Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Το «ύστατο χαίρε» στον Μακαριστό Μητροπολίτη Φθιώτιδος- Πιστοί και Ιεράρχες τον αποχαιρετούν με δάκρυα στα μάτια


Πλήθος κόσμου, Ιεραρχών και Ιερέων αποχαιρέτησαν τον Μακαριστό Μητροπολίτη Φθιώτιδος κυρό Νικόλαο στο Ιερό Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας .

Μεταξύ άλλων παρευρίσκονται οι Μητροπολίτες Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Μεσογαίας κ. Νικόλαος, Ιλίου κ. Αθηναγόρας, Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, Καρπενησίου κ. Γεώργιος,

Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, Περιστερίου κ. Κλήμης, Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, Κυθήρων κ. Σεραφείμ, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, Θηβών κ. Γεώργιος, Σύρου κ. Δωρόθεος, Κηφισίας κ.Κύριλος, Παροναξίας κ.Καλλίνικος, Κορίνθου κ.Διονύσιος, Φαναριοφαρσάλων κ. Τιμόθεος, Ναυπάκτου κ.Ιερόθεος,Γλυφάδας κ.Αντώνιος, Ιλίου και Αχαρνών κ.Αθηναγόρας, Εδέσσης κ.Ιωήλ, Σινά και Ραιθώ κ.Δαμιανός, Βύρωνος και Υμηττού κ.Δανιήλ, Κερκύρας κ.Νεκτάριος καθώς και ο Μητροπολίτης Μουάνζας Ιερώνυμος από το πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Βαθύτατα συγκινημένος έφτασε στη Λαμία και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Συγκινητικές ήταν και οι στιγμές που ακολούθησαν κατά τη διάρκεια της Εξοδίου ακολουθίας…
Λόγω του συνωστισμού και της ζέστης δεν έλειψαν και τα απρόοπτα. Νεαρή γυναίκα έχασε τις αισθήσεις της, και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που την παρέλαβε, στο Νοσοκομείο Λαμίας για τις πρώτες βοήθειες.

Μετά το πέρας της Εξοδίου Ακολουθίας κλήρος και λαός με πομπή συνόδευσαν το σκήνωμα του Μακαριστού Νικολάου στην Ι.Μ. Παναγίας Δαμάστας όπου πραγματοποιήθηκε η ταφή του.


istato nikolaos 1

istato nikolaos 1

istato nikolaos 13

istato nikolaos 13

istato nikolaos 15
Υπό τους πένθιμους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαμιέων, συνοδεία Στρατιωτικών αγημάτων, το σκήνωμα έφτασε μέχρι την πλατεία Διάκου από όπου ξεκίνησε η μεγάλη πομπή για τη μεταφορά του στην τελευταία του κατοικία στην Ιερά Μονή Δαμάστας.
istato nikolaos 15

istato nikolaos 15

istato nikolaos 15
πηγη: https://lamianow.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου