Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ... ΦΟΒΕΡΑ ΛΟΓΙΑ !


ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ,

Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΜΗΤΡ. ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ, ΗΤΑΝ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ!

ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ
ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ!

ΤΑ ΕΒΑΛΛΕ ΜΕ ΒΑΣΙΛΕΙΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ, ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ, ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ "και πάει λέγοντας", με στοιχειοθετημένα πάντα επιχειρήματα και σπάνια ρητορική δεινότητα. Δημιούργησε άπειρες συγκρούσεις, αλλά πάντοτε για το καλό της πατρίδος και της Πίστεως!
 Οι συμβουλές του, πιθανότατα δυναμικοτέρου Ιεράρχου, που ανέδειξε ποτέ η Ελλαδική Εκκλησία, έχουν ιδιαιτέρα βαρύτητα, πόσω μάλλον όταν αφορούν, τί στάση πρέπει να κρατήσουμε οι Χριστιανοί ψηφοφόροι, στην κάλπη.
Να τις προσέξουμε όσο περισσότερο γίνεται.

«…Η αδράνεια των χριστιανών εις την πολιτικήν», έγραφε μεταξύ άλλων ο μακαριστός μητροπολίτης Φλωρίνης π. Αυγουστίνος, «δημιουργεί κενόν και εις το κενόν αυτό εισβάλλουν άλλοι, οι οποίοι δεν πιστεύουν εις τον Κύριον, έχουν άλλας αντιλήψεις περί Θεού, κόσμου και ζωής, και δαιμονιώδη δραστηριότητα αναπτύσσοντες, παρασύρουν πρός το μέρος των τα πλήθη και καταλαμβάνουν την εξουσίαν και ψηφίζουν και εφαρμόζουν αντιχριστιανικούς νόμους, και δρούν καταλυτικώς διά την κοινωνίαν και ο πιστός λαός παραπονείται και αγανακτεί διά την επικράτησιν του κακού, ενώ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΟΥΚ ΟΛΙΓΗΝ ΕΥΘΥΝΗΝ ΕΧΕΙ…

Καί η ψήφος είνε όπλον. Δυνάμει της ψήφου ανέρχονται εις την εξουσίαν, ή άνθρωποι χρηστοί και ...
ενάρετοι, ή άνθρωποι φαύλοι και διεφθαρμένοι, οι μέν διά να σώσουν, οι δε διά να θύσουν και να απολέσουν.
Η ψήφος δεν είναι μόνον δικαίωμα, αλλά και καθήκον παντός πολίτου. Όπως ούτος στρατεύεται και λαμβάνει όπλα διά να υπερασπίση την Πατρίδα, ούτω καί καλείται να ψηφίση, διά να βοηθήση εις την πρόοδον της Πατρίδος. Η ψήφος όπλον. Και όπως ο ρίπτων το όπλον κατακρίνεται ως ρίψασπις, ούτω καί εκείνος ο οποίος δεν ψηφίζει είνε αξιοκατάκριτος, όπως ο ρίψασπις.

Αλλά και η γνώμη άλλων, ότι πρέπει να ρίπτωνται λευκά ψηφοδέλτια, είνε καί αυτή διά τους ανωτέρω λόγους εσφαλμένη. Τι το όφελος, να έχης όπλον αλλά να το κρατής άσφαιρον; Ως γνωστόν κατά το πολίτευμα του Σόλωνος, όταν κινδυνεύη η Πατρίς, ουδείς επιτρέπεται να παραμένη ουδέτερος. Η ουδετερότης είνε υπέρ των εχθρών. Ο τηρών ουδετερότητα, ομοιάζει με εκείνον ο οποίος βλέπει να καίεται το δάσος και δεν σπεύδει να βοηθήση εις την κατάσβεσιν της πυρκαϊάς…

Απόντος πολιτικού σχήματος με χριστιανικές αρχές, οι χριστιανοί ας επιλέξουν χριστιανούς, ηθικούς, αξίους, τιμίους πολιτικούς σε κάθε κόμμα, μη ανήκοντας εις την μασονικήν στοάν ή εις άλλας σκοτεινάς κινήσεις, αγαπώντας το Έθνος και την Εκκλησίαν, υπό τον θεμελιώδη όρον, άν το κόμμα εις το οποίον ανήκει, ενεργήση τι το οποίον αντίκειται εις τήν χριστιανικήν πίστιν και ηθικήν, να μη διστάση να εξέλθη αυτού και νά ενωθή με άλλα χριστιανικά στοιχεία, και όλοι μαζί να δημιουργήσουν πολιτικόν σχήμα ευαγγελικών αρχών πρός σωτηρίαν του Έθνους… Είθε εις τάς μεταπροσεχείς εκλογάς να υπάρχη ισχυρόν πολιτικόν σχήμα, με Ορθόδοξα Χριστιανικά θεμέλια.

Τό σχήμα τούτο θα είνε η πολιτική έκφρασις των πιστευόντων εις το Ευαγγέλιον… είθε να υπάρξη ισχυρόν πολιτικόν σχήμα με θεμέλιον τον Χριστόν και το Ευαγγέλιόν Του.

Άλλως, ουκ έσται δεινών παύλα.
Χριστός ηγείσθω εν πάσι!». http://ksipnistere.blogspot.gr/2015/01/blog-post_4756.html

Πηγή: adontes.blogspot.com
Πηγή: synaxipalaiochoriou.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου