Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

Σε λαϊκό προσκύνημα το σκήνωμα του Μητροπολίτη Φθιώτιδας Νικόλαου


Η είδηση ότι ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Νικόλαος εκοιμήθη το απόγευμα του Σαββάτου συγκλόνισε και προκάλεσε θλίψη όχι μόνο στην Φθιώτιδα, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα.

Ιερείς, στενοί συνεργάτες και πολλοί πιστοί βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο Επισκοπείο, εκεί που ο μακαριστός μητροπολίτης Νικόλαος άφησε την τελευταία του πνοή. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του φώναξαν “άξιος, άξιος…”. 


Στις 7 το απόγευμα επιστρέφει στην Λαμία η σορός του από την Αθήνα όπου μεταφέρθηκε εχθές το βράδυ. Η επίσημη υποδοχή θα γίνει στο ύψος του Δημοτικού Θεάτρου και στην συνέχεια με πομπή κλήρος και πιστοί θα τον συνοδεύσουν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Στις 9 το βράδυ της Κυριακής και της Δευτέρας θα τελεστούν Ιερές αγρυπνίες, όπου θα βρίσκεται το σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτη, ενώ η Εξόδιος Ακολουθία θα γίνει στις 11 το πρωί της Τρίτης.



Επιθυμία του ίδιου ήταν να ταφεί στην Ιερά Μονή της Δαμάστας όπου έχει ταφεί και η μητέρα του. Μάλιστα όπως αποκάλυψε σήμερα ο Μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος που χοροστάτησε στην Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό  Ναό, είχε αρχίσει να ετοιμάζει τον τάφο του.


Να σημειωθεί πως ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας λειτουργούσε κανονικά ως την Παρασκευή όπου χοροστάτησε στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία σε ομώνυμη εκκλησία στη Λαμία και μια μέρα προηγουμένως βρέθηκε στο μοναστήρι της Σπαρτιάς όπου και υποδέχθηκε την εικόνα που είχε κλαπεί από το Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής στην άνω Σπαρτιά της Ανατολικής Φθιώτιδας πριν από 40 χρόνια.. 




πηγη:  https://tvstar.gr / Lamia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου