Σάββατο, 6 Ιουλίου 2019

ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΓΟ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ


Ο Άγιος Κοσμάς ό Αιτωλός αναφέρει σε μια διδαχή  του: Ήταν ένας άνθρωπος, τό όνομά του Ιουλιανός, αναγνώστης της Μεγάλης Εκκλησίας. Σπούδαζε γράμματα με τον Μέγα Βασίλειον καί δεν τού άρεσε τό βασίλειον τό αληθινόν, τό ουράνιον να πάρει, αλλά τό έπίγειον. 


Ήταν ένας ανιψιός τού Μεγάλου Κωνσταντίνου τού βασιλέως, ζήτησε να πάρει τό βασίλειο. Καί αυτός πηγαίνει καί ευρίσκει έναν Εβραίο μάγο καί τού λέει: Είσαι καλός να μέ κάνης να γίνω βασιλιάς καί να σε κάμω βεζίρη καί ότι θέλεις να σου δίνω;” Τού λέγει ό Εβραίος ό μάγος: 

“Αρνήσου τον Χριστόν καί εγώ να σε κάνω βασιλιά”. 

Λέγει ό αναγνώστης Ιουλιανός: “Τον αρνούμαι”. Κάθεται καί κάμει ένα γράμμα ό μάγος καί τού λέει: “Πάρε τούτο τό χαρτί καί πήγαινε σ’ ένα μνήμα ελληνικό καί ρίψε υψηλά τό χαρτί. Εκεί έχουν να έλθουν οι δαίμονες καί ότι θέλεις σου κάμνουν, μόνο μη φοβηθείς καί κάμεις τον σταυρόν σου, διότι φεύγουνε”.

Πήγε ό Ιουλιανός στο μνήμα καί έριξε υψηλά τό χαρτί. Εκεί ήλθαν οι δαίμονες. Αυτός φοβηθείς βλέποντάς τους, άσχημους καί φοβερούς, κάνοντας τον Σταυρόν Του οι δαίμονες έφυγαν. Τού λέγει ό μάγος: 

“Πήγαινε να σφάξης ένα παιδίον καί να τού βγάλης την καρδιά να μού την φέρεις έδώ”. Πήγε ευθύς καί έσφαξε ένα παιδί καί τού έφερε την καρδιά. Τότε κράζει ό μάγος τούς δαίμονες. Αυτός πάλιν από τον φόβο του έκαμε τον Σταυρό του, μά οι δαίμονες δεν φοβήθηκαν καί δεν έφυγαν, διότι ήτον μεμολυσμένος από τον φόνο όπου έκαμε.

Ετσι έκαμε τό θέλημά του καί έγινε ζεύγος τού διαβόλου καί βασίλευσε δύο χρόνια καί πήγεν στήν Κόλαση να καίεται πάντοτε. Πρέπει καί ημείς να είμαστε καθαροί από αμαρτίες καί τότε να κάνομεν τον σταυρό μας να φεύγει ό διάβολος. 

Έάν καί είμαστε μολυσμένοι μέ αμαρτίες, δεν φεύγει ό διάβολος”. ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ  Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑΕΙ ΤΑ ΜΑΓΙΑ. 60 ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΑΓΙΑΣ. ΑΡΧΙΜ.Π. ΠΑΥΛΟΣ ΝΤΑΝΑΣ

πηγη: http://apantaortodoxias.blogspot.com

6 σχόλια:

 1. Πολλοί είναι αυτοί που εγκαταλείπουν τα εγκόσμια και ακολούθουν τον δρόμο του μοναχισμού η της Ιεροσύνης… εάν μετανόησε? και πούλησε τα υπάρχοντα του και έδωσε αυτά σε φτωχούς και ακολούθησε τον δρόμο του μοναχισμού? Άξιος! πολλοί τραγουδιστές.. ηθοποιοί.. τραγουδίστριες.. άτομα της μόδας και πολλοί άλλοι εμονασαν.. μπράβο τους.. και ας προσεύχονται και για εμάς Αμην!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Συμφωνούμε απόλυτα μαζί σας.Άξιος! Με τη βοήθεια του Θεού κατάφερε και ξέφυγε από τα πλοκάμια της αστρολογίας,μαντείας κ.τ.λ.που είναι πολύ δύσκολο να ξεφύγει κάποιος.Ένας από τους λόγους που αναρτήσαμε το άρθρο ήταν αυτός.Οι Άγγελοι τώρα πανηγυρίζουν στον ουρανό.Η Εκκλησία του Χριστού άλλωστε είναι ένα νοσοκομείο που θεραπεύει όσες ψυχές μετανοήσουν ειλικρινά.Ο Χριστός μας κανένας δε θέλει να χαθεί, εμείς πολλές φορές τον εγκαταλείπουμε...Μεγάλο μπράβο.Να ευχηθούμε ολόψυχα να ακολουθήσουν το παράδειγμα του και άλλοι άνθρωποι που ακολουθούν παρόμοιους δρόμους,επώνυμοι και μή...Αμήν!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η μαγεία σύμφωνα με τους Ιερούς κανόνες αποτελεί κώλυμα ιερωσύνης γι'αυτό είναι καλύτερα να το ξανασκεφτεί μετά του Πνευματικού του και του χειροτονησαντος Μητροπολίτου διότι αμαρτάνουν όλοι μαζί.
  Ο Θεός να μας ελεησει και να μας φωτίσει όλους διότι αν δεν μετανοήσουμε έρχονται φοβερά δεινά.... Ηράκλειο Κρήτης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. σκεφτητε ποσα γινονται με μαγειες αστρολογικα και τοσα αλλα που βαζει ο πονηρος !!!!!710.000 ευρω λεει!!!! ποση πλανη υπαρχει στην ορθοδοξη ελλαδα μας ... ο Κυριος να μας λυπηθει... τιποτε αλλο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Πριν πολλά χρόνια είχα μπλεχτεί με την αστρολογία, δεν έκανα τίποτα αν δεν συμβουλεύουν ωροσκόπιο κλπ.
  Αρρωστησα σοβαρά με κινδυνο θανάτου και έπρεπε να χειρουργηθω...Η αστρολογος που συμβουλευτηκα μου ειπε ότι πρέπει να περιμένω 6 μήνες που τα άστρα θα είναι ευνοϊκά ενώ άμεσα θα κινδυνευα σοβαρα. Παρότι επηρεαστηκα, ωστόσο φαίνεται ότι η πίστη και το Βαπτισμα δεν είχαν τελείως νεκρωθει μέσα μου....
  Αποφάσισα να πάω στη Μεγαλοχαρη στην Τήνο. Προσευχηθηκα με πολλή πιστη και έδωσα υποσχέσεις αλλαγής πλεύσης. Εγχειριστηκα αμέσως και πήγα πολύ καλά. Όταν ρώτησα το γιατρό τι θα είχε συμβεί αν αργουσα 6 μήνες μου απαντησε: θα ήσουν στα κυπαρισσακια! Καταλαβα ότι για χρόνια με ενεπαιζε ο πονηρός με την αστρολογία και τη κρίσιμη στιγμή επεδιωξε να με αφανίσει σωματικά και πνευματικά.
  Έκτοτε τηρησα τις υποσχέσεις που έδωσα στη Παναγία μας και δεν υπάρχει μέρα που να μην Την ευχαριστώ που με έσωσε και να δοξολογω τον Υιό Της.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η Παναγία σας έσωσε και σωματικά και πνευματικά.Θα μπορούσατε να είχατε εμπλακεί και σε ποιο σοβαρές καταστάσεις και όχι μόνο στην αστρολογία...Όλα τα πράγματα τα επιτρέπει ο Θεός για να μετανοήσουμε.Πραγματικά συγκλονιστική η κατάσταση που ζήσατε.Σας ευχαριστούμε που μας το αφηγηθήκατε γιατί σίγουρα μπορεί να ωφεληθουν και άλλες ψυχές..Ο Θεός και η Παναγία μας να σας σκεπάζουν πάντα.

   Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...