το 2016 ότι «μόνο πολύ λίγα τρανς-παιδιά εξακολουθούν να θέλουν να αλλάξουν από τη στιγμή που είναι ενήλικες».

Πηγή: sputniknews.gr , https://www.elromio.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου