Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Αναχώρηση της Παναγίας Αγιοταφίτισσας



Αγιορείτικη αγρυπνία υπό του Ιερομονάχου Αντύπα, Γέροντος του Ιβηρίτικου Κελίου Αγίας Άννης, Αγίου Όρους τελέστηκε εχθές το βράδυ στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αγιάς Τριάδος στο Βύρωνα προς τιμή της Αγίας εικόνας της Παναγίας Αγιοταφίτισσας που βρισκόταν για 17 ημέρες στον Ιερό ναό.

Η Ιερά και Θαυματουργός εικόνα ήρθε για δεύτερη φορά στην Αθήνα μετά από δυσκολίες 3 ετών...πρός προσκύνηση των πιστών.

Για λόγους ασφαλούς μεταφοράς του Ιερού Εικονίσματος της Παναγίας αποφασίστηκε να ταξιδέψει με ειδική πτήση προς Ιεροσόλυμα μία ημέρα νωρίτερα δηλαδή σήμερα 28 Ιουνίου.

Μετά την καθημερινη ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου και την ομιλία του Αγιοταφίτη πατήρ Χαράλαμπου η Αγία και Θαυματουργός Εικόνα αναχώρησε για τα Ιεροσόλυμα σήμερα το μεσημέρι.


Σύντομο Ιστορικό της Εικόνας

Η Ιερά και Θαυματουργός εικόνα της Παναγίας Αγιοταφίτισσας φυλάσσεται στή Ιερά Μονή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στο κεντρικό μοναστήρι του Παναγίου Τάφου, όπου διαμένει ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων και τα μέλοι της Αγιοταφικής Αδελφότητας και είναι η προστατιδά τους.

Στο παρελθόν, προ της τοποθετήσεως της στον Ναό, βρισκόταν σε μία αίθουσα του Πατριαρχείου και είχε την επωνυμία Γράφουσα, όπου οι προσκυνητές  έγραφαν τα ονόματα υπέρ υγείας και υπέρ αναπαύσεως. 

Θαυμαστό είναι το γεγονός πως τα μικρά παιδιά της Σχολής της Σιών έβλεπαν το χέρι της Παναγίας να ζωντανεύει, να πέρνει τα ονόματα και να τα δίνει στον Υιόν Της προς μεσιτεία.

Σας παραθέτουμε κάποιες φωτογραφίες παρακάτω.Την ευλογία της Παναγίας να έχουμε όλοι,να είμαστε υπό την σκέπη Της και πάντα να έχουμε τέτοια Άγια Προσκυνήματα.















Επιμέλεια Παναγία Ιεροσολυμίτισσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου