Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

Περιτείχισε μας, Κύριε, ενάντια στους ασεβείς. Σώσε μας, Κύριε, από τους ασεβείς• από τα άγρια θηρία θα σωθούμε μόνοι μας…!

Κ.Σ.

Περιτείχισε μας, Κύριε, ενάντια στους ασεβείς. Οικοδόμησε τείχη από τους Αγγέλους Σου ανάμεσα σε μας και σ’ αυτούς, όπως κάποτε ύψωσες τείχη από το νερό της Ερυθράς θάλασσας. Είμαστε κυκλωμένοι από παντού και θέλουν να μας βυθίσουν στο θάνατο, γιατί θέλουν απλώς να μην υπάρχουμε.

Μας εμπαίζουν για Σένα, άραγε δεν το βλέπεις; Μεθούν από την οσμή του ανθρώπινου αίματος, χαίρονται με τα δάκρυα των φτωχών. Τα ουρλιαχτά του πόνου των μαρτύρων είναι τραγούδια γι’ αυτούς και οι κραυγές των παιδιών που συνθλίβονται, μουσική για να χορεύουν. Αρπάζουν το ψωμί από τους γιους Σου και το πετούν στα σκυλιά τους. Όταν βγάζουν τα μάτια των ανθρώπων, οι ύαινες απομακρύνονται μουρμουρίζοντας: αυτό δεν το ξέραμε. Όταν γδέρνουν το δέρμα των ζωντανών, οι λύκοι ουρλιάζουν: αυτό δεν το γνωρίζαμε. Όταν κόβουν τα στήθη των μητέρων, τα σκυλιά γαβγίζουν: αυτό μόλις τώρα το μάθαμε, από τους ανθρώπους. Όταν ρίχνουν τους ιερείς του Θεού στην πυρά, τα φίδια συρίζουν: πράγματι δεν ξέρουμε από βασανιστήρια. Όταν ποδοπατούν τον βαπτισμένο λαό Σου, οι αγριόχοιροι μουγκρίζουν: κανενός την σοδειά δεν ποδοπατάμε έτσι. Όταν αλείφουν με πετρέλαιο τα κορίτσια και τα καίνε, ο Νέρων χαμογελώντας από την κόλαση τούς φωνάζει: ελάτε σε μένα, αδέλφια! Τα μάτια τους είναι πυρακτωμένα κάρβουνα, το στόμα τους φτύνει βρισιές και τα ρουθούνια τους εκπνέουν μοχθηρία. Ο θάνατος θέριεψε μέσα στην καρδιά, την ψυχή και τα μάτια τους και η ζωή απέσυρε τα νάματα της απ’ αυτούς.

Σώσε μας, Κύριε, από τους ασεβείς• από τα άγρια θηρία θα σωθούμε μόνοι μας. Απάλλαξε μας από ανθρώπους άψυχους και την άψυχη πέτρα θα αποφύγουμε μόνοι μας. Η ψυχή του ασεβούς είναι νεκρή σα σαπισμένο παιδί στα σπλάχνα της μάνας. Θωράκισέ μας από τους εχθρούς Σου και τους δικούς μας, αγκάλιασε μας με τείχη Αγγέλων Σου υψηλά από τη γη ως τον ουρανό. Κρύβουμε τα δάκρυα μας από τον κόσμο για να μη μας περιγελάσουν, κρυφά αναστενάζουμε για να μη μας χλευάσουν. Αλλά κλαίμε και αναστενάζουμε μπροστά Σου, που βλέπεις και κρίνεις δίκαια. Κύριε, αγκάλιασε μας και σώσε μας χάρη του Ονόματος Σου και της Δόξας Σου. Αμήν.

( Προσευχή του καπετάν Σπάσο Σπάσοβιτς από το βιβλίο «Στη χώρα της ανέφικτης ευτυχίας» αγ. Νικολάου Βελιμίροβιτς, εκδ.Παρρησία, 2017).

                                                                                            Κ.Σ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου