Τρίτη 11 Απριλίου 2023

Πατέρας Στυλιανός Καρπαθίου: «Έχω μια πορεία και έναν στόχο! Τον Χριστό και μόνο»


Για την ποινική δίωξη του πατρός Αντωνίου μίλησε κατά κύριο λόγο στον Στέφανο Δαμιανίδη και τον FOCUS FM 103.6 ο πατέρας Στυλιανός Καρπαθίου, παραθέτοντας παράλληλα εν συντομία τη σημασία της Μεγάλης Εβδομάδας.

«Εμείς επιμένουμε στην αθωότητα του πατρός Αντωνίου και όλα τα περιφερειακά στοιχεία, τα οποία μας οδηγούν στην εκτίμηση για την κρίση αυτή, είναι στοιχεία τα οποία καταδεικνύουν με απόλυτη λογική, συνέπεια ότι θέλησαν να τον χρησιμοποιήσουν υπό την έννοια του “αρχαίου καθάρματος”(…) Είμαστεσταθερά δίπλα του στον Γολγοθά, τον οποίο ανεβαίνει. Η σκοπιμότητα θα εξαφανιστεί και η αλήθεια θα λάμψει. Νωρίτερα ή αργότερα», ανέφερε αρχικά.

Και πρόσθεσε:

«Μη ξεχνάμε, ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, πέθανε εγκαταλελειμμένος στην πορεία του προς την εξορία(…) Ας κάνουν ότι θέλουν. Ο πατήρ Αντώνιος ετιμωρήθη από ανθρώπους που είναι εκτός Εκκλησίας. Ο αφορισμός είναι ισχυρός και θέλησαν με τον τρόπο αυτό να συμπληρώσει ότι η Εκκλησία βρέθηκε υπ’ αυτών γιαμ ια τριετία. Υπάρχει όμως Θεός και θα κρίνει. Η κρίση των ανθρώπων δε μετράει, παρά μόνο του Θεού»

Αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις της Ματίνας Παγώνη ότι “θα κάνουμε το πρώτο Πάσχα χωρίς μέτρα, αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί”, είπε:

«Η κ. Παγώνη δεν είναι επιστήμων(…) Είναι μια συνδικαλίστρια που παίζει το παιχνίδι της Νέας Δημοκρατίας. Έγινε μασκότ όλης αυτής ιστορίας. Πρόκειται για μια γελοιότητα. Ντρέπομαι για αυτή τη γυναίκα που είναι γιατρός(…) Εμείς κάναμε όλα τα Πάσχα τα οποία πέρασαν ο ένας πάνω στον άλλο και δε πάθαμε τίποτα. Έχουμε πλέον την προσωπική μαρτυρία ότι εντός των Ιερών Ναών και δοξολογώντας τον Θεό, η χάρις του Αγίου Πνεύματος δε μας αφήνει να υποστούμε τίποτα».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου