Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Από το fuel pass στο rainbow family pass… Ευρωπαϊκή Ένωση πού πάς;!

Διαβάσαμε ότι η Κομισιόν ενέκρινε Ευρωπαϊκό πιστοποιητικό ιδιότητας γονέα, με στόχο την εναρμόνιση, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, των κανόνων ιδιωτικού διεθνούς δικαίου σχετικά με την ιδιότητα του γονέα. Μ’ άλλα λόγια δηλαδή, αναγνωρίζεται η ιδιότητα του γονέα παντού ενιαία, σε οποιοδήποτε κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για όλα τα είδη οικογενειών – ακόμη και τις επονομαζόμενες «ουράνιο τόξο» από ομόφυλα ζευγάρια, ΛΟΑΤΚΙ γενικώς πολυποίκιλου σεξουαλικού προσανατολισμού και αυτοπροσδιορισμού.

Συγκεκριμένα στις αρχές Δεκεμβρίου 2022, οι εταίροι πρότειναν επικαλούμενοι το βέλτιστο συμφέρον των παιδιών, η ιδιότητα του γονέα, που έχει θεμελιωθεί σε κράτος μέλος της ΕΕ, να πρέπει να αναγνωρίζεται σε όλα τα άλλα κράτη μέλη χωρίς καμία ειδική διαδικασία.

Ακούγεται εύλογη η εναρμόνιση αυτή. Τι γίνεται όμως στις περιπτώσεις υιοθεσίας παιδιών, όταν υπάρχει ενδοοικογενειακή βία; Ποιο είναι το βέλτιστο συμφέρον ενός κακοποιημένου παιδιού που, ας υποθέσουμε, φθάνει ως επισκέπτης σε μια χώρα της Ε.Ε. με τους ομόφυλους γονείς του, οι οποίοι το κακοποιούν και εκεί; Ως υιοθετημένο κανονικά στη χώρα που διαμένει με τους γονείς του, είναι στην επίσημη δικαιοδοσία τους και συνεπώς το κάνουν ό,τι θέλουν, ίσως ακόμη και σεξουαλικά να το εκδίδουν.

Παράδειγμα φρικτό πολύ πρόσφατα η είδηση στις εφημερίδες: Φρίκη στις ΗΠΑ: Ζευγάρι ομοφυλόφιλων βίαζε και εξέδιδε τα υιοθετημένα παιδιά του σε κύκλωμα παιδεραστών

https://www.in.gr/2023/01/21/world/ypothesi-pou-sokare-ton-kosmo-zeygari-omofylofilon-viaze-ta-yiothetimena-paidia-tou-kai-ta-eksedide-se-kykloma-paideraston/

Τέτοια αγόρια-θύματα, ίσως να μπορούσαν να ξεφύγουν από την κόλαση που ζούσαν καθώς επισκέπτονται μια άλλη χώρα όπως η Ελλάδα, που δεν έχει νομιμοποιήσει (ακόμα!) την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια. Αν κατέφευγαν στην αστυνομία, με βάση το εθνικό μας δίκαιο θα έβρισκαν ενδεχομένως το δίκιο τους – πραγματικά προς το βέλτιστο συμφέρον τους θα τύχαιναν προστασίας από την πολιτεία αν συλλαμβάνονταν οι «πα-τέρας & πα-τέρας» και δικάζονταν με τα ισχύοντα του εδώ νομοθέτη. Το έγκλημα θα έβρισκε την τιμωρία του και το παιδί τη σωτηρία του..

Πλήν όμως, άπαξ και επικυρωθεί η πρόταση της Κομισιόν για το ενιαίο ευρωπαϊκό πιστοποιητικό ιδιότητας γονέα, αυτό που θα «εναρμονίζεται» σε τέτοιες αποτρόπαιες περιπτώσεις δεν θα είναι το δίκαιο του παιδιού.

Συνένοχοι στο έγκλημα, εν γνώσει τους, θα είναι όσοι παροικούντες την Ευρωπαϊκή Ένωση νομοθέτησαν από το παράθυρο την επίσημη άδεια – pass –  για την πιθανή κακοποίησή τους! Το σχέδιο αυτό της Ε.Ε. ισοπεδώνει τις εθνικές νομοθεσίες στο πνεύμα των ίσων δικαιωμάτων των «οικογενειών όλων των ειδών». Παραδείγματος χάριν, άπαξ και είναι δεκτό και νόμιμο στην Ολλανδία ένα ζεύγος ομοφυλόφιλων, τραβεστί κ.ο.κ., με επίσημη εκεί δικαιοδοσία στα υιοθετημένα παιδιά τους, αυτά δεν θα γλυτώσουν από τα νύχια τους ούτε όταν φθάσουν στη Βουλγαρία ή την Ελλάδα (ακόμα..) για διακοπές. Όπως είπε και η κυρία Ursula ‘αν είσαι  γονιός σε μια χώρα είσαι  γονιός παντού “…συνεπώς αυτά τα παιδιά-θύματα είναι παντού ΚΤΗΜΑΤΑ , για το ‘βέλτιστο συμφέρον τους’.

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ… χωρίς τιμωρία (;) Όπως γράφτηκε εύστοχα «κάπως έτσι νομιμοποιούνται και οι παιδόφιλοι και ολοκληρώνεται το έγκλημα!»

Χαρά Λιαναντωνάκη

πηγη: https://enromiosini.gr , https://choratouaxoritou.gr

1 σχόλιο:

  1. ΑΛΗΘΕΥΕΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΔΗΛΩΣΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑΣ;;;;
    ΑΝ ΝΑΙ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΣΟΔΟΜΑ ΚΑΙ ΓΟΜΟΡΑ Ο ΠΑΠΙΣΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή