Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Στο δρόμο για την ένωση: Ο μητροπολίτης Ιταλίας εντάσσει στο εορτολόγιο “άγιο” των παπικών!

Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη

05/07/2024

Πρόσω ολοταχώς για την ένωση με τους παπικούς

Κομβικό σημείο στην ενορχήστρωση της μιαρής ένωσης με τους παπικούς αποτελεί η μητρόπολη Ιταλίας. Χαίρεται και αγάλλεται μετά των αιρετικών Λατίνων ο μητροπολίτης Ιταλίας Πολύκαρπος…

Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος και Ευαγγελιστής (Σύναξις της αγίας κόνεως της εκπορευομένης εκ του τάφου του Ιωάννου του Θεολόγου)


Οὐ βρῶσιν, ἀλλὰ ῥῶσιν ἀνθρώποις νέμει
Τὸ τοῦ τάφου σου μάννα, μύστα Κυρίου.
Ὀγδοάτῃ τελέουσι ῥοδισμὸν βροντογόνοιο.

Βιογραφία

Ο Ευαγγελιστής Ιωάννης, ο αγαπημένος μαθητής του Κυρίου, «ὁ ἐπιπεσῶν ἐπὶ τὸ στῆθος τοῦ Ἰησοῦ», είναι εκείνος που έγραψε το κατά Ιωάννην Ευαγγέλιον, αλλά και τις τρεις Καθολικές Επιστολές, που φέρουν το όνομά του.

Το τραγούδι που σόκαρε την Ευρώπη: Το παρομοίασαν με «σατανιστική τελετή»,

Χαμός στα social media! Κόσμος έκανε λόγο για «δαιμονικές φιγούρες» πάνω στην σκηνή!

«Βροχή» σχολίων προκάλεσε το φετινό τραγούδι της Ιρλανδίας στη Eurovision που φέρνει σε κάτι από…σκοτεινή τελετή μαγείας!

Οἱ διακόνισσες δὲν ἦταν ποτὲ κληρικοί, καὶ ὡς ἐκ τούτου δὲν κοινωνοῦσαν τοὺς πιστούς.

Μαθαίνουμε ὅτι χειροτονήθηκε «διακόνισσα» στὴν Ζιμπάμπουε ἀπὸ τὸν ἐπιχώριο μητροπολίτη Σεραφείμὁ ὁποῖος ὑπάγεται στὸ Πατριαρχεῖο Ἀλεξανδρείας καὶ πάσης Ἀφρικῆςγιὰ καλυφθοῦν οἱ «εἰδικὲς ἀνάγκες» τῆς οἰκείας ἐνορίας.

Τὰ θετικὰ σχόλια ποὺ ὑποδέχονται τὴν εἴδηση κάνουν λόγο ἀφ’ ἑνὸς γιὰ τὴν «ἀναβίωση τοῦ ἀρχαίου ἐκκλησιαστικοῦ θεσμοῦ τῶν διακονισσῶν», ἐνῷ ἀφ’ ἑτέρου ἐπιχαίρουν γιὰ τὸ γεγονὸς ὅτι «χειροτονήθηκε ἡ πρώτη διακόνισσα στὴν ὀρθόδοξη ἐκκλησία». Καὶ «παράδοση» ἀλλὰ καὶ «ἐξέλιξη»: δύο σὲ ἕναΚι ὁ καθένας μπορεῖ νὰ διαλέξει αὐτὸ ποὺ τοῦ ἀρέσει.

Μη φοβάσαι ο Άγιος θα σε βοηθήσει.Να διαβάζεις τη Παράκληση Του και να Σταυρώνες την κοιλιά σου με το λαδάκι Του...


Όπως αναφέρει η κα Χ. Φ. σ’ επιστολή της προς την Ι. Μονή τού Αγίου, στον τελευταίο μήνα τής εγκυμοσύνης της, ο γιατρός της είπε, ότι ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΕΡΧΟΤΑΝ ΑΝΑΠΟΔΑ ΚΑΙ Θ’ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΑΝ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ. Το πιθανότερο δε ήταν, πως θα γεννούσε με καισαρική τομή.

Προσπαθούν να φάνε την Ελλάδα. Θα’ρθει ώρα που ο Θεός θα τους κοσκινίσει για να ξεχωρίσει το σιτάρι από το κριθάρι


ΠΡΟΦΗΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΣΚΗΤΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ – «ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.… ΜΕΤΑΝΟΗΣΤΕ» 

«Η Ελλάδα γέμισε ξένον κόσμο. Προσπαθούν να φάνε την Ελλάδα. Κακός κόσμος, λέρωσε την Ελλάδα. Θα’ρθει ώρα που ο Θεός θα τους κοσκινίσει, για να ξεχωρίσει το σιτάρι από το κριθάρι, από τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και την βρωμιά. Αν έχομε πίστη και αγάπη, ο Θεός θα μας γλιτώσει». 

Χριστός Ανέστη


Χριστός Ανέστη
 προς όλους. Δεν ξέρω πόσοι χαίρονται που ο Θεάνθρωπος με τα Πάθη του, την Σταύρωσή του και την Ανάστασή του, νικάει τον Διάβολο, το θάνατο και οι πορεία των ψυχών από τότε είναι προς τον Ουρανό. 

Τρίτη 7 Μαΐου 2024

Φαρισαϊσμός και αληθινή πίστη

Φαρισαϊσμός και αληθινή πίστη

Η κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα δεν έχουν την πρόθεση -αλλά ούτε την ικανότητα- να υπερασπιστούν τον χριστιανισμό

Ο Ερντογάν αποφάσισε να μετατρέψει σε τζαμί και τη Μονή της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη, κι εδώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη ουδέν έπραξε. Το σκηνικό έχει επαναληφθεί και με τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και, καθώς φαίνεται, θα επεκταθεί και σε μια σειρά χριστιανικών τόπων λατρείας που βρίσκονται στην τουρκική επικράτεια.

Δημήτριος Νικ. Δασκαλάκης : Η αφή του Αγίου Φωτός: Ένα διαρκές θαύμα


Γράφει ο
 Δημήτριος Νικ. Δασκαλάκης, Δικηγόρος Αθηνών

Στις μέρες μας, οι σκοτεινές δυνάμεις του Διεθνούς Σιωνισμού διεξάγουν με ιδιαίτερη ένταση έναν ύπουλο πνευματικό πόλεμο, τον οποίον δεν στρέφουν ευθέως κατά της Ορθόδοξης Πίστης, αλλά κατευθύνουν με ιδιαίτερη μαεστρία τα δηλητηριώδη βέλη του εναντίον της δισχιλιετούς Εκκλησιαστικής παραδόσεως, που διαφυλάσσει την ιερά παρακαταθήκη της βιωματικής σχέσης και εμπειρίας των πιστών ανθρώπων με τον Θεό. Επιδιώκουν δηλαδή –διά της πλαγίας οδού– να πλήξουν τα Ιερά και Πανάγια πρόσωπα της Χριστιανικής θρησκείας, μολύνοντας τις ψυχές των ανθρώπων με τον ιό της αμφιβολίας και της ολιγοπιστίας.

Ο Άγιος Ραφαήλ και το «ενωτικό» συλλείτουργο στην Αγία Σοφία


Τό ἔτος 1452 μ.Χ. τό Ἔθνος ὑπέστη μία μεγάλη δοκιμασία· τήν «ψευδοένωση» τῶν ἐκκλησιῶν. Στήν Κωνσταντινούπολη, στίς 12 Δεκεμβρίου 1452, μέ πρωτοβουλία τοῦ Κωνσταντίνου Παλαιολόγου (εἶχε τήν ἀπατηλή ἐντύπωση ὅτι ἔτσι ἐξυπηρετοῦσε τό ἔθνος, ξεχνώντας ὅτι ὁ μόνος φίλος καί ἀνίκητος σύμμαχος εἶναι ὁ ἴδιος ὁ Σωτῆρας Χριστός) γίνεται «ἑνωτική λειτουργία», παρόντος τοῦ καρδιναλίου Ἰσιδώρου (ἀπεσταλμένου τοῦ πάπα).

Παναγία Πορταΐτισσα: Η θαυματουργή εικόνα που δεν πρέπει ποτέ να βγει έξω από το Άγιο Όρος

Σύμφωνα με μια παράδοση που υπάρχει στο Άγιο Όρος η εικόνα αυτή δεν πρέπει να βγεί ποτέ εκτός Αγίου Όρους.

Αν θα γίνει κάποια στιγμή αυτό, θα σημάνει και το τέλος του Αγίου Όρους. Θεωρείται μια από τις πιο θαυματουργές εικόνες.Τα τάματα που γίνονται για την χάρη της σε καθημερινή βάση από την Ελλάδα, αλλά και όλο τον κόσμο είναι πάρα πολλά..»Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς».

Ἀναστήτω ὁ Θεός, καί διασκορπισθήτωσαν οἱ ἐχθροί αὐτοῦ...

Αυτό το πράγμα που γίνεται το βράδυ της Ανάστασης, είναι από τη μια να γελάς και από την άλλη να κλαις! Διότι λες, βρε παιδί μου, δεν καταλαβαίνουν άραγε οι άνθρωποι; Μόλις πούμε το "Χριστός Ανέστη" απαγγέλουμε κάποιους στίχους από τις προφητείες. Και λέει μία προφητεία:

«Ἀναστήτω ὁ Θεός, καὶ διασκορπισθήτωσαν οἱ ἐχθροί αὐτοῦ, καί φυγέτωσαν ἀπὸ προσώπου αὐτοῦ οἱ μισοῦντες αὐτόν.»

και βλέπεις φεύγουν φεύγουν φεύγουν.

Βρε, πού πάτε; Ελάτε πίσω!

Ο Άγιος Εφραίμ ο Μεγαλομάρτυς και θαυματουργός


Απολυτίκιο Ήχος α΄. 
Της ερήμου πολίτης 
Εν όρει των Αμώμων ώσπερ ήλιος έλαμψας,
και μαρτυρικώς, θεοφόρε, προς Θεόν εξεδήμησας,
βαρβάρων υποστάς επιδρομάς, Εφραίμ Μεγαλομάρτυς του Χριστού,
διά τούτο αναβλύζεις χάριν αεί, τοις ευλαβώς βοώσι σου.
Δόξα τω δεδωκότι σοι ισχύν, δόξα τω σε θαυμαστώσαντι,
δόξα τω ενεργούντι διά σου, πάσιν ιάματα.

Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συν αυτοίς


Άγιος Ραφαήλ, ο Ιερεύς και Όσιος, ο Μεγαλομάρτυς και Θαυματουργός. Έζησε στα τελευταία χρόνια του Βυζαντίου μέχρι και λίγα χρόνια μετά την άλωση. Χρόνια δύσκολα και ηρωικά. Ήλπισε στη σωτηρία της Αυτοκρατορίας, στους αγώνες των Παλαιολόγων. Δραστηριοποιήθηκε πάρα πολύ, πήρε πολλές γνώσεις, πέρασε από πολλά αξιώματα, πήγε σε πολλά μέρη, έγινε φημισμένος.

Δευτέρα 6 Μαΐου 2024

Μετά την Αγιά Σοφιά οι Τούρκοι κάνουν τζαμί την… Μονή της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη με τα εντυπωσιακά ψηφιδωτά

Η Μονή της Χώρας από το 1945 λειτουργούσε ως μουσείο αλλά με απόφαση Ερντογάν θα επαναλειτουργήσει ως τζαμί

Η Μονή της Χώρας, το σημαντικότερο βυζαντινό μνημείο από την εποχή των Παλαιολόγων στην Κωνσταντινούπολη, από σήμερα Δευτέρα 6 Μαΐου επαναλειτουργεί ως τζαμί, με απόφαση Ερντογάν.

Το Πάσχα στο Άγιον Όρος. Η κατανυκτική ατμόσφαιρα στο «Περιβόλι της Παναγίας»

Το Πάσχα, η κορυφαία γιορτή της Ορθοδοξίας γιορτάζεται σήμερα στο Άγιον Όρος, όπως και σε όλο τον Ορθόδοξο κόσμο, με κατάνυξη, ευλάβεια και βυζαντινή λαμπρότητα. «Η εορτή των εορτών, η πανήγυρις των πανηγύρεων…». Η αποκορύφωση της λατρείας.

Όλα περνούν και στο τέλος, ό,τι κι αν είναι, θα είναι μια χαρά!

Πατήρ Χρυσόστομος Φιλιπέσκου

Τα προβλήματα υπάρχουν παντού σε αυτόν τον κόσμο, εξαρτάται από εμάς πώς σχετιζόμαστε με αυτά, πώς σχετιζόμαστε, την κοινή γλώσσα. 

Ο Τάφος του Αγίου Γεωργίου του Μεγαλομάρτυρα και Τροπαιοφόρου στη Λύδα - Άγιοι Τόποι


Ο ναός του Αγίου Γεωργίου μαρτυρεί την ακμή του Χριστιανισμού στη Λύδδα, που ήταν επισκοπή και μετέπειτα αρχιεπισκοπή.